Snabba puckar yo

Efter matchen i torsdags är det dags igen. Milan möter Udinese på söndag eftermiddag och man gör det med många frågetecken.

Frånvarande imorgon är nämligen Abbiati (sträckning i vaden, dock spekuleras det inofficiellt i en regelrätt petning efter darriga insatser på slutet) och Ambrosini (avstängd en match) utöver de sedan tidigare skadade Onyewu, Jankulovski, Zambrotta (meniskopererad, borta 3-4 veckor), Pirlo (tillbaka om drygt två veckor), Boateng (tillbaka om en vecka) och Inzaghi (som gör allt för att vara redo i mars).

Däremot så tycks vi kunna räkna med Nesta (ömmande högerknä, ledkapsel som fått sig en törn), Gattuso (ömmande högerknä, en ”smäll” på ren bondska) och en comebackande galen fransk hund i form av Flamini som inledningsvis sitter på bänken. Herrar som biter ihop för lagets bästa.

Respekt yo.

Enligt Gazzettan ser laget ut såhär imorgon:

Milan (4-3-1-2): Amelia; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Strasser, Seedorf, Gattuso; Robinho; Pato, Ibrahimovic.

Bänken: Roma, Bonera, Yepes, Flamini, Merkel, Cassano, Beretta.

* * *

Några handledsskott från dagens tidning:

Antonio Cassano följer slaviskt sin diet för att komma i form: ris, spaghetti, kyckling, fisk och sallad för hela slanten. Michele Persechini, som ihop med Oscar Basini utgör en mytisk kockduo på Milanello, berättar om Barisonens första tid i klubben:
– När spelarna tränade hårt i Dubai och kom tillbaka till hotellet sög de i sig all mat. Han har aldrig bett om någonting speciellt och har hittills aldrig slarvat med kosten.

Rodney Strasser fortsatt är i händelsernas centrum. Senast i raden av föremål för skämt: hans brillor (han kallas för Malcolm X av lagkamraterna, LOL bloggarens anm):
– Jag har dem på mig så att folk inte ska blanda ihop mig med Seedorf. Från avstånd är jag lik honom.
Noterbart är även att Allegri sagt nej till att låta Genoa ta över Strasser i januari, vilket var planerna sedan tidigare då spelaren är delägd av de två klubbarna.

Adriano Galliani talade igår per telefon med Cagliaris president Massimo Cellino angående det sardinska lagets vänsterfotade mittfältare Andrea Lazzari, som sedan länge kopplats ihop med Milan. Svaret? Cagliari har brist på mittfältare – just nu – och vill därför inte släppa honom. För närvarande är det ett blankt nej som gäller, vilket kan innebära att Galliani väljer att sikta in sig på andra målsättningar på januarimarknaden. To be continued.

10 reaktioner till “Snabba puckar yo”

 1. Cds skriver nu att lazzarri är nära. Dock har ju dom skrivit det mer än en gång. Ge mig Ganso istället annars lär Inter garanterat ta han!.

 2. Rimligen utgår Corriere från rapporterna om att Cagliari är nära två mittfältare (Basha från Atalanta och Rios från Penarol). Det vore ju logiskt också med tanke på vad Cellino uppges ha sagt till Galliani (”inte just nu”, läs: innan ersättare införskaffats). Skulle jag tro åtminstone.

  Tror heller inte att eventuella värvningar av Ganso eller Lamela är för januarifönstret utan snarare för sommaren.

  Ska jobba. Peace.

 3. hoppas verkligen inte att milan offrar halvan av Astori för att få Lazzari. dels visade lazzari inte så mkt o vi har ändå en del mittfältare så att vi klarar oss till juni. Däremot har vi brist på bra backar och Astori var verkligen bra i senaste matchen. ser hellre att de plockar hem honom och gör sig av med al den kvantitet backar som Milan förfogar över. På pappret är de 12 st el ngt men 70% av dem är direk t värdelösa el skadade.
  så om man frågar mig värva hem astori och en ytterback o på mittfältet får den gode Allegri ge fler chanser till våra lovande primavera spelare. Merkel, Strasser o även Verdi förtjänar en fler chanser.

 4. Ang. Ganso sägs det att även Inter med hjälp av Leonardo är intresserade till sommaren… Dragkamp att vänta? Intressant att se hur han kommer prestera efter sin skada.

  Själv ser jag inte Lazzari i Milan. Håller inte klassen…

  Finns det en möjlighet att Galliani tar med sig en brasse från sin resa?

 5. Kanske dags för en hyllningspublicering av ditt fantastiska ”Gone in 60 seconds” inlägg med Muntari på framsidan Mix? Anser det vara fullständigt genialt! Det är ju dags igen för Catania-Inter och förhoppningsvis (troligt om idioten får spela) en repris på världens bästa inhopp genom tiderna.

 6. Jag tycker vi ska glömma Lazzari och satsa på Astori,,det är väl där vi ska förstärka oxå OM Onyewo ska lånas ut och Allegri vill inte satsa på Papa,yepes verkar inte kunna komma in i gänget så satsa på Astori/Albertazzi….

  Sedan får vi hitta ersättare till Pirlo så småningom,,,

 7. Det känns sådär att Gattuso och Seedorf utgör 2/3 av morgondagens mittfält. I övrigt hoppas jag att Strasser fortsätter på den inslagna vägen och att vi får se lite magi från en inhoppande Cassano. Forza!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.