Cuore Rossonero

Var börjar man? Den horribelt dåliga första halvleken? Alla de defensiva misstagen? En tudelad stadion (katastrof, vi behöver inte splittring just nu) när en viss spelare gör ett misstag som en hjärndöd inte hade gjort?

Nej. Man skiter fullständigt i detta. Åtminstone undertecknad. Åtminstone för stunden…

Stora lag som vill nå någonstans har karaktär. De är inte alltid perfekta men de har en galen vilja och en tro på sin förmåga. Hela matchen, oavsett ställning. Ofta kan den vara tillräcklig för att förvränga resultatet i jämförelse med matchbilden, ungefär som idag. Spelmässigt förtjänade vi att förlora.

Karaktärsmässigt vann vi. En tung seger dessutom.

Minns ni Milan-Chievo under det senaste scudettoåret? Exakt samma sak. Men jag gör inga jämförelser, säger bara…

Idag saknade vi ett helt ordinarie mittfält (samtliga av typen arbets- och löpvilliga, vilket var den metod man framgångsrikt applicerat innan årsskiftet) men ändå såg jag Rino och Rodney slita som om livet stod på spel. Under matchen grät jag nästan av stolthet.

Strasser är för övrigt en idol. Det stora hjärtat, det stora modet, den extrema löpkapaciteten och de enorma barnsligt genuina känslorna. En duktig mittfältare dessutom. Jag är verkligen full av beundran.

Idag gjorde Milan det bästa man kunde sett utifrån premisserna. En mittback är inte tillräckligt bra, en vänsterback borde vara en avbytare och en mittfältare saknar insikt. Vi borde ha förlorat men det är den galna viljan som bar frukt.

På tal om galen: Antonio Cassano har tre assist på mindre än en halvlek spelad. Vad ska man säga? Han platsar nog i ÖIS liksom.

Lecce nästa: hjärtat bultar vidare.

31 reaktioner till “Cuore Rossonero”

 1. Grymt skriva artiklar, håller med i allt. Enda jag vill lägga till är Robinho. Vad är hans problem? Hans touch är mer lik Kaladzes georgiska än Ronaldinhos brasilianska. Han gör ingen glad ju, Cassano skall starta alla dar i veckan.
  Seedorf och Antonini har inget med Milan att göra.
  Oddo hade satt Abates läge.
  Amelia gjorde i princip inte en enda räddning.
  Strasser är bättre än Rino.

  Fyfan vad vidrig Leonardo är..

  ..och fan vad snygg Maldini är.

 2. Jag är svag för Robinho men nu är det dags för honom att vila lite. Ambrosini, Gattuso, Strasser och Merkel på mitten med Pato och Ibra på topp mot Lecce, ja tack.

  Cassano är grym men IMO så ska vi inte ta oss vatten över huvudet och lira med tre anfallare per default. Det är den inställningen som tog oss ända hit.

  Tycker lilla jag.

 3. Roligt att Paro får lägga 2 mål trots medioker insats, likt Inzaghi kan han vara osynlig stora delar av matchen men likt förbannat lägger han 2 mål. Grande!

  Cassano is the shit. Ser gärna honom ligga bakom Pato och Zlatan i nästa match. Alternativt din uppställning, Mix, med Merkel bakom.

  Förstår dock inte hur Milan kan inleda matcher så lojt och insperationslöst…

  Förövrigt håller jag med i det mesta du och Marco skriver i artikeln nedan.
  Antonini är boven till minst 2 mål, Bonera likaså. Vad gör dem i Milan och framförallt i startelvan? Märks mer och mer att det är i försvaret vi behöver förstärka….

 4. Jag håller med Mix, Cassano har levererat som fan hittills och även om 3 assister på ca 40 min är övermäktigt så är det ändå bara ca 40 min och inte en hel match han har spelat. Han behöver mer tid på sig innan han orkar en hel match skulle jag tro.

  Vi behöver få tillbaka lite Prinsar och Fransoser för att dominera igen. Seedorf borde få ett pingisrack och bli hänvisad till ett halvt pingisbord uppsatt mot en vägg…där skulle han eventuellt kunna husera fram tills juni då man skickar iväg helvetet.

  Vi ska inte glömma våran kapten, han är tillbaka nästa vecka igen och det behövs. Lecce slog Lazio idag och jag har börjat hamna i det skedet då jag är pissnervös inför varje match för nu är det faktiskt halvlek och vi kommer ha minst 4p tillgodo oavsett kvällens match.

  Det närmar sig ligaguld och nervositet av detta slaget är inte bra, jag vill ha ett ligaguld mer än något annat. Jag har faktiskt hellre ett ligaguld framför CL guld.

  Men nog fan bör vi bärga hem detta, trots alla skador spelar vi ändå OK tycker jag. Jag hade inte blivit alls förvånad om vi fått storstryk i denna match just med tanke på skadorna.

  Tummarna ramlar av snart så hårt som jag håller.

 5. Märks att det är betydligt högre kvalité på detta forum.
  Trött på SF’s forum där ungtuppar ständigt gnäller på Allegri, trots hans fina arbete med Milan denna säsong.
  Man kan kritisera honom då och då för ett byte här och där, men hur kan man inte gilla Allegri och vara stolt över det Milan som vi förfogar över idag?

  I Hailes ord ”tänk om” Abate satt sin chans då hade alla kritiker käkat upp sin ord rejält om att Allegris Milan inte kan vända en match. Men vi vände matchen på sätt och vis ändå. Goal.com kallar det för säsongens match i serie a, var den det? Mycket möjligt..

 6. Jag är faktiskt impomerad av Udinese. Dem spelade fartfylld fotboll – även på bortaplan.

  Jämför man våra mittfält tycker jag deras åt upp vårat stundtals med snabbt, rapt och rörligt mittfält. Milan saknar förmågan att spela snabbt och på ett tillslag när det kommer till mittfältet. Blir lätt statiskt och orörligt imo och bollen rullas i sidled med fler än 2 tillslag…

 7. Udineses spel funkar ju ypperligt mot ett topplag med brandskattad defensiv som måste stå högt upp för att kunna dominera matchbilden. Vi hade fan inget val idag och de flesta gjorde vad de kunde.

  @Raven
  Det var Immondo som skrev om Abate. Reflektionen skall således tillfalla honom.

 8. Jag myser lite av tanken på hur mycket skit Abate får… jag tycker ändå han sköter sig hundra gånger bättre än Antonini som springer och upphäver offside-fällan… han springer fanimej tillbaks när skottet avlossas som leder till 0-1…

  Amelia gjorde ett bättre jobb mot Real än ikväll, men jag tycker inte han kan lasts för speciellt mycket egentligen. Jag tror inte det är så speciellt lätt att komma in som målvakt efter ruttnat bort på bänken större delen av en gången säsong.

  Jag bara hoppas att sjukan kan bli tom snart och att våra gubbar kommer tillbaks med lite jävlaranamma och visar vilka som är bäst i Italien.

  Det är dags att de som har det tungt antingen rycker upp sig eller förpassas till bänken, det här handlar om att vinna, inte vara nice guys.

 9. Håller med dej micke!!! Abate kan utvecklas ännu mer och blir en storspelare bara han jobbar lite mer och får mer råd av Tasotti,,,Antonini vet jag inte,stor håll på vänster sida och han stör balansen i laget,,,vi får hoppas på Flamini/Boateng för vi behöver mer fart på mittfältet

 10. Att dra Antonini och Abate över samma kam är beviset på låg analytisk förmåga. ”Vi är kategoriska och kör samma!”, typ.

  Den ena dippar sönder medan den andra blivit riktigt stabil. Sorglig nivå på surret IMO.

 11. Bonera ger mig mardrommar… Javla snigel med IQ som en…tom ol-burk.

  Sasongens match…? Mja, om man gillar enorma misstag, nochallans osv. Detta var mer ”Barca v/s Malaga”, typ…

  Nesta – kom tillbaka snarast.

  Cassano – ”Ronaldinho-who????” 🙂

 12. Cassano kan väl spela bakom Ibra/Pato med Prince/flamini/ambro- eller Rino bakom honom,,,känns som att vi behöver snabba fötter på mittfältet…

 13. Känns ändå lite som en förlust, Denis mål var verkligen en kniv i hjärtat. Men,men, man får vara glad för det man får en dag som denna.
  Abate håller klass, Antonini bör ersättas.

  Det mest positiva är ändå att vi, med finslipning givetvis, det var ju obalanserat, kan förändra matchbilden och skapa mer bredd med ett 4-2-3-1 system. Alltid bra att ha ett system i reserv om det kniper, som idag, och det gick ju nästan vägen.

  Pato blandar och ger, enkla passningar slås bort samtidigt som han kan slå en 60 meters kross med fel fot, underligt. Glädjande är hans målform, förhoppningsvis håller han och då tror jag han kan tillföra mycket.

  Strasser ambro, med cassano, pirlo, pato bakom ibra. Wow, eller?

 14. Strasser var verkligen kul att se idag. Inget one-hit-wonder uppenbarligen. Och tänk om… han hade satt det där djävla skottet.

 15. Är Yepes skadad? Om nej, vad fan gör Allegri?

  Och tycker jag Sokratis förtjänar ytterligare en chans. En dålig insats (mot vem det nu kan vara) för några månader sen (när det nu kan vara) och han sattes på bänken för all evigt?

  Vad bör man göra med Seedorf och Bonera efter dagens prestation? Hänga dem?

  (Och btw, äntligen registrerade man sig, tog mig bara sisådär ett decennium)

 16. @Earthbound
  Välkommen! Jag håller med dig angående Yepes och Papas. Idag var det dock rätt att inte välja colombianen mot Di Natale och Alexis Sanchez av uppenbara orsaker. 🙂 Papas däremot har snabbheten och hade kunnat vara ett alternativ om det inte vore för att han säkerligen saknar allt vad självförtroende heter.

  Bonera har fan förbrukat sina chanser vid det här laget, många har han tilldelats… Det hela känns aningen orättvist.

 17. Jag tycker folk är lite för hårda mot Seedorf, han spelar ju inte på sin riktiga position. Sätt honom som trequartista så garanterar jag att han kommer att spela som ett geni. Man kan ju inte skola om en spelare när han är 35…

  Sen kan jag hålla med om att han ska offra sig för laget lite oftare…

 18. Han ska nog inte spela överhuvudtaget kan jag tycka. Oavsett position. Nu lirar han förhoppningsvis enbart pga det massiva frånfället.

  Nästa match har vi Ambro, Rino, Strasser, Merkel och kanske Flamini att disponera. Förutom Robinho som kan spela trequartista (även om även han borde vila en match efter sämre form på slutet).

  Allt annat vore faktiskt bara provokativt och svagt av Allegri. Förhoppningsvis lever han upp till sitt rykte om att vara objektiv för lagets bästa.

 19. Hur står det till egentligen med ekonomin? Finns det pengar ”undanlagda” för Boateng och betalningen av Zlatan (som väl inte har skett än?) eller får vi skrapa i botten av sjön för att hitta likvida medel?

  Aldrig har det väl varit tydligare att det behövs förstärkas i försvaret. En vänsterback och en mittback känns som ett måste för att vi ska kunna hålla hela vägen i ligan. Detta kan ju knappast ha undgått Galliani och Allegri men likväl är det bara en massa mittfältare och anfallare som ryktas ansluta under januari. Visserligen bara rykten som sagt, men är det någonstans vi verkar ha täckning på de bästa är det väl mittfältet och anfallet.

 20. Ja vi får se vad Galliani lyckas trolla fram nu den närmaste tiden. Ronaldinhoaffären lösgör ju en del stålar.

 21. Idag var det uppenbart att en bättre backup behövs för nesta/silva. Mexes gratis? Varför inte?

  Angående Seedorf så tycker jag det var fult att bua ut en enskild spelare på det sättet.

 22. Urban Westerberg, kompromisslös mittback, som huserade i Umeå FC i mitten av 90-talet är säkert också gratis. Men bara därför ska Milan inte ta honom. Att en spelare är gratis ska inte vara tillräckligt.

  Anledningen till varför jag lyfter den gode Urbans namn är för att han alldeles säkert är ungefär lika usel som den vidrige Mexes. Är det inte uppenbart att alla hans markeringsmissar och utvisningar gör honom till en överskattad äckelpotta?

  Trodde jag.

  Vidare tycker jag att det var fel av Seedorf att spela så jävla dåligt som han gjorde och dessutom göra det rätt ofta. Det är ganska naturligt att man blir kritiserad då. Typ.

  1. Usch! Nä, inte Mexes. Han bänkas ju till förmån för Burdisso, (åtminstonde ifjol) det räcker som förklaring…

   Astori känns som ett vettigt alternativ nu, och en färdig världsback i sommar.

 23. Enligt mig är Mexes absolut bättre än de alternativ som vi har på bänken. Det blev väldigt tydligt igår när vår ”bästa” ersättare spelade. KORPENKLASS! Och jag tog upp Mexes just för att jag inte tror att klubben kommer att pumpa ut några 250 mille för exempelvis David Luiz.

  Angående Seedorf så är det inte hans fel att han är dålig och att han får spela trots detta. Det är som att kritisera en kort människa för att han är för kort men ändå låta honom basket i NBA. Jag håller med om att Seedorf inte har en plats i en startelva i Milan. Men om han nu tar plats där så ska väl inte han få skit för det utan den/dem som låter honom spela.

 24. Förövrigt gick Allegri ut i media idag och sade att det inte blir några nyförvärv i januari. Antingen är han som Galliani och ljuger eller så är man sherlock och förstår att inget kommer hända i januari. We are fine as we are…

 25. Jag tycker inte att Mexes är en värvning man gör oavsett status på truppen. Om alla är döende i AIDS skulle jag inte ens ta in en sådan otroligt dålig spelare. Dessutom en (på planen) vidrig människa.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.