Utskåpning och överkörning i ett


Lunchskinkan slank ner finfint tillsammans med det perfekt kolsyrade vattnet när Bologna-Milan stod på menyn. Det var en vacker vinterdag i den evigt röda staden och fotbollsundervisning skulle det bjudas på – från Milans sida.

På ett bakvänt och något kryptiskt sätt hade Bologna på förhand fått lite vind i seglet och folk verkade tro på en tät tillställning. Den match jag såg på Stadio Renato Dall’Ara vittnade i alla fall om något helt annat. Det var tack och hej och 3-0 för ett Milan som för tillfället nästan mår för bra.

***

Mudingayi stod för årets sämsta insats. Belgaren var ånyo sämst på planen när ett finare motstånd var på besök; idag i form av det finaste av dem alla. Ett tafatt närkampsspel kombinerat med ett gräsligt passningsspel räcker i själva verket inte till för att beskriva dennes insats. Det jag kan säga är att Mudingayi inte lär vara inbjuden till Malesanis adventsfika här under kvällen.

Men vem ska egentligen bära Bologna en match som denna när Di Vaio börjar bränna straffar? Personligen anser jag att förlustnollan på Renato Dall’Ara var en bräcklig fasad som uppstått pga. dåligt motstånd samt stora lass med tur. Bologna är inte bra helt enkelt.

Eller så har Fru Fortuna gått på semester. Jag vet inte.

***

För Milans del var det fantasi och frenesi i symbios framåt. Ibrahimovic är en klasspelare av rang. Det var länge sedan känns det som.

Bakåt var det stabilt med Ambrosini och Nesta som dominerade. Som vanligt. Även Abbiati bjöd på någon halvskön aktion, som sedermera höll på att raseras av det där satans träbenet.

Sak samma. Tre pinnar och fortsatt serieledning.

***

Blotta tanken på Roma nästa helg får det att vattnas i munnen.

Idag visade Milan att spelet klickar oavsett spelmaterial. Allegris spel har verkligen gått hem hos såväl spelare som supportrar. Det gillar vi.

Ett blekt Roma slog under eftermiddagen ett än blekare Bari med siffrorna 1-0. Juan stod för ett genialt offsidemål (öh?) efter halvtimman. Sensis manskap spelar för tillfället en fantasilös fotboll och jag vill påstå att Milan aldrig sett starkare ut i kontrast med Roma än för tillfället. Även det gillar vi.

***

Sitter nu och ser Tottenham-Chelsea. Hur smakar Gareth Bale? Snacka om monstermaterial. Vill inte ens gissa vad grabben tar i benpress.

En kommentar till “Utskåpning och överkörning i ett”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.