Skadeelände i fokus

Lucia har då aldrig varit en höjdare i mina ögon. En form av någon övergång till andra halvlek i jakten på barnalyckan den 24:e. Torra lussekatter kombinerat med ett luciatåg där flickor i alla åldrar slåss om vem som egentligen ska få bära elden i håret. Sedan alla förbannade minnen från tiden som stjärngosse. För att avrunda går bättre dagar att finna.

Nåväl. Eftersom lucia aldrig inbringat mig någon lycka hittills i livet så skulle det väl inte vara mer annorlunda i år. Om vi lägger både lussekatter och musikaliska tåg åt sidan för ett slag, berättade Milan via sin hemsida under dagen att Gattuso och Zambrotta missar lördagsmatchen mot Roma.

Gattuso har åkt på en mildare skada i höger lårmuskel och förväntas bli borta mellan sju till tio dagar. Zambrotta i sin tur fick sig en redig smäll över vänster knä i matchen mot Bologna, en skada som ska hålla veteranen borta från spel upp till två veckor.

De båda väntas sedermera vara spelklara till matchen mot Cagliari den 6 januari efter juluppehållet.

***

Riktigt synd att dessa ädla herrar missar kommande stormatch mot Roma. Rino är alltid viktig sådana matcher där kamp och hjärta nästan alltid blir tungan på vågen. Det blir desto tyngre när inte heller Flamini finns att tillgå som fullvärdig ersättare.

Likaså Zambrottas frånvaro kan visa sig bli kostsam med tanke på sin rutin och det faktiska spel han visat upp på sistone. Han har varit Milans bästa ytterback under säsongen, utan tvekan. Och här talar jag främst utifrån det defensiva jobb som så noggrant utförts. Match efter match. Men det är alltid svårt att vara hjälte när ingen ser på; han är viktigare än folk tror. Med det sagt hoppas jag ingen märker av hans frånvaro på lördag.

***

Idag har man Silva, Pato, Inzaghi, Flamini på skadelistan, med Zambrotta och Gattuso nyligen tillagda. Nästa namn att läsas på listan får inte bli Zlatan. Alla andra bakslag reder man ut. Men inte ett avbräck på svensken. Det vore förödande.

Man går emellertid mot en lugnare period med julledighet och allt vad årets sluttamp bjuder på. Ett välbehövligt break är precis vad ovanstående behöver. En lugn återhämtningsfas där tidspressen känns om något mer avlägsen. 6 januari är det som gäller.

Men först: Seger mot Roma.

***

Källa: ACMilan.com, 13/12 2010.

12 reaktioner till “Skadeelände i fokus”

 1. Tycker sjalv att Abate(”Cristina who?” och ”Eto`o who?”) varit var baste ytterback iar. 🙂

  Hade varit gott att kunna slanga in den mordiske och samtidigt sympatiske Fransonen nu nar Rino saknas…

  1. Jag förstod nästan att någon skulle tycka det ja. Det är inte helt obefogat.

   Abate har med sin förbättrade offensiv och självförtroende gjort årets största framsteg. Möjligen i konkurrens med Flamini. Han blir bättre och bättre för varje år. Det är en sak som är säker.

   Zambrotta å sin sida är alltid mentalt stark och faller sällan ur ramen som Abate har tendens till att göra. Cirka hundratjugosju års erfarenhet sätter också sina spår i form av en förmåga att läsa spelet och veta hur man ska uppträda i diverse situationer. Det inger även en stabilitet och ett lugn för det nervvrak som sitter hemma framför teven utan fingernaglar.

   Abate är helt klart bättre på vissa saker. Han är till exempel mer fräsch och kry, vilket medför en kvickhet som inte Zambrotta längre besitter. Men jag tycker ändå att han ofta uppträder valpigt och ogenomtänkt i somliga situationer. Men även det har utvecklats, som i matcherna mot Inter och Real. Precis som du nämner.
   Det såg annorlunda ut för ett år sen, minst sagt.

   1. Abate kommer fortsatta vaxa, hoppas jag 😉

    Tycker mest jag ser Zambrotta forsoka sig pa en ”Bale”, men resultatet ar att han alltjamt snubblar och till sist faller.

    Med avsaknaden av speed sa hoppas jag han ej drar upp for langt offensivt langre, utan haller sig till max mittlinjen.

    Min mamma ar snabbare, och dar jag serios, hehe 😉

    Tror du for ovrigt det blir nagon kalas VB efter sasongen?

    Antonini har hjarta, men yikes vad ojamn han ar…

    Cissokho verkar alltjamt vara i siktet, och visst fan vore det nastan perverst att fa se honom fara fram och tillbaka, mumma.

 2. Vem tar Gattuso’s plats? Vågar man med strasser?

  Synd med alla skador… Varje år är milans trupp skade skjuten…

  1. Det blir ju garanterat Boa som får flytta ner och in med Clyde på 3/4. Men Strasser och kanske t.o.m. Merkel kommer säkert finnas på bänken.

 3. Med största sannolikhet blir det Boateng-Ambrosini-Pirlo bakom Seedorf. Allegri må ha stora kulor men att chansa med Strasser i en såhär viktig match finns inte på kartan.

 4. Håller verkligen med rawkus angående Abate. Han är måhända valpig (det vore konstigt annars med tanke på den ringa rutinen på positionen) men å andra sidan gör Zambrotta absolut ingenting framåt (annat än att tappa bollen över kortlinjen vid offensiva försök). Vi snackar ändå 4-3-1-2, en taktik där ytterbackarna måste kunna bidra lite framåt…

  Dock är balansen med en defensivt starkare vänsterback ihop med en offensivt bättre högerback god.

 5. Abate:
  – Egen produkt.
  – Offensivt lagd.
  – Bra ålder.
  – Snabb.
  – Mitt uppe i utvecklingen.
  – Snygg.

  Zambrotta:
  – Juventino.
  – Gammal.
  – På nedgång sedan länge.
  – Gråhårig.
  – Värdelös offensivt.
  – Långsam.

  Varför hade jag förväntat mig motstånd tror ni?

  Min syn på saken:
  Zambrotta är trygg i sin defensiv och har en förmåga att läsa spelet. En mot en är han kanske likvärdig med Abate, där snabbheten gör sig påmind. Men allt som oftast tvingar han motståndaren att vända hem vid en mottagning, alternativt krossa över till andra kanten. Man får inte vända upp utan att få ont av Zambrotta. Man får heller inte vinna en nickduell gratis.

  Abate är ett yrväder rent defensivt. Han står ofta fel, men reparerar det allt som oftast med sin snabbhet. Mot Abate får man ofta komma rättvänd, gärna på överlapp eller i annan form två mot en. Gång på gång. Man får även vinna nickdueller enkelt. Orutinen gör ont att se i en backlinje. Framförallt i en italiensk.

  Men självklart kommer Abate bli bättre än Zambrotta. Det är redan jämt som jag ser det, men jag ogillar hypen kring Abate och hans dåraktiga defensiva spel. Och eftersom jag själv anser att man bygger ett lag bakifrån håller jag Zambrotta högre, för tillfället.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.