Lite tankar om lottningen

Tottenham har under säsongen överraskat många genom att vinna gruppen i CL – före bl a. Inter – som debutant och samtidigt kunnat leverera i ligan genom vinster mot bra motstånd. Typ Arsenal.

Direkt efter lottningen var jag nöjd. Vi kunde absolut ha fått tuffare motstånd i form av Barca, Chelsea eller United. Nu när Tottenham stod på lotten ger det mig en skräckblandad känsla baserad på följande tankar:

 • Gareth Bale. Vänsterspringaren i Spurs som tagit hela världen med storm under detta halvår. Londonklubben skulle inte vara i närheten av den framgång man haft i år utan Bale. Så djävla bra har han varit. Och nu ställs han förmodligen mot Abate. Visst, en av våra snabbaste spelare, men det är trots allt upplagt för utklassning på förhand. Någon som såg duellen mot Maicon?
 • Tottenham står för en rak fotboll med snabba omställningar; något som är lite av Milans svaghet. Att ställa om från anfall till försvar blir viktigare än någonsin i dubbelmötet.
 • Redknapps spelare har aldrig tidigare spelat en åttondelsfinal i Champions League iklädda vitt ställ. Tottenham får därmed ses som tämligen orutinerade i dessa sammanhang och nu ställs man mot självaste Pappa Champions League i Milan. Detta bör vi lösa över två matcher. Allt annat är rentav dåligt.
 • Alltid lika läskigt att avsluta mötet på bortaplan. Milan, och italienska klubbar överlag har varit äckligt cyniska på bortaplan de senaste åren när det vankats CL.
 • Zlatan Ibrahimovic vs. Gallas/Kaboul. Det bådar lika gott som det smakar mumma. Åtminstone på förhand.

När jag skummar igenom allting är jag ändå riktigt hoppfull. Man kunde ha dragit en betydligt svårare lott. Nu handlar det om ett orutinerat lag som blandar och ger väldigt mycket. Man sitter heller inte på den bredaste truppen i världen.

Jag är nöjd. Är ni också det?

12 reaktioner till “Lite tankar om lottningen”

 1. Tycker inte det ar nagra matcher i denna rundan som tilltalar mig overlag.

  Arsenal – Barca kanns mest intressant.

  Nasta omgang dock, OM alla favoriterna ej viker ned sig… RUUUUUUGGIGT! 🙂

  1. Sen får ju Real äran att än en gång möta Lyon… känns som att de möts hela tiden. Inter får Bayern… sen är det väl inte så mycket kul.

   Håller tummarna för att FCK får formsvackan Chelsea på fall, hade varit ruggigt stort!

   1. @Micke: Hade blivit mer upphetsad om det inte vore for att Inter, Lyon och Bayern suger hastk*k for tillfallet…

    Enda matchen, som enligt mig ar sevard(som neutral, bortse fran Milan – Spurs), ar Arsenal – Barca.

    Dock: Nasta omgang kan dessa lag INTE undvika varandra langre, moahahahaha 😉

    Ps. Fan vad jag alskar fotboll.

 2. Jag är inte alls nöjd men orkar inte skriva om min kommentar ifrån förra inlägget.

  Bale & Lennon mot Abate och Antonini räcker väl…

  1. Tycker du överskattar Tottenham enormt mycket…Det här laget har 0 erfarenhet av Europa…de har endast en spelare som skulle lyckas slå sig in i vår elva och det är Bale…alla andra positioner är vi bättre på! Är säker på en vinst här….

   Liksom hallåå tänk efter lite, vi är AC Milan! Inte R. Madrid eller Arsenal eller andra lag, AC MILAN! Tänk på det nästa gång 😉

 3. Svarar nog nja, en mellanbra lottning helt enkelt. Hade nog hellre tagit Shakhtar, Bayern samt ett Chelsea om dom lyckas konservera dagens form. Som du nämner så passar Tottenhams spel Milan väldigt illa. Men visst det kunde varit värre.

  Sen håller jag inte med dig om att Tottenhams trupp inte skulle vara bred. I mitt tycke har de nog PL:s bredaste trupp, vilket i förläningen betyder en av världens bredaste trupper. De kan ersätta varenda spelare i startelvan utan nämnda Bale , med en kapabel och nästan likvärdig spelare. Det kan verkligen inte säga om många lag.

  Däremot saknar de spelare av absolut toppklass. Dit kan man nog enbart räkna Bale. Modric är bra nära, kanske även van der Vaart. Lennon och Gomes har dessutom väldigt höga toppar, men även djupa dalar.

  Men ta dom. Det ska vi. 🙂

  1. Ok, vid närmare eftertanke kanske den inte är lika tunn som Abate, men den saknar likväl en bra bredd.

   I dubbelmötet bör vi oroa oss för Modric, VdV, Bale och Lennon. Även Crouch i viss mån, som har en äcklig och svårhanterlig spelstil för ett mittlås.

   Det jag egentligen menade var att ersättare saknas till ovan nämnda spelare, vilka är spelare som håller på europascenen. Övriga i truppen gör det inte.

   ***

   Mina nycklar till seger:
   – Täta kanterna och inte låta Lennon och Bale komma ensamma mot våra ytterbackar. Understödet från mittfältet blir livsnödvändigt.

   – Utnyttja Zlatans stryka och låta honom duellera friskt mot Spurs, vanligtvis svaga, mittbackar.

   – Vinna mittfältskampen för att på så vis hålla i matcherna i form av ett överlägset bollinnehav.

   – Att inte bli upplurade i planen på San Siro och anfalla med för mycket folk. Att finna balansen på mittfältet och förhindra kontringar får vi inte tumma på.

   – Tålamod över två matcher. Man får inte bli naiva bara för det är hemmaplan och släppa fram för mycket. Så länge nollan är intakt har vi alla chanser i världen att avgöra matchen vid rätt tillfälle.

 4. @Tempesta

  Nja, som sagt ;). Tycker personlig att Tottenhams trupp är riktigt bra. Håller med om att de spelare du nämner är de bästa. Men att resterande inte skulle hålla på Europanivå? Beror väl på vad du menar. Deras sex sämsta startspelare(ta bort, Bale, Modric, vdv, hjulben o långben) är väl inte särskilt mycket sämre än våra sex sämsta?. Vad gäller bänkarna, så är deras i mitt tycke, bättre.

  Men med det sagt tror jag fortfarande att vi tar dom. Har själv enbart två nycklar till segern. Vinn mittfältskampen och förlora inte kanterna allt för hårt. Då går det vägen.

 5. Med all respekt för Tottenham så är det inget annat en ett praktfiasko om vi inte går vidare, visst håller bale världsklass men förövrigt är vi bättre på alla positioner, det är helt klart den bästa lottningen vi kunde få. Vi har rutin så det visslar om det i dom här sammanhangen och engelskmännen som ständigt överskattar sig själva har redan gått ut och börja snacka om att de ville ha milan och på någon vänster har de fått för sig att de har ett kalasläge att gå vidare. Det hade varit värre att åka till Tyskland eller Ukraina och framförallt vi slapp uefas tjutfäktargäng i 16 delen. Det här bådar gott mina vänner. Som jag ser det kan vi endast åka ut om vi gör en plattmatch ala Deportivo borta 04-…

  1. Som sagt verkar finnas lite olika åsikter här. Jag vidhåller att varken våran trupp eller våran startelva är särskilt mycket starkare när man jämför spelare för spelare. Som tur är, har vi en högre topp samt en hel del mer rutin. Det borde räcka.

   Men är vi verkligen bättre på alla positioner? Som jag ser det är vi helt solklart enbart bättre i två lagdelar. Mittbackarna(under förutsättning att de inte är i sjukstugan) och anfallet. Resterade positioner är åtminstone jämna om inte Tottenham tom är bättre. Målvaktsplatsen är lite speciell då Abbiati är den klart stabilare målvakten, men Gomes har en väldigt hög högsta nivå.

   Men Shaktar där har du ett lag med enbart en riktigt bra spelare (Srna). Så kan inte hålla med om att det skulle vara en svårare lottning.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.