Helt OK, inget speciellt, durå?

Idag drack jag te med smak av nejlikor och kanelstänger på jobbet med min kollega från Turkiet. Det kändes både juligt och ljuvligt. En bra dag på det stora hela.

Sen kom jag hem, slog på datorn med gårdagskvällens dåliga match fortfarande färskt i minnet. Ingen fara, matchen var ju betydelselös tänker jag. Nåväl, in på diverse Milansajter och vips kommer pajen flygande och träffar mig mitt på mustaschen.

Flamini knäskadad, borta några veckor.
Thiago Silva meniskskadad, borta drygt en månad.

En betydelselös match med betydelsefulla skador på grund av ett huvudlöst agerande från framförallt min gunstling på bänken.

Men all skuld hamnar inte på honom: Thiago Silva är en fantastisk spelare men blir skadad lika ofta som Glamour har en plot-twist. Jag orkar inte med den här skiten längre. Du kan dra åt helvete (men jag älskar dig).

Nu till saken. Tidigare har Massimiliano Allegri – mer känd som ansjovisen från kommunismens högborg Livorno – undantags- och villkorslöst hyllats på denna blogg. Sannolikt kommer han så även att fortsätta att göras. Detta blir ett litet undantag:

VAR DET NÖDVÄNDIGT ATT SPELA THIAGO SILVA, MER KÄND SOM HYPOKONDRINHO, I EN FULLSTÄNDIGT JÄVLA BETYDELSELÖS MATCH? IDIOTJÄVEL. NU TVINGAS VI MÖTA ROMA MED TVÅ BACKAR VARS VÄXELLÅDA SAKNAR 3, 4 OCH 5!!! KRYPKÖRNING RUNT MENEZ FÖR HELVETET!!! ÄR DET ROLIGT ATT SE PIRLO SMÅJOGGA I SIN FULLSTÄNDIGT BLOTTADE ZON PÅ MITTEN? HELVETET!!! HOPPA IN I PLÅTBURKEN OCH LÅT DIG SJÄLV KONSERVERAS DIN ILLALUKTANDE JÄVLA FISKJÄVEL! IDIOT!!!

En kopp nejlikote på det kanske? Hur var din dag?

17 reaktioner till “Helt OK, inget speciellt, durå?”

 1. Hahaha Mix, klockrent! Maste halla med och saga att det var ganska amatorsmassigt att spela med Thiagone..
  Nonetheless, you’ll see. Yepes & Bonera got this, no problem.. 🙂

 2. ”Thiago Silva är en fantastisk spelare men blir skadad lika ofta som Glamour har en plot-twist”

  Blir han verkligen skadad så ofta? Ser man till faktan så är det så att han spelade:

  33 av 38 matcher i Serie A i fjol, och 7 av 8 CL matcher.

  Totalt 40 av 46 matcher alltså.

  I år har det blivit: 12 av 15 Serie A matcher, 4 av 6 CL matcher.

  Totalt alltså 16 av 21 matcher.

  Under hela hans Milan karriär blir det: 56 av 67 matcher. Han har med andra ord i princip spelat 90% av matcherna han kunnat, helt fantastiskt.

  Så att påstå att Grande Thiago skulle skadas ofta är väll att ta i? Gäller att tänka tillbaka lite och inse att Silva faktiskt spelat jävligt mycket!

  @TrogenRossonero

  Yepes&Bonera, fyfan!

  Läste på Goal.com för ett par dagar sedan en artikel om Bonera och Milans statistik när han spelat denna säsong = uselt!

  14 poäng med Bonera.
  24 poäng utan Bonera.
  3 förluster med Bonera
  0 förluster utan Bonera.

  Lägg till förlusten igår mot Ajax också, och du får 4 förluster med Bonera i laget!

  Statistiken talar sitt tydliga språk, spela fan inte med Bonera! Man får även dåliga vibbar från Samp matchen när man tänker på han, Pazzini hade ju aldrig gjort målet om det inte vore för Bonera. Tänker även lite längre tillbaks och minns en viktig Juve match i Turin där han gjorde en idiotisk tackling och blev sedan utvisad, Milan förlorade därefter matchen naturligtvis.

  Han har varit bra periodvis, men det verkar som att statistiken klart och tydligt talar emot honom.

 3. Roma spelar ju med Borre på topp. Honom kan vi fan sätta Jankulovski på utan problem. Jag är inte orolig även om detta självklart var jävligt onödigt.

  Hoppas att greken får chansen =)

 4. Hahhahaha asgarvar Mix!
  Känner rent spontant att det ändå inte var helt fel att spela Silva, då man ej kan byta ut hela laget till en enstaka match då man ändå behöver ryggrad, samt till supportrarna vill se ett bra lag. Detta kan dock inte förlåtas och kmr väldigt olägligt.
  Hur löser man detta? Hoppas man köper in David Luiz, eller tar tillbaka Astori.

 5. Silva skadade sig på träningen idag, inte matchen?

  Menez kommer springa åttor med våra backar utan Silva…

 6. @Maldini

  Nja, är du helt säker på att den statistiken bevisar Boneras oduglighet? Kanske visar den snarare på Milans beroende av firma Nesta/Thiago?

  Undrar just i hur många av dessa matcher som Bonera spelat mittback, skulle gissa på de flesta. Jag skulle även vilja se liknande statisk för Yepes och Sokratis. Skulle tippa att det ser ungefär likadant ut.

  Min slutsats är snarare att Milan är betydligt sämre lag, självklart defensivt men även offensivt, när nån av de ordinre mittbackarna är borta. Men det visst vi ju alla redan.

 7. @ filoh

  Det var definitivt fel att lira Silva. Baserat på hur jävla lata & oinspirerade de rutinerade spelar när inget gäller hade jag hellre sett merkel, beretta, verdi, strasser och albertazzi från start. De hade i alla fall jobbat ihjäl sig…! Nä, denna matchen lämnar en bitter eftersmak…

 8. Men hur fan ligger det till egentligen? Vissa påstår att det rör sig om 6 månaders -skada, andra 6 veckor. Någon som vet mer om detta?

 9. Vi kan direkt utesluta att det rör sig om ngr 6 veckor.. detta grundar jag på fakta

  1. Thiago Silva har otur med skador, han behöver alltid lite xtra tid på sig o komma tillbaka.

  2. Milan är ALLTID för optimistiska i sina första tippningar, tar alltid längre tid

  3. Milanlab kommer säkerligen friskförklara honom för tidigt, och han skadar sig på nytt på träning lr i sin comeback, precis som Pato alltid gör, och precis som dom flesta av våra skadade spelare har en tendens till att göra…

  nej, jag är inte bitter, jag är bara realist

 10. Diagnosen är att menisken är trasig. Oklart däremot är hur menisken ser ut efter skadan: om det är tal om att plocka bort en del eller man ska sy ihop det skadade området.

  Det är två helt olika saker med olika konvalecensperioder om jag förstått det hela rätt med mina lekmannakunskaper i rehabilitering och behandling av den här typen av skador.

  Antagligen ska man göra ytterligare en undersökning i Brasilien (han åker ikväll) och sedan, utifrån skadans omfattning, göra ett ingrepp. Först därefter vet man hur lång tid Thiago Silva blir borta.

  Bara att hoppas att det inte är någon stor del som tagit stryk. Betryggande dock är att han hamnar i Dr Runcos händer och inte våra klåpares.

  1. Haha, tanke precis namna det: Aterhamtningsperioden beror val pa hur mycket MilanLab fuckar upp det hela…

   Att flertalet spelare valjer utomstaende Doktorer mm. fore varan egen stab borde val sanda klara signaler hur pass stort missnojet ar…?

   Hoppas man river upp skiten, for att bygga nytt fran grunden. Med facit i hand sa kanns det knappast som att MilanLab har mycket till forsvar…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.