Benvenuto Fantantonio!

Klar för Milan? Inte officiellt åtminstone. Tror man rapporterna så är det detaljer som fattas (kontraktet sägs gälla fram till 2014) innan Milan kan ståta med Ibrahimovic, Cassano, Pato och Robinho i offensiv väg…

Ronaldinhos resväska var packad sedan länge. Nu kan den fraktas i förväg till destination av helt fritt val. Ingen bryr sig. Hejdå.

Vad tycker vi om värvningen? Well, Fantantonio är en drömspelare för mig och har så alltid varit. Fotboll är underhållning och poetry in motion. Det finns få spelare som kan skapa vackra lösningar ur ingenting på samma sätt som geniet från Bari Vecchia.

Han är dum i huvudet, absolut. Men det ingår i planerna. Milan är inte lika dumma i huvudet och anser sig väl ha både resurserna och den rätta miljön för att hålla grabbens upptåg på rätt sida om gränslandet.

Detta kan även innebära att projektet med Robinho som trequartista (ett projekt som jag gärna ser mer av, med all respekt för Boatengs goda insatser mot provinslag) får nytt bränsle: liksom spekulationerna om Patos vara eller icke vara i klubben som tycks ha ett oändligt tålamod.

Vad säger ni boys and girls?

32 reaktioner till “Benvenuto Fantantonio!”

 1. Ett redan sjukt offensiv blir f*n bara helt j*vla sjukt, nu fattas bara en mittback så är vi redo för allt
  Forza Milan Ole Forza Milan Ole Oleee Oleeeee

 2. Jag har alltid velat se Cassano i Milan då jag fullständigt älskar den mannen. Om han passar in i gruppen och var han skall spela osv osv skiter jag för tillfället i och njuter istället av att möjligtvis få se en riktig favoritspelare till mig och det i den vackraste tröjan som finns.

 3. Jäkligt spännande om det stämmer! Väljer dock att sitta ner i båten, som en briljant bloggare hade skrivit.

 4. Startelvan kommer att se ut på följande sätt tror jag då alla är friska:

  Ibra Pato
  Cassano

  Pirlo Ambrosini Rino

  Zambro Silva Nesta Abate

  Abbiati

  Tror att Cassano är given i startelvan som trequartista…Pato är fortfatrande Pato och den långe behöver vi inte ens snacka om…Tyvärr för Robinhos del men jag tror inte att han värvades för att starta, inte som det ser ut nu iallafall! Resten av elvan ser ut som den i princip gjort hela säsongen…Förutsatt att Abate fortsätter som han gör…

 5. Mår illa av tanken att Pato ens ska överväga säljas, han ska gå före Cassano alla dagar i veckan. Fyfan om det blir problem mellan honom och Patinho i framtiden, då kan fanskapet Fantantonio dra åt helvete direkt.

  Aldrig gillat honom, problem i samtliga klubbar han spelat för. Ingen tillfällighet. Ingen tillfällighet heller att han hatas av stortränare som Capello & Lippi, herrar med ett X antal CL finaler, Serie A titlar m.m

  Nej, detta var en riktig dålig värvning tycker jag. Lär väll få typ €5,5 milj i årslön, lite mindre än Dinho med andra ord. Och denna spelare är ändå 29 bast snart och FORTFARANDE inte blommat ut på riktigt. Flopp-snopp på han.

   1. Skulle det bli det så kommer jag se Galliani som en trollkarl i fortsättningen.

    Är väldigt tveksam till att Cassano skulle gå med på en sådan lön, möjligtvis om det ingår en klausul på att han får typ 35-45% ökning nästa säsong ifall han gör en ”bra” säsong och sköter sig…

  1. … dessutom räknar man ju med att Ibra-Pato-Cassano kommer vara startspelare, om man ska utgå ifrån alla Allegris uttalanden denna säsong (ska vara balans i laget mm…)

   Det betyder med andra ord att de ca €20 milj cashen på lille Robson också var bortskastade åt helvete (låter förjävligt med tanke på vår ekonomi). Förvänta er inte precis att självaste Brasiliens kapten (med nästan 90 landskamper och snart 30 mål i landslaget) kom till Milan för att sitta på bänken, nej nej. Han är ju även bara 26 år gammal, så iochmed att jag har VÄLDIGT SVÅRT för att se Cassano petas till förmån för Robinho (han har ju startat denna säsong endast pga Ronaldinhos dåliga form + Patos skada), av Allegri så betyder det att han med största sannolikhet är förlorad inom max 1-2 år. Vilken skitaffär, +€20 milj denna sommar hade varit utmärkt till att värva tex Van Der Wiel som Allegri hade på önskelistan tex, men vad vet jag… antar att Bonera och Antonini är bättre.

   1. Pato spelar 3 matcher, sen borta nån månad… så med andra ord; Bra att vi breddar truppen. Men självklart måste även defensiven förstärkas!

 6. En av Italiens absolut bästa fotbollsspelare är på väg till Milan för inga pengar alls och folk sitter fortfarande och klagar.

  Förstår mig inte på vissa människor.

   1. Hur man än vrider och vänder på det så är det en bra affär.

    Du tackar väl inte nej till en gratis Merca bara för att du har en BMW och Lexus stående i garaget?

 7. @Mattora

  Gillar inte din attityd, har inte sett något sånt på kommentarsfältet här innan, vill inte heller att det startar! Detta är inte Fotbollskanalen, här är vi ”internetbröder”.

  @Maldini

  Jag vet vad du vill ha sagt men jag tycker inte att värvningen är så kass som du påstår. Cassano för runt €5 Miljoner är relativt billigt, en typisk Milan-affär. Om du läser intervjun med Galliani på http://www.eurosport.se/fotboll/serie-a/2010-2011/klart-om-cassano_sto2585982/story.shtml så kan man få lite indikationer på att Cassano inte nog blir den enda värvningen i Januari.

  Enligt min åsikt behövs en duktig vänsterback för att vi ska kunna konkurrera ute i Europa. Då är truppen enligt mig komplett!

 8. ”Pato v/s Cassano”:

  Bara for pojkspolingen att bita ihop och borja prestera – fattar ej detta ”ror inte Pato!”-snacket.

  Han har inte vunnit ett piss och skall darmed sluta uppfora sig som det.

  Konkurrensen kommer skilja agnarna fran vetet, var sa sakra.

  Pato kommer (forhoppningsvis!) hoja sig sjalv, annars blir det banken – logiskt och PRECIS som det skall vara inom ett proffslag 🙂

  Konkurrens baddar for hojda prestationer.

  Nu saknar jag bara en vansterback, samt ett magiskt pris pa Mamadou Sakho 😉

  Ps. CASSANO I MILAN !!! ”Wooot-fucking-woooot!!” som alla dyngraka, overjavligt jobbiga Amerikanska springbreakers har i Cancun skulle sagt 😉

 9. Med sorg i läser jag denna nyhet! Cassano är sjukt duktigt men han är ännu bättre på att förstöra LAGET som nu är uppbyggt! Oavsett om han kommer eller inte så rör ingen Pato…

  1. Pato är skadad och har varit stundtals medioker. Om Ronaldinho – med 10 gånger fler titlar i bagaget – inte fick en garanterad plats i Milan…

   …Varför ska då Pato ha en?

   Folk måste sluta skydda den här spelaren, helvetet. Blir fan irriterad.

 10. Jag tycker att det är en bra affär av Milan om den blir av. Jag menar, byta ut Ronaldinho mot Cassano i princip! Sen är ju faktiskt Antoinio ganska mångsidig och kan spelas på topp såväl som längre ner i banan.
  Galliani har i alla fall min välsignelse!

 11. För de som tror annat: Cassano är ingen trequartista. Han är en seconda punta som spelar bredvid en anfallare.

  Allegri har precis ägnat en hel höst åt att finna balans på mittfältet. Han provade Ronaldinho i positionen med dåliga resultat. Sedermera har Seedorf (så länge han orkade) och Boateng provats bakom två anfallare vilket gav det defensiva understöd som han efterlyste.

  Tror ni då att Allegri tänker:
  – Va fan, nu raserar jag allt och stoppar in en anfallare som Cassano i rollen som trequartista. Hela hösten var bara ett skämt.

  Som jag ser det kommer våran trequartista framgent vara en av antingen Seedorf eller Boateng (med Robinho som jokerlösning).

  Allt annat är bara FM-lösningar.

 12. Fasen vad folket gnäller!

  Att få Cassano för en såpass billig peng är ett riktigt jävla kap. Att folk ens orkar gnälla när dom själva skrikit efter en ny anfallare. Nu har vi en, men det blev ingen Miller, Santa Cruz, eller Maccarone. Det blev Fantantonio!

  Sen måste jag hålla med Mix här. Vi måste sluta skydda Pato som om det vore någon jävla utrotningshotat med 1 exemplar kvar. Han har två val nu. Fightas eller ge upp… Jag skäll är oerhört fäst vid Ankan men börjar trötta på Aquilani-fasonerna. Och om han är så skör som det ser ut så är det ju ingen idé att ha kvar honom…. 10 matcher om året duger inte!

  Mix, tror du det kan hända mer i januari eller blir Cassano den anfallare vi sökt och inget mer? Har aldrig varit ett fan av vintertransfers så jag hoppas nästan att de är klara med shoppingen.

 13. Jag tror att Cassano hade presterat bäst i en lite skräddarsydd roll som tillbakadragen anfallare på vänstersida. Det är där jag anser Ronaldinho också är som bäst.

  Dessa spelare behöver stora ytor för att jobba, och då båda är högerfotade leder det till fina vändningar med inlägg eller skott därefter.

  Hade varit kul om Allegri kunnat pröva en 4-3-3 uppställning, men detta är inte möjligt med dem ytterbackar vi har idag. Jag har nämnt det tidigare; utan en världsklass vänsterback kommer vi inte ta oss långt i Europa!

  Tänk er, för några månader sedan klagade vi på att Milans mercaton är en långsam tortyr för supportrarna men nu har det äntligen vänt. Ronaldinho, Pato, Robinho, Zlatan och nu Cassano. Världens bredaste och bästa anfall?

  Forza Milan!

 14. IMO är det inget snack om att det här är en kalasvärvning av stora mått av Galliani och Milan. Allt snack om gambling, oro över Antonios psyke samt Patos plats i laget är absurt i mina ögon.

  Ur mina ögon är det, först och främst ett kap ekonomiskt sett, och inte bara spelmässigt. Vi får alltså (som Mix poängterade) en av italiens absolut mest talangfulla spelare för en väldigt acceptabel kasse pengar. Lägg därtill att om Dinho (troligtvis) tar sitt pick och pack redan i Januari så har vi sparat in än mer stålar. Tack och bock.

  När man sedan lägger till det spelmässiga så kan man ju bara le redan nu. Fantantonio, Robinho, Zlatan och Pato. Vattnas det inte?

  En annan del i det hela som jag anser är väldigt bra är att Pato nu tvingas ta sig i kragen på allvar. Hans låtsaskompis som applåderar åt allt han gör på planen försvinner och istället tillkommer det ännu en direkt konkurrent till en startplats – en vass sådan dessutom. Nu är det prestera på en hög nivå som gäller. Inget daltande, inga mer felbeslut.

  Milan spetsar till sig – me like.

 15. Får man passa på att fråga: Var det Cassano som du hintade om för några veckor sedan Mix eller var det Vucinic som det antogs i gästboken?

  Det här blir Cassanos stora chans att ställa allt (nåja) tillrätta, att få spela de stora matcherna i den största klubben och kanske framförallt, som blivande far, att få möjligheten att ge sitt barn något att stolt berätta för kompisarna om.

  Det här blir prima (eller jag menar seconda)!

 16. Hoppla, Tottenham i Champion ligan! Kan bli sjuka matcher…tippar 7-4 till Milan på hemmaplan och 4-5 till Tottenham borta. Bale gör alla Tottenhams mål samt åsamkar fjärdedomaren brännsår framtill…

 17. @Mix,

  Jag skyddar inte spelare tack vare ett förflutet av vinster och titlar. Det är inte värt något för mig i dagens läge. Jag ser på nuet och framtiden. Sett till Pato’s potential så tycker jag absolut vi skall behålla honom. Han har dessutom gjort 6 mål på ett fåtal matcher med högt snitt.

  Lika mycket som du blir förbannad på att folk skyddar Pato blir jag på folk som säger ”han har vunnit titlar, men får ändå inte spela”…. lägg märke på ordet ”har”… Är på tok för stor fokus på vad folk HAR presterat och vunnit istället för vad de presterar i nuet eller vad de kan prestera i framtiden…

  Att Ronaldinho skall skeppas iväg är solklart… Däremot inte Pato.

 18. @Jonas

  Du förstår inte vad jag menar. För mig handlade det inte om att höja Ronaldinho utan om att genom en jämförelse försöka få dig och dina likar att förstå att Pato inte vunnit ett jävla piss ännu och därför borde hålla käften och kriga lite mer istället för att lipa och få sin röv torkad av folk hela tiden.

  Jag skiter så jävla hårt i såväl målfacit som snitt: spelmässigt har han varit bedrövlig, det skulle varje saklig Milanista skriva under på om det inte vore för att man skyddar honom. Ja absolut, det är riktigt bra statistik han har men om man har enorm potential (vilket han har): varför i helvetets jävla helvete ska vi då nöja oss med ”ett bra målfacit och ett bra snitt”?

  Ingen har ifrågasatt Patos potential.

  Ingen säger att han ska säljas.

  MEN HAN MÅSTE BÖRJA PRESTERA PÅ SAMMA VILLKOR SOM ALLA ANDRA!!!

  Saknar man övertygelsen att nå upp till sin potential då har man ingenting i Milan att göra IMO.

  Snälla, jag hoppas slippa ta det här en gång till.

  För helvetet.

 19. Amen på det.

  Enda sedan han blev klar för oss och framför allt sedan Napoli-matchen så har han blivit fansens gulligull-gosse. Det funkade när han var tonåring, nu är han 21 och måste verkligen tuffa till sig och på riktigt höja sig ett snäpp eller två.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.