Action/reaction – CL med svengelska glasögon

Mix sa det egentligen, men här kommer kvitt eller dubbelt: sätt ett ex antal – redan mätta män – på en fotbollsplan i en match där utgången inte betyder ett jota. Vad händer? Mjo, man behöver inte heta Christer Fågelsång för att inse att det blir pannkaka till förrätt och julkorv till efterrätt.

***

Det är dock viktigt att poängtera att…

…dessa typer av matcher behövs lite då och då. Dels för att man ska kunna sålla agn från vete och dels för att vi ska bibehålla fokus och inte sväva iväg i overkligheten. Men hujedamig vad övertydligt det blev idag. Trots en generell lagovilja och trots en usel streamuppkoppling så kunde jag från skrivbordsposition enkelt konstatera att Galliani bör köpa Milanos främste clubber en enkelresa till staterna.

Seriöst, hur kan man gå från stud till dud på enbart ett år? Assist-, mål- och dribblingsförmågan – allt är borta.

It’s over. Tålamodet tog slut. Och jag tror inte jag är ensam. Skicka Ronaldinho till Los Angeles; jag vill verkligen inte se honom mer.

***

Spaghetti och köttfärssås i helgen. En kollega tror på poängtapp och så kan det så klart vara, Bologna har verkligen fått upp ångan igen (2-1, hemma mot Chievo idag). Å ena sidan ska man inte sia om utgången, men å andra sidan så var det detta med att bibehålla focus on ground: Tack Ajax, för att ni gav våra herrar en rejäl omgång.

So. I believe. Forza.

10 reaktioner till “Action/reaction – CL med svengelska glasögon”

 1. Finns det konsumentsombud i Italien…?

  Kan supportrarna fran kvallens match vanda sig till dom och krava tillbaka cashen..?

  Eller ar det battre att traska till nasta traning och skicka over en lapp till Pirlo och CO med ens kontonummer, kopia av biljett, kvitto mm.?

  ”Damer och herrar – hadanefter ar det fritt intrade i matcher som inte btyder ett skit, inte ens heder, vilja eller karlek till att spela fotboll.”

  En spark i nyllet pa de yngre som sakerligen offrat sina sma loner for att fa kuta runt i rod-svart, allt medans kvallens strutsar anser det for mycket begart…

  Resultatet skiter jag i – men installningen, vad i helvete.

  Att pa hemmaplan dra ned brallorna och bjuda in FC Tvattmedel och ”let them have their way” skall belonas med spostraff, offentligt. Vilka utdelar da straffen? Jo, fansen som var dumma nog att INTE inse att man tydligen inte kan krava ett piss av en bunt lyxglidare.

  Hoppas Allegri har en oxpiska gjort av stalvajrar och rakblad.

  Oavsett match: Spring och forsok iaf. Detta var enbart pinsamt och gjorde mig seriost illamaende.

 2. skulle bli överlycklig om Ronaldinho försvann, skulle vara underbart om Liverpool gav oss en fin liten peng. Fick sjuk jävla fnatt på honom ikväll, och hans jävla mummel till domaren när han vet att han egentligen gjort fel. SOPA!

  Bra att vi förlora ikväll, de passade bra, väldigt bra.

 3. cudi

  ”hans jävla mummel till domaren när han vet att han egentligen gjort fel. SOPA! ”

  Ta det lugnt, shit vem fan gör inte det där som Dinho gör? Allas vår egna kära Pippo tex har gjort det 1 MILJARD ggr under sin karriär, men aa man ska ju hata Ronaldinho, bara för. Sopa tror jag inte han heller är precis, blev ju assist kung i Serie A ifjol. Dessutom hur många spelare har utnämnts 2 ggr på raken till världens bästa? Så nja jag är tveksam om han är en sopa.

  1. Jag vet inte om du såg matchen men du tillhör nog definitivt den minoritet som fortfarande står bakom Rolle.

   Att jämföra honom med Pippo är ju bara löjligt. Piacenza-sonen levererar ju nästa alltid och då är mannen är 38 år och har hunnit vinnan både Serie A, VM och Champions League. Dessutom blev han utnämnd till Man of the Match i CL finalen 2007.

   Att se Rolle på en fotbollsplan nu förtiden är ju enbart sorgligt, man skulle kunna tro att en bänkning som varat i x antal matcher skulle kunna sätta lite eld i arslet på han men icke. Han ser lika ointresserad och dålig ut som han gjort hela säsongen. Vi klarar oss bra utan honom och Milans ekonomi skulle dra en lättnadens suck om vi blev av med hans lönkostnad.

   IMO ge bort han och släng in Robinho/Seedorf to sweeten the deal!

   Kom in i matchen kompis ffs!

   1. ”Att jämföra honom med Pippo är ju bara löjligt. Piacenza-sonen levererar ju nästa alltid och då är mannen är 38 år och har hunnit vinnan både Serie A, VM och Champions League. Dessutom blev han utnämnd till Man of the Match i CL finalen 2007.”

    Det är att ta i när man påstår att Pippo ”levererar alltid”, lätt att säga så ibland. Skulle snarare säga att man bör titta tillbaka lite, han har inte gjort fler än 15 mål i en säsong sedan början av 2000 talet. Och då är hans enda uppgift på plan: att just göra mål.

    Ronaldinho ska spela fram, göra målen, stå för finliret, vara playmaker m.m

    Dessutom nämner du Pippos meriter, jaha men även Rolle har en fin VM medalj från 2002 (där han hade större roll i sitt landslag än Pippo 2006), även Rolle har en CL medalj från 2006 (där han hade MYCKET större roll i laget än Pippo 2007, även om Pippo gjorde 2 mål i finalen).

    Serie A saknar han, men å andra sidan har han La Liga titel, och lär få en scudetto medalj i maj 2011.

    ”Att se Rolle på en fotbollsplan nu förtiden är ju enbart sorgligt, man skulle kunna tro att en bänkning som varat i x antal matcher skulle kunna sätta lite eld i arslet på han men icke. ”

    Han visade ju verkligen vilja igår, som även kommentator Strömblad påpekade. Det är lite taskigt att Allegri låtit Ronaldinho komma in sista 10-15 de senaste matcherna han fått spela, och ännu taskigare att man skulle bedöma ifall han ska fortsätta spela i Milan utifrån gårdagens match. Vem i helvete spelade bra igår? Säg 1 spelare? Jo, möjligtvis Amelia. Det var en skitmatch igår och det är väldigt svårt för Ronaldinho att prestera då när hela laget struntar i att kämpa ändå.

    ”Han ser lika ointresserad och dålig ut som han gjort hela säsongen. Vi klarar oss bra utan honom och Milans ekonomi skulle dra en lättnadens suck om vi blev av med hans lönkostnad. ”

    Ronaldinho ser i mina ögon sjukt intresserad ut med boll, precis som vår käre Pirlo. Utan boll är han i princip skit, joggar mestadels bara PRECIS som Pirlo. Han har dessutom de senaste matcherna spelat i ett helt annat taktik än vad han är van vid annars, Ronaldinho ska ju spela på kanten. Så är det bara, så har det alltid varit.

    Se bara på förra säsongen när Leonardo lät honom spela på sin vänsterkant; 16 assist & 12 mål i ligan!

    Vad mer kan man förvänta sig? Han är ingen Messi!

 4. Sådär ja då var Thiago Silva skada igen. Pajat knät och blir borta på obestämd tid. Han och Pato måste ju va gjorda av papier mache eller liknande. Fan ere som händer!? Dags att lägga tankarna på en ny forward på is och plocka in en mittback? Någon?

  Även Flamini bort 3-4 veckor pga knäskada. Nu har vi tre spelare borta pga knäskador, kan det finnas nåt samband?

 5. Far citera mitt tidigare inlagg:

  ”Om nu matchen ”inte betydde nagot”, varfor i helvete riskera skador pa viktiga spelare?”

  Ren och skar idioti som det INTE behovs facit i hand for att rakna ut.

  Betydelselos match = NOLL ordinarie. svarare an sa skall det val inte behova vara?

 6. Wow, Allegri!

  Hur tänker du nu? Jätte nyfiken är jag, hur i helvete kan man välja att riskera så många spelare som du gjorde igår?

  Jag är väldigt sugen på att veta varför du valde att spela med Thiagone igår… Lätt att vara efterklok? Visst faan är det så.

  Jag tvivlar inte på Allegri överhuvudtaget även dem bästa gör misstag, men om detta vill sig väldigt illa så kan vi glömma allt som har med en Scudetto att göra i år och då vet iaf jag vem som får skulden för det i mina anteckningar.

  ”Milan förlorade titeln en kall december natt på San Siro när Thiago Silva skada sig och missade resten av säsongen i en match där Milan inte hade något alls att spela för” REN JÄVLA IDIOTI… Fick dåliga vibbar direkt när jag såg startelvan igår och så får man denna käftsmäll lagom bra till helgen!

  Nu ska jag iaf hoppa ner i tågspåret och hoppas på ett bättre after-life men om vi känner SJ rätt så kommer väl tåget att stanna 1 m ifrån mig pga signalfel.

  Just idag Allegri kan du äta skit! Detta får du ta på dig… Eller alla kan fan äta skit just nu!

 7. Det handlar INTE om att jag pa nagot satt skulle ogilla Allegri(snarare tvartom!!), men detta far han fan ta pa sig.

  Skrivet i stjarnorna: Spela Sokratis, Yepes och CO om matchen ses som ett ”traningspass”…

  Fly forbannad, fan!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.