The saddest thing in life

Ronaldinho har bänkats sönder och samman av Massimiliano Allegri på slutet och de som sett Milans sista tre matcher kan konstatera att vi mår mycket bättre utan någon lunkande latmask längst framme.

Till och med Galliani har lagt ned sina övertalningsförsök och den mytiska middagen post-Madrid på San Siro verkar ha givit Acciuga rätten att peta världens genom tiderna bäste bananböjare som finns avbildad på alla de heliga skrifter och Pogkort som dokumenterat mänsklighetens historia.

Men jag och många fler tror på människan. Längst inne finns en liten gnista som kan bli en eld som kan bli en brand. Om den kommer fram, ja då har vi en världsklasspelare att tampas med.

Jag tror även på 4-3-1-2-systemet vilket innebär möjligheten för Ronaldinho att få spela i någon av anfallspositionerna – i en skräddarsydd lösning – och därmed enbart kunna fokusera på den offensiva biten utan att laget behöver försaka någonting defensivt.

Hans input behövs, särskilt nu när två anfallare går skadade och de befintliga får slita ont.

Frågorna från Allegri är många, svaren från Ronaldinho finns där men de kommer inte fram. Men han kan dem, om han vill.

Det var därför jag såg fram emot Brasilien-Argentina igår. Förvisso en match av plojkaraktär men ändå ett tillfälle för Ronaldinho att visa någon form av revanschlusta efter att ha – faktiskt – genomgått en förödmjukande (med all rätt) tid på bänken. Nu skulle han visa lite glöd, tänkte jag.

Landslagsuttagningen är en handling som andas nåd och medmänsklighet från den brasilianske förbundskapenen. Ronaldinho har inte förtjänat den men får, på grund av sin status och stjärnglans, ändå en chans som ingen annan hade fått.

Tog han den igår? Abso-fucking-lutely not.

Bilderna av honom på bänken var det mest tragiska jag sett i hela mitt liv. En av fotbollsvärldens genom tiderna största talanger bortkastad på grund av lättja. Utan tillstymmelse till självinsikt fäller han efteråt denna kommentar som får min bägare att tsunami-rinna över:

– Jag vill fortsätta att spela i Milan för att förtjäna att bli uttagen i landslaget.

Fortsätta spela? Du är tokpetad för helvete. Sedan verkar du ha fått det hela om bakfoten min vän. Speltiden i Milan får du inte, den måste du förtjäna. Precis som i landslaget.

Det tragiska i svansången är att chansen hela tiden finns där. När som helst kan han återinträda i kollektivet med en smula ödmjukhet och offervilja. Den dörren står hela tiden öppen.

Men med tanke på gårdagens uppvisning i ovilja och pinsamhet kommer drömmen om VM 2014 sannolikt att bli en upplevelse i full HD framför burken i Porto Alegre.

Som kontraktslös föredetting och bortkastad talang.

Meanwhile sägs Ariedo Braida vara i Brasilien för att knyta till sig det fjäderfä som en gång gled honom ur händerna. Får han mandat denna gång så blir saken klar.

Med andra ord: vi ses på bänken Ronnie. Och snart aldrig mer.

11 reaktioner till “The saddest thing in life”

  1. Det är ett enormt problem att Berlusconi är så pass förtjust i Ronaldinho. Men man kan alltid hoppas på en förändring. Just den förändringen är ju ändå möjlig; Silvio har inte klagat på bänkandet alls, och det måste väl ändå vara ett tecken på att han äntligen inser att brassen, till skillnad från han själv, inte har druckit ur ungdomens källa?

 1. Läser på MilanNews.it att Ronaldinho kanske får chansen som trequartista mot Fiorentina. Det måste vara skitsnack, annars vore det otroligt inkonsekvent av den hittills mycket konsekvente Acciuga.

  Varför skulle han överge sin framgångsrika metod nu? Möjligen (förhoppningsvis) får Dinho chansen som anfallare eller i en julgran (vilket innebär samma struktur defensivt i princip).

  Intressant är också att Galliani säger sig vara ”redo att ta risken att förlora Ronaldinho” genom att inte inleda några kontraktsförhandlingar under 2010.

  Ronaldinho har heller inte får stöd av Berlusconi som hittills (då vi leder serien) bara skulle göra sig själv till åtlöje om han ifrågasatte Allegris arbete.

  Med andra ord: exakt allt ansvar ligger hos spelaren, precis som det ska vara. Nu vill åtminstone jag se honom i spel.

  Han måste få chansen att antingen övertyga eller bränna sina skepp en gång för alla IMO.

 2. Brutalt bra blogg, fortsätt med allt så kommer ni nå högre än vad Ronnies hästvans studsar när han sprin… jag menar går.

 3. Ganso vore mycket trevlig!!

  Håller med Mixet, vore kul att få se Dinho. Klarar han att ge svar på tal? Vore ball om han fick lira secunda punta på lördag…

  Vad tror ni för övrigt om arvtagare till Nesta? Finns det någon plan?

  Snackade även med Medici i veckan, och han tror benhårt på Matri och kanske eventuellt Criscito i januarifönstret. Önskedröm, eller kan det ligga något i det?

 4. Angående Ganso tror jag absolut att vi kan få se honom i milan, sen om det blir till sommaren eller om 4-5 år återstår att se. Vi har ju trots allt hämtat in hyffsat lovande brassar de senaste åren (Kaka´,Pato och T.Silva). Sen kan man ju inte fånga in allt från Brasilien heller..Neymar är ju inte pisskass heller.

  Ganso kan ju bli aktuell om Dinho väljer Galaxy, och skulle vara en mkt intressant värvning. Gode Galliani skulle dock säkert föredra marängen som svek för miljonerna…

  Angående Dinho tycker jag att det är synd och skam. Va faan tar han inte tag i det sportsliga för..jag har väntat i 2 1/2 år snart och fått nöja mig med 80% av ”Dinho-barca”.
  Kan det vara så jävla svårt att motivera sig?? 90 miljoner om året, en plats i elvan som väntar på honom, fans som drömmer om att få se honom bära fram Milan till scudetto och champions.

  Svaret är säkert enkelt: Dinho är mätt. Han har Guldbollar, Fifa Worlplayer x 1000, Champions league, la liga, VM-guld…jag tror han lämnar, för becks La Galaxy eller för stranden i brasile.

  Att se honom lunka runt nu på mittplan i världens finaste tröja är bara frustrerande…

  1. +1 angående Dinho.

   IMO är han färdig i Milan. Sälj honom medans vi fortf kan få hyfsat betalt och lägg pengarna på ett yngre hungrigare framtidsnamn. Han har verkat mätt en längre tid nu med vissa undantag då han blixtrat till men nu räcker det. Basta!

 5. Ganso och Robinho verkar vara polare, det kan nog underlätta enormt för oss för att värva han (se bara hur vi tog Pato ifrån Real, tack vare bla Ronaldo).

  Drömmen är ju dock att Neymar ersätter Ronaldinho.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.