Spiken i kistan

Jag lämnar efter mig följande tankar efter en egentligen ganska tråkig match, på en än tråkigare arena; med inramning, publik och allt vad det medför.

– Thiago Silva visar ånyo prov på världsklass när han med ett fantastiskt försvarsspel gör matchen totalt meningslös för Auxerres anfallare. Fransmännen hade lika gärna kunnat genomfört matchen med fyra extra-anfallare. Det hade inte förändrat ett skit, då Silva för närvarande spelar bättre än Abbiati knypplar.

– Mittfältet såg oerhört tröttkört ut. Inte dåligt, men tröttkört. När tridenten på mitten slutar vinna bollar högt upp i planen, för istället agera publik, blir det inte bra. Det såg redan från en början segt ut i såväl ben som huvuden. Rörelsen och löpviljan var som bortblåst, vilket medförde ett trist och fantasilöst bollrullande mellan mittbackarna. Boateng borde verkligen spelat från start.

– Milan är klara för åttondelen vilket innebär att man kan vila en handfull viktiga kuggar i sista matchen mot Ajax. Ur ligasynpunkt kommer det bli brutalt viktigt.

– Auxerres lagkapten Pedretti var bra. Han var till och med riktigt bra. Kul att se.

7 reaktioner till “Spiken i kistan”

 1. Märkte ni/du att Thiago Silva inte längre ”rensar ut” bollen, dvs han glidtacklar inte ut bollen utan en petning räcker. Mycket bra, då man slipper oroa sig. Allegri gick ju ut och sa något i stil med att ”Thiago ska inte gå in onödigt hårt i situationer””.

  På tal om Thiago, det vill säga.

 2. I och med derbyvinsten kunde Thiago titulera sig som världens, för tillfället, bäste mittback.

  Allt eftersom demonmittbackarna Terry, Ferdinand, Vidic, Lucio m fl., m fl. dalat på sistone och inte alls presterat efter förmåga.

  Klubbarna United, Chelsea och Inter har redovisat en tämligen skral poängskörd hittills i ligaspelet. Något som dels beror på skador, men även demonförsvararnas, inte så demonlika, form.

  Thiago spelar sin bästa fotboll just nu, och han bör absolut ses som den stora, om inte den största, orsaken till Milans resultat.

  Sedan har Barca en mittback som heter Piqué eller något i den stilen. Han ska vara helt okej enligt Simon Bank. Ställer mig dock tveksam till om någon kan vara bättre än vad Milans nummer 33 är just nu.

  Vad tycker ni?

  1. Ja inte för att man är Milanista själv, men Thiago är mittback i Milan som förmodligen inte har den bästa truppen i världen medan pique är mittback i Barcelona som utan tvekan har bäst trupp i världen. Det säger sig själv.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.