Snabba ytliga reflektioner

Första halvlek

Milan har spelat bra. Robinho rör sig på stora ytor, Seedorf spelar ofta på ett tillslag och visar till och med upp ett sätt att röra på häcken (!). Faktum är att jag tycker att det är Zlatan – sett till vad han kan – har varit den sämsta spelaren i den nyformade tridenten.

Hur som helst, här är snabbreflektioner…

1. Det spelar uppenbarligen ingen roll med vilka spelare vi spelar. Kreativa, snabba eller passningssäkra; vem bryr sig? Har ersättarna fart i benen sker en metamorfos och Milan uppenbarar sig som ett helt annat lag. Pressen, löpningarna och chanserna dyker upp titt som tätt och försvarsordningen i mitten avvärjer de allra värsta kontringarna.

2. Fantastiskt hur kommentatorn väljer att använda fenomenologiska och till och med teologiska verktyg för att djupdyka i Baris straffsituation, men totalt, omedvetet eller medvetet, väljer att se bort från den situation när Robinho kroppsfintar bort Baribacken och sedan kapas på stödjebenet. I mina ögon, en än solklarare straff än Barretos, och sannerligen solklarare än den straff som Inter skänktes igår.

3. Milan behöver fler nickspecialister. Inlägg efter inlägg kvittar, i alla fall om dessa luftbollar har destination Zlatan, Pato (visserligen någorlunda bra på huvudet, men fortfarande dålig placeringssäkerhet) och övriga inrusande rödsvarta. Ambrosinis nick efter fyra minuter bekräftar just detta.

Andra halvlek

4. Robinho, Zlatan och några till. Men i synnerhet Robinho med stort R; det blir alltid onödigt spännande i slutet när ni lyckas missa lägen på förskolemanér. Ni tjänar miljoner, vi kräver nog lite mer än så. Speciellt på bortaplan.

5. All ära till Pato för målet, men mycket mer än så var det inte under hans inhopp. Förstatouchen är under all kritik och han fortfarande astronomiskt dålig på att släppa bollen i rätt tid, till medspelare som står i bättre position.

6. Yepes skötte sin uppgift någorlunda dugligt. Han missar bland annat glidtacklingen när Kutuzov rinner igenom och gör 1-2. Frågan är dock om vi kan kräva mer av en som knappt har fått spela och således saknar matchtempot.

7. Hur som helst. Tre poäng och väldigt bra spel. Efter ett par halvtunga matcher måste det kännas skönt. Det känns skönt för mig. Hur känns det för er?

3 reaktioner till “Snabba ytliga reflektioner”

 1. Säga vad man vill om Patos form och dassiga förstatouch där jag fullt håller med dig.
  Men va f-n sysslar Robinho med, hur många lägen ska han ha. Pato för det han ska även om han gör mkt annat mindre bra. Med Robinho är det tvärtom, vad är att föredra?

  Nej, tre pinnar i all ära men jag är långt ifrån nöjd med hur nonchalant vi var under stora delar av matchen. Framförallt i den klassiska ”sista tredjedelen”. Att inte kunna döda en sådan här match i ett tidigare skede är riktigt illa.

  Man ska inte underskatta känslan av ”billiga” mål och den moral- och självförtroendeboost det kan ge i längden.

  Inte varje dag man kommer möta så bedrövligt försvarsspel som Bari bjöd på idag och då måste chanserna sitta.

 2. Vi är sämst på att försvara oss och det är ett faktum, vi möter fan bari o dom sätter 2. Hellre 1-0 än 3-2 fifan.

  1. Håller med dig. Å andra sidan får vi skylla oss själva att vi inte gjorde fler. Då hade vi inte behövt anfalla i 90 minuter.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.