Young Guns – och ett långskott

Med endast tre anfallare tillgängliga fram tills det att januarifönstret slås upp på vid gavel gör Acciuga det enda rätta: han plockar upp en lirare från Primaveralaget. Och inte vilken lirare som helst.

U-19 landslagsmannen Giacomo Beretta (född 92), som i somras visade framfötterna med ett starkt targetspel, kommer alltså med stor sannolikhet att ingå i matchtruppen på lördag kväll med förhoppningen att få debutera i Serie A.

Ytterligare en anledning att se fram emot helgens match mot våra vänner från Brescia. Men det är säkert fel det också av Massimiliano om man ska gå på den generella tonen (vilket man inte borde) på diverse forum och gästböcker…

Trött är vad man blir. På vissa alltså.

* * *

I övrigt kan jag meddela att anfallsförvärvet i Inzaghis ställe kan komma att bli en minst sagt oväntad lösning. Åtminstone om man går på de senaste ryktena.

Vi talar om en välkänd herre med erfarenhet av både Serie A och Champions League som klarar av att lira bredvid en eller som prima punta. En ruskigt bra spelare, det må jag säga.

Vem det är får ni veta när medierna slår på den stora trumman.

Typ imorgon.

50 reaktioner till “Young Guns – och ett långskott”

 1. Tease!
  Intressant att han plockar upp en från primaveran. Nyfiken på den nya anfallaren…

  Är Merkel skadad? Han har inte varit med i truppen för primavera senaste matcherna…

 2. Duuude! Fyfan du kan inte säga sådär och sen låta en hänga tills imorron ffs!! 😀

  Kläm fram det nu!!

 3. Frågan är ju hur pass bra Mix tycker att han är. En ruskigt bra spelare bör ju rimligtvis inte vara nån 30 åring som nu lirar i nån sämre liga/lag någonstans och som spelade i Serie A på 90-talet typ.

  Balotelli kanske, men kan han verkligen spela prima punta, och är han ett långskott som rubriken antyder?

  Vucinic säger jag i så fall.

   1. Varför skulle Vucinic lämna Roma? Han har ju sen också kontrakt till 2013 enligt transfermarkt.de. Sen är han ju inte den billigaste direkt 🙂

   2. Där satt den!

    Håller med om att det är en riktigt bra spelare som säkert hade gjort bra ifrån sig.
    Han har alltså startat 6 matcher den här säsongen och två inhopp. Är det någon skada som gjort att han fått så pass lite speltid, alldeles för lite om ni frågar mig, eller är det bara så att Ranieri föredrar Borriello?

    Hoppas iaf att det görs ett ärligt försök, samtidigt vill jag inte se att en alldeles för stor summa spenderas på en anfallare till som inte kan garanteras en startplats.

 4. Riktigt skoj dock om Beretta får debutera i helgen. Det är många som lovordar denna yngling.

  Jag lägger min gissning på Suarez i Ajax.

 5. Kul för Beretta!

  Hoppas att Milan kan säkra mot Brescia rätt tidigt så att han får lite speltid. Vore även kul att se Bruno Montelongo få chansen att visa upp sig om tillfälle ges.

  1. Haha OK, jag trodde att det faktumet att han spelat i Serie A helt förbigått mig men då har jag inte fel för en gångs skull 😀

 6. Har dock svårt att se hur en ev. Vucinic-affär skulle gå till.

  Vad jag vet så är han populär i Roma och sen tror jag det är väldigt osannolikt att Roma säljer en av sina absolut bästa spelare till en titelkonkurrent…

  Om montenegrinen var mannen Mix syftade på så vore det intressant om Mix berättar lite mer om vad det tisslas och tasslas om på Via Turati. 🙂

 7. Kan Vucinic verkligen användas i CL, borde väl vara ‘cuptied’…eller har han inte fått spela än för Roma i turneringen?

 8. För mig kvittar CL i år. Det enda jag vill ha är en Serieseger, minns knappt den senaste, o det är illa! Kusinerna har passerat oss där, känns förjäkligt! Skit i Cl ett par år o ge oss ligatitlar!

  Kräsen? Helvete heller.

 9. Hoppas också på vucnic men tror att det är cassano som kommer som inte är dåligt det heller.

  FoRzA MiLaN

 10. Vucinic kan mkt väl komma, tror jag. När Ranieri ändå föredrar den extremt enfotade Borriello.. L.O.L

 11. Vucinic?

  Varför inte ta hem Kaka också så kanske MilanLab kan anställa en till person på heltid. Nej Tack!
  Har man inte råd med någon bättre så satsa på ungdomarna tycker jag.

 12. Jag skulle inte tacka nej till Vucinic. Men är det bra att köpa in en anfallare som inte kan spela i Champions League?

 13. Även Giuseppe Rossi i Villareal passar väl in på Mix beskrivning, och känns ju mer långskott än Vucinic om man skall ta fasta på vår skribents ordval….

 14. Att Giuseppe Rossi är amerikan är också Allegris fel. Liksom att Vucinic spelat i CL för Roma. Även finanskrisen, konflikten i Israel samt Mylos senaste album är hans fel.

  Avgå över lag Allegri. Det är ditt fel.

 15. Alltså vad är det folk gissar på? Är det vem man faktiskt tror kommer ansluta eller vem som är den spelaren det börjat ryktas om enligt Mix. Det senare alternativet har vi väl kommit fram till vem det är?

 16. @ Mix

  Maestro, är du släkt eller nära vän med Mister Allegri?
  Ut i strid guns blazing varje gång någon skriver något som ens kan misstänkas tydas som kritik mot han eller Milan överlag.

  Bara en undring..

 17. Saklig kritik är alltid god. Däremot när folk kommer med hemsnickrade teorier baserade på luft och egna fantasier då blir jag sned.

  Alla mår dock bra av att granskas emellanåt.

 18. Vem har kritiserat Allegri? Ingen har ens nämnt honom i denna diskussion. Chill out man 😉

 19. Att ni ens orkar tro på någon som hade fått för sig att Babel och Sneijder var klara för Milan enligt ”sina källor” i Milano för några år sedan…

  Eller som trodde Sneijder dopat sig för att han svimmade i omklädningsrummet pga migrän-attack…

 20. Enligt Galliani så kommer det bli en spelare med EU-pass vid en eventuell värvning. Det är dock inte nödvändigt att han är tillgänglig för CL.

  Vucinic som är från Montenegro (icke med i EU) tas ju ur ekvationen då om han inte har dubbla medborgarskap från något EU land. Någon som vet?

  Tar ju även bort Luis Fabiano, om han nu någonsin var med i snacket.

  Balotelli någon? 😉

 21. Il Legionario,

  Vucinic spelar i den inhemska ligan så icke-eu statusen bör inte spela någon roll ifall man nu bestämmer sig för att satsa på honom.

  1. Jag kanske missförstår dig nu men det spelar väl ingen roll om han redan spelar i ligan, varje lag får ju endast ha x antal icke EU-spelare i laget.

   Vet inte om Milans kvot redan är fylld med tanke på alla våra kära brassar. Annars kanske man vill lämna en plats öppen för en ev värvning av David Luiz till sommaren?

   Som sagt, kan ha missförstått vad du skrev..

   1. Varje lag får bara värva en icke-EU utomlands ifrån under varje säsong.
    Man får däremot värva obegränsat antal icke-EU från italienska lag. Förbundet vill inte ha så stor införsel av spelare med detta epitet in i landet, men bryr sig inte om hur de som finns i landet är fördelade..

 22. Far val dra mitt ”Allegri-stra” till stacken:

  Han ar ansvarig for det sakallade ”Knarkkriget” har i Mexico.

  Faktum ar att ALLA utom Jankarna, korrupta svin och Narcokartellerar ar ansvariga for skiten som rader har i Tacoland.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.