Skepp, o hoj

Ge Stavmixern en spåkula och han går igång på den som media hugger efter Mona Sahlin.

Eller, vad säger ni om att vi kränger Gooch Onyewu, säljer halva Davide Astori, halar fram ungefär fem miljoner euro och lockar över Alessandro Matri till Milanello? Inte ett totalt osannolikt scenario. I alla fall inte om ni frågar mig och Milannews.it.

I det stora nyhetsdrevet återfinns även rykten från Portugal som viskar om ett enormt milanesiskt intresse för Portos 24-åring, Radamel Falcao. Styrelseledamöter har uppenbarligen frågat efter både tillgänglighet och pris.

Milannews rapporterar också att Leonardo har ätit lunch med Internationella FC:s Massimo Moratti. Man kan ju verkligen fråga sig vad som händer där.

I dagsläget påverkar det sistnämnda inte alls. Konstigt, med tanke på att jag länge älskat det faktum att Leonardo förknippats med Milan och enbart Milan. Men vi säger såhär, får vi över Matri eller Falcao så skiter jag fullständigt i om Inter, inom en snar framtid, formeras enligt 4-2-fantasista. Alltså. Totalt. Fullständigt.

I frågan om valet mellan Matri eller Falcao har jag faktiskt ingen aning, i synnerhet eftersom jag har väldigt dålig koll på den portugisiska ligan. Å andra sidan skulle jag gärna vilja se en spelare som vet hur man gör när man nickar en boll. Jag är nog inte ensam att tycka att våra hörnor är smått inpå pinsamma. I det avseendet skulle Alessandro Matri, plus eventuellt bihang, vara ypperliga tillskott; if ya’ know what I mean?

Edit: Någon som det inte rapporterats om på ett tag är Romelu Lukaku. Tvåmålsskytt i kväll när Belgien bortaslår Ryssland med 2-0. Alltså, tvåmålsskytt, borta, Ryssland, som sjuttonåring. Agera för i helvete. Kosta skjortan eller ej, om han inte är benämningen på ett underbarn, då vet jag tamigsjutton ingenting. Inte Freddy Adu heller för den delen. Han skakar fortfarande på huvudet; ”WTF, varför överdrev jag inte mer jaooo?”

23 reaktioner till “Skepp, o hoj”

 1. Falcao är en drömvärvning, letar vi efter en ersättare till Pippo så är colombianen given. Han gör mål på ALLT. Och som du säger så håller han Bierhoff-klass på skallen.

  Matri är även han en favorit, dock håller han ej lika hög klass som Falcao enligt mig. Men vore absolut en välkommen värvning i Januari. Med tanke på hans relation med Allegri samt hans kärlek till klubben så känns Matri mycket mer realistisk.

  Den som lever får fanemej se!

  /Davide

 2. Har inte Milan varit på Lukaku rätt mycket, men fått nobben för han inte ville flytta därifrån så ung? Sen är ju Mourinho på honom som en fluga på en skithög, och en dragkamp mellan Milan och Real känns rätt svår. Men drömma kan man 🙂

 3. Nu tanker jag ej ga igang allt for mycket gallande MIN ”Tigre Colombiano” – den sedan flera ar fullstandigt lysande Falcao.

  Hoppet om Falcao i ratt troja efter att han genomlidit Monstrets aventyr i Rivers smutsiga troja, gor mig pirrig… som fan!! 😀

  Makalos anfallare som bombar in mal, alltjamt. Inte stor i kroppen, men vad fan betyder det nar man har en hunger som liknar Pippos? Kortare an alla backar han moter, men vinner likt forbannat duellerna, oavsett om det ar i luften eller pa marken.

  Nu sa, dags att varva ner nagra hekton… Porto kommer gora grova pengar pa Tigern, inget snack. Kopesumman nar Argentina reade ut lirare pa lopande band blev kring 4.5 – 5 milj EU…

  Bud pa 30 milj EU har nekats tidigare…

  Gallande Falcao v/s Matri sa ar svaret enkelt: Falcao skall INTE kopas in som backup, utan som startman… Om tyglarna var fria sa hade jag kapat halva min kropp for Colombianen, tro mig.

  Matri ar jag dock ganska sa imponerad av och tycker det vore helt ratt med tanke pa de ekonomiska forutsattningarna. Aven han en yngling med sjuk hunger – nagot det knappast finns ett overflod av i dagens Milan 😉

  1. Grazie. Du verkar vara väl intränad i Falcaokunskaperna. Priset avskräcker dock och Porto har tidigare visat att man kör ”no mercy”.

   Vore rätt pinsamt att skylla på tänder än en gång…

   1. Glomde saklart att lagga till det faktum att Porto lar be om igenbommade granser landet over nar Milans kortege ar pa vag in…

    Man behover inte ens facit i hand for att fatta hur manga broar man sprangde iom Cissokho-debaclet.

    Porto kan krava en ofantlig summa cash for Tigern, och sa lange han ej sjalv ber om att fa lamna, sa ar det ingen kris for Porto.

    Men visst lockar sjalva tanken? Herrejavlar vad haftigt det skulle vara 😀

  2. Ouch, lagom vass framför mål den där killen. Han verkar ju livsfarlig på huvudet! Skulle byta Pato mot honom omgående om det var upp till mig 😛

   Men ärligt nu boys, tror ni att vi kommer förstärka i janurai, öht menar jag. Abate verkar ju spela in sig på kanten rätt bra nu.

   Vad tror ni Immondo, Mix och TP?

   1. Spekulerar gör vi väl alla lika bra egentligen. Personligen tror jag på noll nyförvärv. Ligger vi bra till i Champions League kanske en ytterback kan diskuteras, men det blir knappast någon fuoriclasse.

    När det gäller Matri har man ett antal möjligheter här.

    A. Han kommer i januari och vi blir troligtvis av med halva Astori = Cagliari blir nöjt.

    B. Så som jag förstått det kommer han gratis i sommar = Cagliari missnöjt.

    C. Han förlänger med Cagliari och får mogna ett år till.

    Skitsvårt tamigfan. Jag har ingen aning. Lutar dock mest åt mediagroda och C om ni frågar mig.

    1. Jag hoppas på alt. A. Vet inte om jag är dum och blind men att Astori skulle bli en så pass bra försvarare att han kan starta i Milan har jag svårt att se. Att tjabba med Cagliari för honom när det kan finnas annat att hämta där vore onödigt imo. Astori blir en Bonera på sin höjd, i dagsläget är jag beredd att offra honom för att få Matri.

     Ni som kanske sett honom mer än jag, är Astori så pass bra att han kan bli/redan är Milanmaterial?

  1. Helt fucking ofattbart att killen bara är 17 bast.
   Han både ser ut och spelar som om han vore minst 25 år.

  2. Starkt. Ryska backen får en ordentlig flygtur.

   Lukaku skulle troligtvis göra väldigt bra ifrån sig i Italien. Alternativt få väldigt mycket frisparkar mot sig á la Zlatan.

 4. Jag får STARKA Borriellovibbar av det stekarkortet…fan värt att tänka om bara pga det.

  😛

 5. 1. Jag hade gjort henne när som helst var som helst.

  2. OK jag kan lite motvilligt erkänna att hade jag spelat mot fel mål så hade jag nog gjort honom när som helst och var som helst oxå…snubben är inte ful.

  3. Detta är inte jag själv som skriver det, min dator är just nu kapad av min bästa vän…Özgur…OK?

 6. Jag älskar Matri men även Astori. Kan vi inte bara ge dem hela Sokratis, kränga Gooch och fem mille för båda två? Jag kan tom kasta in ett delägarskap på Di Gennaro för att visa god vilja.

  Apropå ytterbackar och gamla primaveragubbar: hur är statusen på Antonelli? Är han något att ha?

 7. Grabbarna i Milano verkar fortsätta ungdomssattsningen enligt min kontakt på milannews så jagar vi ingen mindre än Jamaal Raage från Brommapojkarna!

 8. @ Shevchenko_7, fan det är skitnice att han är snygg. Det är mycket viktigt att vi bygger vidare på snygghetsfaktorn i Milan, där Maldini, Nesta, Borriello & Co gått i bräschen. Vi får inte bli ett nytt United som startar med folk som ser ut som Shrek, Pippi Långstrum utan hår (gissa vem) osv.

  Vidare tycker jag definitivt att Matri kan bli en bra truppspelare, men ser dessvärre inte Astori som något mer än en truppspelare även han. Tyvärr ingen Ranocchia… Frågan är VEM som kan axla Nestas mantel.

  Vad tror ni boys??

  1. Matri > Borriello imo. Borriello vägde dock upp med hans stekarfaktor och div. foton i duschen som jag helst hade klarat mig utan. Jag hade gjort Matri alla dagar i veckan framför Borriello. På tal om honom så är Yepes farligt lik stekarkungen.

   Kaladze kan vi nog alla enas om att han inte tillhört en av våra vackraste lirare, då är fan en skallig Långstrump att föredra för Georgiens stolthet är fan inte snygg nånstans. Dock är stekarfaktorn hög även där. Tycker han är lite sötare i rött och blått än i våra färger konstigt nog…

   Vi kan nog alla enas om att Robinho ser ut som en svärmorsdröm iaf, nåja nog med snack om våra spelares utseende.

   Sålänge vi inte spelar med två stora starka oxar där uppe så hade nog vem som helst blivit backup till Zlatan så fastän Matri är jävligt duktig blir han nog inget annat än en backup.

   Astori har jag inte sett så mkt av men att han ska kunna peta Silva eller Nesta kan han ju glömma. Är han ens bättre än Yepes, ni som har bättre koll?

   Känns som att det bästa hade varit att få in en ”ny och ung Silva” som hade fått slussas in av Nesta och Silva för att ta över när Nesta blir mer och mer skadebenägen eller väljer att gå till Lazio för att avsluta karriären…om det nu ligger någon sanning i det.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.