Ska vi spekulera?

När det är minus femton grader ute är en kvällspromenad inte alltid lockande. Ännu. Därför passade jag på att kolla in förutsättningarna i ligan. Det är inte bara tabellen som är munter läsning mina vänner…

 1 Milan     14 9 3 2 23-12 30
 2 Lazio     14 8 3 3 17-11 27
 3 Juventus   14 6 6 2 26-14 24
 4 Napoli    14 7 3 4 23-17 24
 5 Inter     14 6 5 3 19-11 23
 6 Roma     13 6 4 3 17-15 22
 7 Palermo    13 6 2 5 22-18 20

Såhär ser nämligen restprogrammet ut för de sju främsta lagen innan vi når halvvägs i Serie A och vintermästaren – il campione d’inverno – kröns:

(med reservation för eventuella ändringar i spelschemat)

Milan: Brescia, Ajax (CL), *Bologna (asterisk = bortamatch), Roma, *Cagliari och Udinese.
Kommentar: sex matcher varav fyra på San Siro, därav en fullständigt betydelselös. Det finns ingenting mer att tillägga än att vi har det behagligaste restprogrammet kvar av samtliga. Vietato sbagliare: snedsteg är absolut förbjudna. Läget för ett ryck är här…

Lazio: Inter, Roma (CI, flyttas sannolikt), *Juventus, Udinese, *Genoa och Lecce.
Kommentar: många väntar på huvudstadslagets fall, som hittills inte kommit. Matcherna mot Inter och Juve kommer dock en gång för alla avslöja vilket virke Lazio är gjort av. Romderbyt i Coppa Italia blir heller ingen lek med tanke på den tunga förlusten i ligan. Faller man tungt kan effekten bli lavinartad. Annars mina damer och herrar är det nog dags att ta detta lag på fullaste allvar.

Juventus: *Lech Poznan (EL), *Catania, Lazio, Manchester City (EL), *Chievo, Parma och *Napoli.
Kommentar: en riktigt snårig skog full av polska, sicilianska och brittiska rötter som mer än gärna ser den gamla damen dratta på arslet. Som inte det vore nog väntar svåra bortamatcher mot löpstarka provinslag. Är Juve verkligen da scudetto? Upp till bevis.

Napoli: *Utrecht (EL), Palermo, *Genoa, Steaua Bukarest (EL), Lecce, *Inter och Juventus.
Kommentar: filmmogulen De Laurentis bygger för framtiden men redan här och nu kan ett helt nytt Napoli skönjas. Man är på rätt spår och andas morgonluft (trots stanken av skräp på gator och torg). Men det är en sak att skugga toppen och ta det sista steget fullt ut som un grande club. Jag hyser starka tvivel till truppens beskaffenhet sett till bredd och variation. Kristallkulan förutspår poängtapp i massor och ett återinträde i mittensmeten.

Inter: *Lazio, *Werder Bremen (CL), Genoa (CI, flyttas sannolikt), *två matcher i klubblags-VM, *Fiorentina (skjuts förmodligen upp), Napoli och *Catania.
Kommentar: dagens seger mot Parma blev resultatmässigt stabil men försvarsspelet utan korsbandsskadade The Wall lämnar massor i övrigt att önska. Om Inters totala defensiv nu får ytterligare jobb att göra kommer offensivkraften – som dessutom reducerats kraftigt utan tjuren från Kamerun – att få gå på ångor rätt länge. Och var håller Sneijder hus? Hoppet står till att läka de skadade spelarna snabbt och uppnå så många enkla segrar som möjligt. Annars riskerar avståndet att öka.

Roma: *Chievo, *Cluj (CL), Lazio (CI, flyttas sannolikt), Bari, *Milan, Catania och *Sampdoria.
Kommentar: laget att verkligen hålla ögonen på. Roma har aldrig varit känt för sin jämnhet men slagstyrkan man besitter är enorm, likaså det nyfunna självförtroendet (se vändningen a la mastodontfilms-Mats i CL senast…). Hur länge orkar de ställa till livet för sig själva men ändå rida ut stormarna? Seriefinalen på San Siro blir en nagelbitare. Jag säger: Roma kan mycket väl ro hem det ligaguld man suktat efter sedan 2001.

Palermo: Sparta Prag (EL), *Napoli, Parma, *Lausanne (EL), *Bari, Sampdoria och *Chievo.
Kommentar: inte kan väl Palermo på allvar utmana om någonting annat än platserna i CL? Samma resonemang som Napoli avfärdades med gäller för de rosa pantrarna. Även om de har högre potential än sopgubbelaget. Restprogrammet – utöver kvällens drabbning med Roma – är inte mördande. Palermo in Champions, det kan mycket väl bli verklighet.

Nu är det bara -14.2 grader ute. Ut och kriga i snön. Det halvfulla djupfrysta glaset var det…

10 reaktioner till “Ska vi spekulera?”

 1. Det ser onekligen bra ut. Hade sett ännu bättre ut om Allegri inte hade fegat ur igår mot Sampdoria.

  1. Haller med. Det overtaget, samt att sabba rytmen i 90e och 91a minuten genom byten… Man kunde tro att det var VI som ville forsvara genom att slosa tid.

   ”Tack Catania!”/Allegri 😉

 2. För att följa upp diskussionen om Nesta några artiklar ner.

  Jag har tittat på lite av våra insläppta mål och ju mer man tittar, ju mer inser man att den gode Sandro har gått ner sig. Förutom senast så har han bidgragit med tveksamma ingripande i bla Ajax och och Lazio ”målen”. Finns säkert fler exempel men det är dessa som jag hittar nu.

  Tycker ni (speciellt Tempesta Perfetta) inte att han bör lägga skorna på hyllan efter säsongen istället för att kära på en säsong till där han säkert kommer göra sin ”sämsta” säsong i vår tröja?

  Jag älskar Nesta, och det är därför jag vill att han slutar här.

 3. Förresten.

  Det ser onekligen ljust ut i tabellen och det handlar, precis som du skrev, om att plocka (näst intill) full pott. Vågar man hoppas på att fler ynglingar får chansen mot b.la Ajax?

 4. @Mix

  You are to good be true!

  Du lägger verkligen ner tid på att ge oss underbar läsning. Tro mig ditt jobb uppskattas mycket. Var stolt!

 5. Haha det ska vara ”You are to good TO be true”

  Måste säga ifrån själv, vill bara inte att någon professor ska ge mig en liten föreläsning här på kommentatorsfältet.

 6. Det känns fortfarande som om det är något fel med O:na i To/Too

  Ehh… jag har bara för tråkigt!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.