Pato borta sex veckor

En bristning av andra graden i biceps femoris senfäste, det vill säga en delvis avsliten muskel på det vänstra lårets baksida, är vad Alexandre Pato diagnostiserats med. Frånvaron beräknas bli en och en halv månad enligt klubbens officiella hemsida.

* * *

Källa: ACMilan.com, 12/11 2010.

33 reaktioner till “Pato borta sex veckor”

 1. omg, vafan e det för fel på han?! hur kan någon bli skadad så lätt hela tiden. Hade vart okej om killen vart gammal men han är ju ffn knappt 21?

 2. Har de tryckt sönder han med steroider och ryssfemmor och all möjlig skit så att han skulle växa och detta är baksidan av experimentet eller vafan är grejen? :S

 3. Håller med marco, det är dags att sälja pato nu. Bör vara högsta prio i januari att sälja killen.

 4. Tvärtom så tycker jag att Milan borde se till att han får läka sin skada och spela ut säsongen. En stressförsäljning i januari vore synnerligen ogenomtänkt ur såväl sportslig som ekonomisk synvinkel. Det är omöjligt.

  I sommar får vi däremot utvärdera storleken på de anbud som oundvikligen lär trilla in. Ett eller två år till skulle vi nog kunna behålla honom innan han peakar, sedan är det bara att inkassera på Kakà-vis.

  Speed-lirare blir inte bättre med åren.

 5. Sjukt tråkigt att vissa vill att Pato ska säljas. Det vore definitivt något av det dummaste en klubb som Milan skulle göra i dessa tider. Det finns flera saker som är anledningen till det.

  Vill först och främst att alla ska ha detta i åtanke: tålamod.

  Om Pato skulle peaka om ca ett år eller två år (som någon skrev i kommentatorsfältet), då jävlar skulle jag aldrig i mitt liv sälja denne spelare. Nu pratar vi om Messi, Ronaldo & Co nivå ifall han peakar vid 22-23 års ålder (för grabben har ju trots allt precis fyllt 21!!!). Och inte ser det ut som att Barca vill sälja Messi nu va? Han har ju utsetts till världens bäste, så nu äre bara o sälja honom då?

  Vi vet trots allt att Pato (precis som man visste om Sheva och Kaká) en dag kommer vinna Guldbollen, det vet vi alla innerst inne. Han har den potentialien och han kommer troligen lyckas en vacker dag. Därför vore det väldigt dum att få för sig att sälja han i sommar tex, det skulle nog senare i framtiden visa sig bli lika kul för oss som det kommer bli för Real Madrid fansen i vinter när herr Wesley Sneijder stolt poserar med en Guldboll i Zürich. Inga roliga scener.

  Jag vill ha Pato i Milan en väldigt lång tid, helst ha tills han blir ca 30-32 år. Den här killen är ett fenomen, och med mer rutin och mer tålamod från bittra fans så kommer ni snart få se vilken magnifik spelare det kommer bli av Ankan.

  1. Tror alla är medvetna om Patos potential. Men nu är det hans skadebenägenhet som står ivägen för honom, och då frågar vi oss själva: ”är det bättre att ha en bra spelare 20-25 matcher (om ens det) per säsong” eller 2-3 bra spelare under en betydligt längre period?”.

   1. Tror frågan besvaras bättre av Bayern Münchens, alternativt Hollands, anhängare.
    Bayern saknar säkert Zé Roberto något otroligt dessa dagar.

    Eller?

 6. Patos spel är inte jämförbart med t ex Messis. Den ena har speluppfattning av Guds nåde (och då pratar jag inte om vår brasse, ifall någon inte hänger med) medan den andra bara har snabbheten och avsluten.

  Tycker jag.

 7. PS: Speed-lirare eller ej, spelar inte roll. Kommigen nu. En speed-lirare kan leva på sin speed under en väldigt lång tid, se bara på David Villa (29).

  Pato kan leva på sin speed under många år, det är bara o låta han fortsätta utvecklas. Om någon säsong (när Milan nästintill blivit av med de flesta avdankade spelare i truppen)kommer han ta fotbollsvärlden med storm. Ett piggt Milan kommer automatiskt göra Pato bättre, ett segt och trögt Milan (som det varit under flera år) har gjort det mycket svårare för A.Pato att utvecklas i en klubb på Messi, Rooney, Ronaldo manér.

  Till slut lite fakta: 85 matcher, 42 mål i Serie A. Hur många spelare kan skryta om sånt? Mål i varannan match i snitt, damn. Dessutom var han 18 år när han debutera i Serie A, och han var ingen italienare. Snacka om att han acklimatisera sig till en så SVÅR liga, som Serie A ändå är, sjukt snabbt! Om ni jämför med de andra spelarna som jag bland annat tog upp så är det en stor skillnad. Messi kom till Barca redan som 12 åring, och han fick sedan debutera i laget när dem var sjukt bra med en Ronaldinho som var från en annan planet. Rooney är uppväxt i England, och hade innan flytten till Man U en hel del erfarenheter från PL. Dessutom var han engelsman. C.Ronaldo hade det svårt i början, men han var ändå äldre än Pato och spelade i ett mycket bättre lag än vad Pato gjort under hans år i Milan (dessutom coachades han av världens kanske bäste tränare någonsin, till skillnad från Pato som coachats 2/3 av sin tid av rookies som Leo och Allegri). Dessutom visade det sig att efter ett par säsonger med tålamod så blev han snart världens bäste, och han har fortsatt hållit en världsklass nivå därefter.

  Så tålamod grabbar och flickor, t-å-l-a-m-o-d!

 8. Pato och David Villa i samma mening är inte heller nyktert IMO. Där snackar vi om en ödmjuk och intelligent anfallare med en klasspelares spetsegenskaper. Att peta in honom i speedspelar-facket vore att nedvärdera honom enormt med tanke på det breda register han har.

  Ser ingen relevans i liknelsen med Cristiano Ronaldo heller då denne är en helt annan spelartyp.

  Det enda Pato har utvecklat, utöver just fysiken, sedan han kom till Italien är hans målsnitt. Spelmässigt har han fan gått bakåt, vilket jag inte trodde var möjligt.

 9. Mix

  Vi är helt klar oense när det gäller Messis speluppfattning märker jag. Messi är en riktigt bra spelare men i min värld är han inte i närheten av t ex: Maradona som många vill göra gällande och det är just speluppfattning som brister anser jag. Messi är en grym dribbler och målskytt men något vidare spelsinne har han inte att skryta med utan det är mest en massa soloräder och ett evigt dribblande.

  Messi har visat denna säsong liksom den förra att han inte är ett dugg intresserad av att passa någon i bättre läge då han gillar att dribbla själv, vilket Zlatan förra säsongen och Villa denna säsong blivit varse om. Och det är just den egenskapen hos honom som gör att spelare som Zanetti fullständigt käkade upp honom i CL-semin samt att han var en av VM största besvikelser. För riktigt bra försvarsspelare vet att han alltid borrar ner huvudet och dribblar och så länge du inte stirrar på bollen så är han relativt lätt att plocka bort. Chelsea är ännu ett ex på lag med bra försvarsspel som skitit på honom.

  Många säger att Messi är bäst i världen genom tiderna, han är inte ens bäst i Barca genom tiderna eller nu heller för den delen . Vi får se väl vad som händer med Barca den dagen Xavi hänger skorna på hyllan…

  När det gäller Pato så tycker jag att det är oerhört synd att han inte får en chans att visa upp den potential han har. För även om han är dålig just nu och många vill sälja honom så har han spetsegenskaper som få andra i världen. Men det kan knappast vara lätt att få ut sin fulla kapacitet när man typ aldrig får matchkontinuitet samt att behöva springa runt med känslan att om jag nu tar en maxlöpning så går en muskel av. Knappast bra för självförtroendet och alla vet vad som händer med spelare som tappar självförtroendet.

  Visst fan har Pato brister, han har väldigt svårt att värdera situationerna och spelsinnet är inte det bästa men han har ett fantastiskt målsnitt och personligen tycker jag att han påminner en hel del om en ung C Ronaldo(eller yngre kanske man skall tillägga)…

  Ursäkta det långa inlägget.

 10. Du är ursäktad. 🙂 Det enda jag ifrågasatte var att placera Messis spelförståelse på samma nivå som Patos. Ingen har väl dragit in Maradona? Herregud det är en annan sport, en annan dimension…

  Kan hålla med om att den lille argentinaren har sina skygglappar på rätt ofta och lever på sina raider. Som du säger var han patetisk i 180 minuter mot kusinerna, dels beroende på att han var rädd om benen men även som du påpekar, inte riktigt fick till några lösningar ihop med lagkamraterna.

  Vill även minnas att vår Papastathopoulos ägde sönder honom i gruppspelet genom att med press och understöd vänta ut honom. Brutalt var det.

  Men det är fortfarande milsvida skillnader mellan Messi och Pato när det handlar om förmågan att involvera lagkamraterna med smarta lösningar om du frågar mig.

 11. Ett litet tillägg till mitt monsterinlägg.

  Många verkar vilja sälja Pato just pga alla hans skador men om vi glada amatörer ser det uppenbara dvs alla hans skador så borde väl rimligtvis även proffsscouter och klubbdirektörer se detsamma. Så frågan är om man nu säljer Pato hur mycket pengar kan man egentligen få?? Det lär ju knappast bli några rekordsummor för en spelare som är skadad mer eller mindre halva säsongerna och skall man behöva ”rea” iväg spelaren ifråga så kan ju Milan lika gärna behålla honom .

  1. Skadorna är en anledning. Skygglapparna, att ha förmågan att släppa bollarna i tid, att kämpa lite och att inte vara så förbannat nonchalant. Tillräckligt många anledningar om du frågar mig.

   Som Mix påpekar: det är inte mycket som blivit bättre sedan han kom till Italien. Jag menar, tänk om han skulle vässa till sina egenskaper; vilken djävla spelare det hade blivit.

 12. Mix

  Ha ha skönt att vi är överens då det gäller Maradona vs Messi..

  Tyvärr är ju inte alla det och rikssoporna i viasat-studion Ola Andersson och Elin Bak(eller vad fan hon heter) skrek ju i falsett och fullständigt masturberade i kapp då dem skulle sätta in Messi i ett historiskt perspektiv efter hans fyra mål mot Arsenal. Båda två var helt överens om att Messi var världens klart bästa spelare genom tiderna bättre än Maradona sa dem -för konkurrensen är ju tuffare och lagen bättre vill jag minnas att dem hade som motivering.. Ärkenötter.

  Men man kan kanske inte vänta sig annat från journalister. Kom ihåg när Billy Ohlsson i Tv-4 studion skulle ta ut världens bästa backar genom tiderna. När han närmade sig första platsen och Cafu så frågade programledaren Pepe Eng – men Baresi då?? Nä han platsar inte på min topp-tio lista för han var ju typ aldrig över halva plan blev hans svar.
  Ha ha och jag som trodde en backs huvuduppgift var att se till att laget inte släpper in mål, men vad fel man kan ha…

 13. Ola ”amulettsvensken” Andersson. Han kan fan inte ha fel. Om han säger så, då säger jag också så! Eller nåt.

  Billy Ohlssons kommentar är enfaldig i typ tredimensionell bemärkelse. Förutom det perfekta försvarsarbetet så stod Baresi som du vet dessutom sina Kaiser Franz-löpningar coast to coast… Herregud vilken jävla idiotkommentar på så många olika sätt.

 14. Men det visar ju bara hur insnöade svenska journalister var/är när dem gång på gång vägra gen någonting från den Italienska fotbollen cred. Utan allt handlar bara hela tiden om hur defensiv den är,hur mycket dem filmar där och även en och annan syrlig kommentar om deras ”fåfänga” som om det skulle ha någonting med saken att göra.

  Baresi, vilken jävla back!! Jag får småerotiska tankar såhär på Fredagskvällen då jag tänker tillbaka på hans försvarsspel. När Baresi spelade så behövdes det inga linjemän hans hand i luften talade om för domaren då det var offside.

  Behöver jag tillägga att Roberto Carlos fanns på Billys lista 🙂

 15. Hur fan kan man ens diskutera om man ska sälja vår framtida storstjärna?
  Har oftast gillat dina inlägg Mix. Har trots allt följt dig i några år nu. Men detta var nog det dummaste du skrivit.

  Vi säljer honom och ersätter med pissspelare som Matri,Cosu,Rafinha och även Zlatans morsa så att den osäkre jäveln börjar prestera under stormatcher.

  Nä för fan helt ärligt grabbar. Lägg av!

 16. @Jetmir
  Ta på dig glasögonen och läs igenom kommentarerna en gång till (noga den här gången). Jag är inte den som förespråkar en omedelbar försäljning av Pato, det är andra personer som gör detta. Hänger du med?

  I övrigt behöver du inte läsa det som skrivs om du tycker att innehållet på sajten är dumt. Det är en fri blogg så länge man håller en god och saklig ton sinsemellan.

  Något att tänka på.

 17. Pato var battre som 18-aring an 21-aring… Skrammande.

  Nu hoppas jag dock han kan bli frisk och bevisa att han faktiskt besitter mer an han visat upp.

  Pato v/s Messi? LOL. Ge mig den lille Albicelesten 3452 dagar i veckan fore Ankan.

  1. Pato var friskare som 18-åring.
   Och hade mindre ansvar och press på sig.

   Något att tänka på.

   1. Klart det ar nagot att tanka over, dock andrar det ej faktum att han var battre som 18-aring an 21-aring 😉

    Nu beter han sig ofta(inte alltid…) som en mastare, utan att ha vunnit ett piss… Kanske blir sa nar man hanger med en bunt trotta snubbar som har ett valfyllt CV?

 18. Boys boys boys boys

  6 mål på 6 matcher varav 2 st blev felaktigt bortdömda mot Cesena. 3 mål på 3 matcher för Landslaget. Vad är det ni vill? Att han ska springa förbi allt och alla på plan? Killen spelar med ett mittfältt som är helt och hållet ur datum, En Antonini som man skäms så mycket över att han ens spelar på Maldinis Position, Från Cafu till Abate? Dagens Ac Milan är exakt som dem där saudiarabiska klubbarna som mätta spelare spelar för, Ronaldinho Binho Ibra, vi har ingen skam boys. Och ni gnäller på att Pato inte passar bollen? HaHaha Mix brolle Pato är det enda vi har.

  Och det där med skadorna, var det inte Nesta som man typ lekte med för ett år sedan,milan lab någon? Sluta snacka för mycket om Pato boys. Och ifall han säljs vilka köps in då? Rannochia , Matri , Del piero Cassano? Hahahah!

  HAN ÄR ANFALLARE OCH HAN GÖR MEST MÅL OCH SPELAT TYP MINST.

  Jalla boys kääärlek från förorternas förort, Rinkeby!

  1. Det jag kraver ar:

   *Slapp bollen tidigare

   *Skarpare passningar

   *Ova pa enkla avslut

   *Lyft blicken

   *Kampa for fan! 😉

   Att skylla Patos lamhet pa ovriga spelare ar enbart pinsamt, oavsett om man ar fran Rinkeby eller Jukkasjarvi 😉

 19. @Sasse
  Om man går in för att inte vilja förstå kritiken och direkt hänvisar till Patos målfacit ja då finns det egentligen ingen anledning att fortsätta diskussionen. Jag gör dock ett sista försök.

  Vissa av Patos skyddsänglar är tydligen nöjda med och försvarar hans spelsätt den här säsongen: d v s att han av 15 spelade bollar per match förlorar den 14 gånger p g a dåliga beslut, passningar eller misslyckade dribblingar mot tre motståndare.

  Det är det här vi ifrågasätter: varför spelar han ofta som en jävla idiot när han får bollen utanför boxen? Är det OK att spela som en jävla idiot? Kanske vill ni att han ska fortsätta med det rentav? Så länge han gör sina mål. Fine, men då ska han bedömas utifrån de kriterierna också.

  Min åsikt är att han – med lite mer ödmjukhet och höjd blick – kan göra mer än såhär men ändå fortsätta att göra sina mål (vilket ingen ifrågasatt, hans målproduktion är väldokumenterad och fantastisk för en så pass ung spelare).

  Summering: 1) Pato gör mycket mål, fantastiskt. Ingen har sagt någonting om detta. 2) Pato spelar som en jävla idiot resten av tiden, långt under sin kapacitet (se första säsongen i Milan som jämförelse), mindre fantastiskt.

  Vill ni inte förstå eller är det svårt att förstå? Herregud.

  Jalla nu ska jag gå och äta en äggmacka.

  1. @Mix
   du slog huvudet på spiken med ditt sista inlägg…lite mer ödmjukhet är vad ankan behöver.
   Många hävdar att han var bättre som 18-åring än 21-åring, jag håller med och jag tror att det enbart beror på avsaknaden av ödmjukhet. Så vad har hänt dom senaste tre åren som förändrat vår käraste anka…jo det som hänt är att han bytt ut Kaka mot Ronaldinho som förebild. Säga vad man vill om Dinhos fotbollsexpertis men som förebild för unga spelare gör han sig inte bra. Hans nonchalans smittar av sig på dom.

   Summa Summaro bort med joga bonito tjockisen från milan

 20. Killen är nochalant och leker superstar precis som sin polare Ronaldinho. Skillnaden är att Ronaldinho faktiskt har åstakommit något i sin fotbollskarriär.

  Pato behöver lära sig att fotboll är mer än att bara borra ned huvudet i marken och springa. Dessutom har han katastrofalt dålig teknik för att vara brasilianare. Mottagningarna och bollbehandlingarna har varit under all kritik denna säsong.

  Kommer det ett bra bud så SÄLJ! Han kan ta Ronaldinho med sig.

 21. Många som kommenterar här har inte i bakhuvudet att milan har en gammal trupp, det vi då måste göra är att förnya. Hur i helvete tänker man då om man vill sälja Pato (Världens största talang)? Han har fått bra kritik för det han gjorde förra säsongen och nu även kommit in lite halvt i landslags-elvan. Visst är det lite tråkigt att han ska upp o sväva bland molnen men det är det Milan gör bäst, får ner dom på jorden igen. Ge killen lite tid och förstå att vi ska be till högre makter (Gud,Maldini,Baresi) att han väljer att göra en ”P.Maldini”. För mycket hat och för lite kärlek. För övrigt så är det 3 vackra och välförtjänta poäng som väntar imorgon/ikväll mot lillebrorsan.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.