Money for nothing

Är vad Palermo får för sin så kallade stjärna vid en rekordförsäljning. Objektiv analys? Inte direkt. Men detta är inte en Palermoblogg så googla ”rosa” och ”Darin” så kanske ni finner det ni söker.

Glöm inte att aktivera sökfiltret och deaktivera bildfunktionen.

* * *

Allegri valde ikväll att fortsätta på det inslagna spåret med ett granithårt mittfält. Ett vinnardrag. Förvisso ett mycket tempo- och fantasifattigare mittfält än med Pirlo (som har problem med en knäsena) men oj så mycket säkrare bakåt.

Den som njöt allra mest av konstellationen var dock Seedorf, en spelare som i det tysta växer fram som en nyckelspelare när de andra offensiva kreatörerna endera viker ner sig eller tänker på sitt nästkommande lönekuvert istället för på laget.

Vi har många gånger ifrågasatt och hånat holländaren men lika mycket skit som han får när han förtjänat det, lika mycket cred ska han ikväll få för sin storstilade insats. Han förtjänar att få starta derbyt, faktiskt.

Om Berlusconi nu klarar av att lägga band på käften inför söndag kväll och Allegri inte tappar bort sina pånyttfödda kulor…

Mycket som ska stämma med andra ord.

* * *

Massimo Ambrosinis comebackstatistik: Bari-Milan 2-3, Milan-Palermo 3-1, ett mål och en straffspark fixad.

Notera i era små anteckningsblock. Begrunda. Och håll käften.

* * *

Första skaderapporten efter Palermomatchen: en lätt muskelbristning för Pato och ett stukat knä för Inzaghi. Den förstnämnde definitivt borta från derbyt och den senare med stor sannolikhet också.

Krya på dig Pato. Nu slipper Allegri alla massmediala svallvågor som en derbypetning (den hade varit så otroligt jävla given) hade inneburit. Sex starter och sex mål är otroligt bra. Nästan lika bra som hans frekvens att bli av med bollen: där är han bara 96.36-procentig.

Pippo däremot ska man nog inte räkna ut helt. Det vore rätt så ologiskt, när all logik pekar på det sannolika. Hängde ni med?

* * *

”Ibra borde vila fan… Han lirar ju jämt len…”

Håller med, men han behövs. Ingen annan levererar avgörande insatser på samma sätt som honom.

Ännu en ganska medioker spelmässig insats toppas dock av ett mål och en assist: helt ok för en sliten serielunks-Ibra.

* * *

Den där Pinilla i Palermo är en riktig gynnare. Filmar som om den sista Kodakrullen var på väg att knäppas iväg i afton på San Siro. Som en jävla simhoppare.

Fiorentina lär vara intresserade av att knyta honom till sitt synkroniserade simhopparlag, förutsatt att han odlar håret lite längre och skaffar något patetiskt smeknamn som typ ”Aladino”.

Gilardino-Pinilla. Gilarnilla. Eller Pinillardino. Det låter som en korsning mellan Pernilla Wahlgren och en pinnglass. Respektingivande hur man än vrider och vänder på det hela.

Givet t-tröjemotiv i Firenze bland alla med stil.

* * *

Serieledning. Nu blir det SM-guld.

* * *

Nästa match blir småjobbig tror jag. Kusinerna är slitna, skadade och ute efter en en seger för moralen. Här handlar det uteslutande om att inte vika ner sig, vilket vi omöjligt kan göra…

Säg ja och le bara.

Vad tror ni?

10 reaktioner till “Money for nothing”

 1. Fyfan. Ett drömscenario som fullbordades inom loppet av en kvart. Alla jävla resultat tickade åt vår håll. Lecce mot Inter: 1-1 BANG! Lazio torskade BANG. Brescia reducerar mot Juventus BANG.

  Det är sånt här som gör fotbollen så vacker. 😀

 2. bra artikel som vanligt och oj så skönt med en seger spec med tanke på hur svårt vi haft mot Palermo. större delen av matchen var faktiskt en mindre njutning att se där Milan var i full kontroll och sällan agerade bolltittare som laget har haft en tendens att göra när alla brassar e med o som låter motståndarna promenera till straffområdet. hoppas att de fortsätter på det inslagna vägen o kör över de där äcklen på söndag.
  om milan fortsätter spela på detta sättet så tror jag att de kanske bör fundera på att göra sig av med ronnaldinho o istället satsar på att införskaffa ngn bra back el en mittfältare. även om ronnie e grym i sina bästa stunder tror jag att hans närvaro kan riskera gruppen om han inte får spela. dels lär han dra med sig pato o robinho i festandet o allmänt va gnällig. om han ska bli kvar får han underordna sig laget o inse att han också måste kämpa o inte bara promenera runt. de kraven får han acceptera då allt annat e ohållbart.

  o denne clyde , ska ha stor eloge för sin insats ikv. just när man räknar bort honom så kommer han tillbaka o hur många gånger har han inte gjort det. förhopp kan han fortsätta på detta sätt

  måste även erkänna att jag precis innan ambros genombrott hoppades på att han skulle bli utbytt. inte så mkt för att han va dålig utan för att han låg på gränsen hela tiden. med fel domare kunde han verkligen ha blviit utvisad. skönt att han ordnade straffen dock.

  härligt med vinst o nu e det bara följa upp det mot äcklen o ge dem en läxa som de sent ska glömma. de ska få lära sig en gång för alla att de inte är ngt annat än nollor!

 3. ni måste hålla med att det hade varit gööööt om följande gör mål på söndag:
  Clyde, Pirlo, Ibra o för sakens skull Pippo

  kan alltid hopppas!!!

 4. Bad inte jag om ett krigarmittfält som faktiskt kan ge arbetsro åt trequartistan framför? Allegri gav det. Vips så vann vi igen utan problem och kaptenen höjer sig till MoM andra raka.

  GOODIEBAG BITCHES!

  1. Gilla. Nu hoppas jag att Gattuso, Flamini och Lejonet äter Sneijder till middag på söndag.

  2. Om vi nu ska vara sånna, så tror jag att jag bad om det först (efter första Real-matchem, eller snarare före).

   Men glömde ju att skriva, ”ni vet var ni hörde det först”. Så kan förstå om det missades 😉

 5. The Return of Flamini! Fan vad glad jag ar att Fransosen borjat lira ”pa riktigt” igen.

  Skon att se pa plan.

 6. Samtliga ska egentligen ha eloge för sin insats idag. Minus Abbiati och Pato (trots målet). Mittfältet tog verkligen fruktansvärt mycket löpningar utan boll och det var så jävla vackert att se Flamini och Ambro dra iväg som expresståg direkt de hade lämnat över bollen till en medspelare. Abate var också med väldigt mycket i anfallen.
  Yepes tycker jag också gjorde en fullgod insats även om han är rätt osäker med bollen.

  Plus också till Jankulovski för hans korta och fantastiska inhopp.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.