Maldini motorsågar Gourcuff

Yoann Gourcuff är ett bittert kapitel för många Milanisti. Paolo Maldini förklarade varför det slutade illa för honom i klubben i en intervju som publicerades häromdagen i L’Equipe:

– Utifrån det jag sett så ligger den största delen av ansvaret hos honom. Han var aldrig intelligent i sitt sätt att vara.

Och den detaljerade sågningen är imponerande:

– Han säger att han blev nedsparkad på träningarna men under smålagsspelen gjorde han fyra dribblingar istället för en. Det är normalt att smällen kommer efter den tredje dribblingen. Sedan brydde han sig inte om att lära sig språket, ville inte jobba på det taktiska och kom aldrig i tid. Om det fanns en regel så bröt han mot den. Vid en punkt slutade vi oss att bry oss om honom.

Tyngre ord än så från en vanligtvis diplomatisk människa är svåra att finna…

Köksredskapet kommenterar:
Inte alls oväntade ordalag för de som följde ryktesfloran när det begav sig. Gourcuffs tendens att hamna på sniskan genom karriären är ingen tillfällighet. Tyvärr för alla fotbollsälskare.

Fransosen är ytterligare en talang som är på god väg att kasta bort sin begåvning på grund av hjärnspöken som talar högre än samvetet och det sunda förnuftet (lex Cassano).

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 27/11 2010.

5 reaktioner till “Maldini motorsågar Gourcuff”

 1. Underbart att vakna en lördagsmorgon o se alla uppdateringar! =) Keem´em coming! Måste erkänna att Maldinis ord fick bort en hel del ångest som man haft sen Gurkan lämna… har alltid trott att gamle Carlo inte riktigt ville ge honom chansen på grund av ”senatorerna” och deras cementerade plats i elvan. Jag väljer nu att tro på grande capitano och glädjer mig istället åt att vi trots allt gjorde en plus affär på grabbhalvan, om jag inte minns fel kom han för 30 och gick för 150 miljoner kr? Jag sågade gamle Fester efter försäljningen, men men, kanske tar tillbaka det nu. =)

 2. Gourcuff ar en marklig historia:

  Frysboxen nar han ej tog saker och ting pa allvar(Milan)

  Offentlig lynchning signerad Lyxglidarna i Franska landslaget nar han tog VM pa FOR STORT allvar…

  Yikes.

  Haller dock fast vid att jag mer an garna sett honom i Milan igen.

  Finns flertalet talanger som rattats till genom aren och darefter visat upp helt andra sidor: Suarez, Zlatan, Tevez mfl. (OBS. Vissa faller tillbaka i skiten, saklart…)

  Yoann har en kaliber som ar fa forunnade, men ett psyke(i Milan) som f*ckade upp det. Trist, trist som fan.

  Flytten till Lyon var naturlig – han ville till ett storre lag och Bordeaux fick in hyggligt med cash.

  Att reguljart spela CH L(Lyon v/s Bordeaux) ar val aven en fordel nar man vill bygga det ”Nya Frankrike” kring killen?

  Kan bara onska honom lycka till och atminstone jag ar glad over att fa fortsatta njuta av hans piruetter och valdsamma skott – oavsett lag 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.