Lila regn på San Siro

Tre poäng och en miniflykt på fyra poäng ner till Lazio inför morgondagen som konkluderar omgång tretton i Serie A.

En seger som vi ännu en gång kan tillskriva Zlatan Ibrahimovic: med stenhårt jobb och ett par ögonblick – målet är ett mindre mästerverk – av absolut briljans.

Äras de som äras bör dock. Hela laget sliter förtjänstfullt och ytterst lojalt för brödfödan. Ikväll saknade vi ytterbackar di spinta, en renodlad målskytt och en speluppläggare med blick för de öppnande passningarna.

Ytterligare en orsak till varför kvällens seger bör värdesättas. Milan är ett lag som förstått att det hårda arbetet är den enda vägen mot framgång. Jaget i laget är Allegris melodi.

Vi nynnar med.

* * *

Att se bägge sulorna komma som en trött torped i ankelhöjd. Det var fan länge sedan. Mina damer och herrar: l’uomo fiammifero – tändsticksgubben – Mathieu Flamini.

Trademark är ordet ni söker.

* * *

Varför spelade inte den före detta Milanspelaren ikväll? Jag såg bara Alessandro Nesta framför en ihopskrynklad tröja med nummer 11 på ryggen.

Hela matchen.

* * *

Ronaldinho fick bara fem minuter plus stopptid. Mer förtjänade han inte – tro mig, detta handlar inte om någon polemik från min sida. Men han måste få chansen att spela bort sig från Milan på planen.

En spelares prestationer kan inte bedömas i tabloidpressen, även om vi såklart ifrågasätter levernet. De förehavanden som till syvende och sist ändå får avgöra hur han spenderar återstoden av kontraktstiden i klubben är på planen.

Så mycket förtjänar han, no more and no less.

* * *

Vad ska alla Fiorentinafans skylla på den här gången? Skador, domaren och oflyt? Milan stal de tre poängen?

Ett rungande din mamma är svaret på frågeställningarna.

Trots att vi blev rånade på en solklar straff och fick en mängd patetiska frisparkar emot oss när föredettingen – på sitt sedvanliga beklämmande manér – föll ihop på San Siros gräsmatta (denna gång i fysisk mening, inte bara spirituellt vilket var fallet under hans tid i klubben).

Packa era saker och försvinn. Kanske är ni missförstådda i Serie A, ligan där man inte åker ut två minuter för felaktigt hårband eller för sträv tejp på Jolly Ultra Light-klubban.

Här får ni ett gratis råd: stick åt helvete. Jävla pack.

11 reaktioner till “Lila regn på San Siro”

 1. Är det inte Jovetic i mitten och Vargas ute till höger på det vackra lagfotot för modehus x?

  Så jävla skönt med en äkta brunkarseger.

 2. ”ligan där man inte åker ut två minuter för felaktigt hårband eller för sträv tejp på Jolly Ultra Light-klubban”

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA…extra roligt och skönt en kväll som denna 😀 😀 😀

 3. Mycket bra kämpat av grabbarna idag. Blir mer o mer imponerad av Pitbull-trion i mittfälltet för varje gång dom spelar ihop. Pirlo bänkad framöver ? någon med mig ?

 4. I min mening blir det för ensidigt med ” pittbull trion” i mitten. Vi saknar fart en spelare som kan fördela bollar brett och i djupled… Kommer inte hålla i längden med vårt destruktiva mittfält även om det varit framgångsrikt hittills!

 5. Vi måste få in en tvåvägsspelare som ska ersätta Gattuso. Han har för dålig passningsspelare, tyvärr.

 6. Haller med Giani:

  Mittfaltet hade varit nastintill perfekt OM exempelvis Gattuso hade nagon som helst bollkannsla.

  En hart arbetande mittfatare, som dessutom kan passa bollen mer an 1 meter rakt fram, och jag hade varit lugnare gallande framtiden.

 7. Vad säger ni om Princen istället gör Gattuso, där har vi en bra tvåvägs spelare. Personligen tycker jag att d då blir 3 likadana spelartyper med ambro, flamster o princen.

  1. Tycker dock att aven Prinsen far nota passningar… Han har tillfort en hel del, men verkligen inte imponerad av hans bollkannsla… annu. I Ghana visade han upp en helt annan sida, sa visst behover han mer tid.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.