Lama försvarstal

Paolo Maldini riktade syrliga attacker i Yoanns riktning för några dagar sedan. Nu kommer försvarstalet. Av lagkamraten Jeremy Toulalan. Och herre min Thiago, vilket lamt försvarstal sen.

“For now, he has always been on time, he is quite professional; he stretches and he drinks water often. […] I have always known Yoann to be professional enough. Maybe it was different in Milan, he was young. I don’t see why [Maldini] would reproach him. I don’t know why he said it.”

Lamt var ett understatement. Översättningsbrister i all ära, Jeremy gjorde tamigsjutton Paolo en tjänst. Och tack och lov för att vi skeppade iväg honom till Frankrike. Spelare som tror att de är större än laget klarar vi oss ganska gott utan.

14 reaktioner till “Lama försvarstal”

 1. Tragiskt pa alla fronter gallande denna pajkastning…

  Varfor har Paolo vantat..? Varfor skall Toulalan hoppa in och ”forsvara”..?

  Lat livet ga vidare – Yoann ar ordinarie i Lyon och Frankrike, tror ej han bryr sig ens halften av vad Paolo och Jeremy gor.

  Trist att det gick som det gick – med ratt vagledning(aka inte slanga in en snorunge langst bak i frysen) sa kanske det hade kunnat vara annorlunda och han kanske hade kunnat bomba in mal for oss?

  Min fraga som jag ALDRIG kommer fa svar pa: Varfor lanade man ej ut honom tidigare?

  Det hade hojt klausulen man slangde in i lanedealen gallande Bordeaux…

  Personligen tror jag inget i livet ar sa svart och vitt som flera verkar vilja fa detta att se ut som…

  Andra klubbar har klarat av vilsna talanger – hur har dessa klubbar gjort for att fa ungdomar likt Yoann pa ratt fot?

  Trist da jag gillar spelarens kvaliteter pa planen.

  1. Jag ska inte säga att jag inte håller med dig. Naturligtvis är det på plan som kvaliteterna ska synas. Men du får ha i aktning att det är tröjan, klubben och känslan vi älskar, inte de enstaka spelarna i sig. När de försvinner återstår tröjan. Dessutom är det max tre matcher i veckan, medan det är minst sju träningstillfällen i veckan.

   Personlighet gör mycket och då spelar det ingen roll om han är ordinarie någonstans. Zlatan är ordinarie och överlägsen i det svenska landslaget, därför skulle han kunna ta sig friheten att göra lite som han vill (i detta fall gör han ju inte det eftersom han är professionell). Jag menar bara att man inte kan tillåta sig köras över eller att någon särbehandlas bara för att han innehar specifika kvaliteter. Å andra sidan tycker jag att Gourcuff är överskattad, men det vet jag att du inte tycker.

   1. Absolut. Jag ar oftast den pa SF`s ”forum”(aka sandladan, BB… kalla det vad du vill…) som tycker INGEN ar storre an Milan, oavsett om man heter Baresi, Sheva eller Nordahl.

    Vad jag menade i allt svammel(hehe) var att jag hade velat se lite mer atgarder som INTE innebar en total utfrysning av en bracklig, ung kille.

    Tror han hade varit nyttig for klubben idag, nar han har mognat.

    I VM fick han ta all skit fran de som ansag att VM ar till for att glida runt under…

    ”Han var for serios och ville snacka taktik nar vi ville slappna av…”

    Overskattad eller ej: For det priset vi kopte honom for samt hans lon, sa hade jag mer an garna haft kvar honom i laget 😉

    Notera att jag menar OM/nar han skarpt till sig, som i dagslaget.

    Det ”enda” som kravdes var en utlaning till Bordeaux dar han exploderade och sopade hem hela ligan med klubben.

    Hur som: Gillar att se Yoann i action(foljde honom i Rennes redan..) och ar tacksam att jag far njuta av hans konster, denna gangen som neutral – mycket enklare att se pa fotboll dar halsan INTE ar en risk, haha 😉

    1. Jag tolkar det inte som om man ställde honom i kylan, utan att han själv ställde sig där.

     Vidare ser jag att han snackar taktik som ett hån. Ska han verkligen ge sig in i något sådant bara för att hans pappa är tränare? Lite ödmjukhet kanske?

     1. Nu menade jag pahoppen under VM dar han, Toulalan mfl. ville losa problemen gallande taktiken, men fick skit for det.

      Gallande frysboxen sa anser jag att det finns satt och satt att hantera ungdomar pa… Suarez fick en personlig vagledning i Ajax, vilket ingen angrar idag… Tevez i Boca och Corinthians osv.

      Ar inte en av de som hyllat Yoann som ”Nye Zidane”(dessa utnamningar i dagsne fotboll ar nagot som far mig att spy…), men anser att han har nog med kvalitet for att tillfora nagot pa planen for Milan, varldsstjarna eller ej 🙂

      Nu verkar han ju mognat, vilket ar bra for honom, Lyon, Ligan och Frankrike…

      Hur som. Hade hopp om att se honom i Milantrojan under andra omstandigheter, speciellt efter hans sjuka sasong i Bordeaux.

      Dock far man inte alltid som man vill, oavsett vem/vad det beror pa 😉

  1. ”Why cant we all get along???” 🙂

   Skamt och sido: Skont att kunna fora en debatt, aven om man tycker olika !! Uppfriskande efter alla ar pa SF, yikes 🙂

 2. Om Toulalan inte blivit felciterad så är detta fan inte sant. Vilken jävla idiot. Men då är han en grodsmekare också, fel av mig att bli upprörd.

  1. Toulalan gor ju knappast saker och ting battre OM hans ”forsvar” verkligen var just detta, lol.

   Silence is golden…

   1. Exakt, ‘silence is golden’

    Håll käften någon gång.

    // Calle, en som inte lyckas göra ett jävla acc.

    Mvh 😀

 3. Off topic.. men är det här en vänsterblogg? Ni verkar köra hårt på deras slagord som ”solidaritet”. *förvirrad*

  1. Detta är en fotbollsblogg. Solidaritet användes här metaforiskt för Rawkus manliga kärlek för Gourcuff. Politik har ingen plats här.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.