Kusinerna i bryderier

Fick tag på denna intervju med Inters mittfältsstjärna Wesley Sneijder, spelgeniet som dominerade fotbollen i Italien, Europa och världen under fjolårssäsongen men som hittills under hösten varit betydligt blekare.

Detta precis som hela Inter som under Benitez dessutom drabbats av ett skadehelvete av komiska proportioner.

Men å andra sidan, är det konstigt när man spelat så många matcher på så kort tid, dessutom på ett sätt (frenetiskt speltempo med otroligt mycket löpningar) som lockar muskelskadorna till Appiano Gentile som sockerlag drar till sig getingar i högsommarvärme?

Vad vi ser nu känns som konsekvensen av ett vinna nu-ta konsekvenserna sen-tänk implementerat av en viss portugis vars nuvarande lag flyger fram, återigen med en begränsad (sett till antalet, inte kvaliteten, precis som i Inter) grupp spelare.

En trupp som dessutom brottas med en hög snittålder och därmed per automatik högre utsatthet för just muskelskador. Linsdansaren vacklar, faller och är på väg mot asfalten i hög hastighet.

* * *

Intervjun är gjord i somras i samband med VM-slutspelet:

– Jag kan inte komma ihåg någon match spelad utan smärta. Ljumsken eller knäsenan. Jag har nästan alltid spelat, bara en bristning i knäsenan höll mig utanför spel. Det är en skada som verkligen inte tillåter dig att spela. Under mitt första år i Real Madrid spelade jag varje match på sprutor. Jag hade alltid ont. De gav mig en injektion och efteråt kunde jag inte gå på två dagar. Endast efter EM 2008 fick jag möjligheten att vila några veckor och då försvann problemet.

Skadesituationen fortsatte sedan i Inter där han beskriver situationerna före match på det här sättet:

– Det finns ett par injektioner varje match för spelarna som har någon skada och vill spela. Det finns inga begränsningar. Injektionerna gör dig avtrubbad men om smärtan är ohållbar är det bättre än ingenting. Man måste lita på att de inte är substanser som skulle kunna finnas med på dopinglistorna. Men jag har förtroende, den medicinska staben är superprofessionell.

* * *

På diverse forum – av varierande trovärdighetsgrad (vilket forum är trovärdigt egentligen?) – spekuleras det i orsakerna till varför holländaren helt sonika tuppade av i pausvilan under matchen mot Brescia.

Man behöver inte vara särskilt skarp för att förstå vart snacket går… Vad säger ni?

5 reaktioner till “Kusinerna i bryderier”

  1. Luktar starka opioider..vilka är beroende framkallande..men kan det verkligen vara så?? För inte faan är det paracetamol iaf

  2. Säga vad man vill om mr Mourinho. Men en tränare av klass, det är han bannemej. Även om han nu gjorde tabben med att ta Inter under vingarna så bör man ändå inte ifrågasätta hans kompetens. För att vinna champions league med ett skitlag som Inter är en bedrift som heter duga.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.