Kassaskåpssäkert

3-2 borta mot Bari i en match där vi skapade åtminstone sjuttioåtta målchanser (då menar jag lägen där bollen ska gå in, inte halvchanser) men enbart lyckades sätta tre.

Störst syndare blev Ibrahimovic (som verkligen inte hade många rätt i skarpa lägen) i stark konkurrens av Robinho som seglade upp i kategorin minst brydda avslutare säsongen 2010/11. Pricken över i grabbar, lär er det.

* * *

Dagens Bari kan ha varit det sämsta laget jag sett sedan Kajsas Kaniner härjade i kvartersfotbollen i Umeå i början av nittiotalet. Men det fråntar inte Milan (åtminstone inte hela) den goda prestation man idag åstadkom.

Idag var det bara vår egen obeslutsamhet framför de bägge målen som förhindrade ett målkalas värt namnet.

Tyvärr verkar det dock som att den här årgången handlar om lidande in i det sista i någon livornesisk extremform som i längden inte är särskilt hälsosam.

Korrigera, ansjovisjävel.

* * *

Allt annat än onyttigt idag var dock mittfältet. Någon (många!) lär ha lipat ögat av sig när de såg Rinos, Ambros, och Flaminis nunor på väg in när Barihymnen fyrades av.

Ni kan väl vara lika ödmjuka som ni är kritiska och erkänna att det var ett mycket väl avvägt beslut, eller hur grabbar?

Bäst på planen idag? Dubbelt blont: Massimo Ambrosini, i konkurrens av Ignazio Abate (som fortsätter att visa att han ska lira). Fantastisk grinta men även en defensiv uppmärksamhet som skall framhävas x2.

Är det en slump att mittfältet kändes mer tryggt just i hans riktiga comeback? Han gör skillnaden i bägge riktningar och kommer vara tungan på vågen, precis som 2007, mark my words.

Det blir intressant att se hur Allegri gör mot Palermo och matcherna därefter: plötsligt ser vår på pappret sämsta lagdel väldigt stark ut.

Bentornato Ambro Leone, du har varit efterlängtad.

* * *

Nestas första halvlek var det sämsta och mest okoncentrerade jag sett honom stå för på ett bra tag. Visst kan han se rasslig ut i pressade lägen men idag var just pressen oftast obefintlig, därav irritationen.

Mängder av oprovocerade passningsmissar som fick mig att tro att damer, dryck och andra typer av vuxenunderhållning var gårdagskvällens uppladdning.

Möjligen skärpte han till sig i andra. Eller så nyktrade han till. Tempesta inte så jävla perfetta: det börjar bli lite av en ful ovana det här…

* * *

FLAMINCHIA! Vilket iskallt mål. Först trodde jag att han skulle tvåfota (den brutala varianten, eh…) in bollen och rakbladskeepern hela vägen ner till Libyen. Som vi blev blåsta.

Det tog bara 40 frilägen innan han fick dit den: worth every penny.

* * *

0-2 i Romderbyt efter dubbla straffsparkar för la capolista. Och där sprack den himmelsblå huvudstadsbubblan. Jag förutspår hädanefter ett ras av guds nåde fram till jul i klassisk Laziostil.

Det går inte att leva på en knivsegg i all evighet.

18 reaktioner till “Kassaskåpssäkert”

 1. Det var inte nådigt hur Ambrosini dominerade idag. Han flöt runt på planen iklädd en allt-i-allo-roll och gör verkligen allting rätt. Passningsspelet och närkampsspelet får stå som grädden på moset, det var nästan så man glömt storheten i Max.
  Lysande!

  Och satan vad vi saknade Silva. Det tåls att sägas.
  Det nykomponerade mittlåset var verkligen inget att hurra över. Jag led svårt matchen igenom pga det försvarsspel Nesta och Yepes visade upp. Måtta till seghet, och snudd på larvigt passningsspel, precis som nämnt i inlägget ovan. Usch och fy.

  Annars var jag nöjd med anfallsspelet där Robinho överraskade positivt med hårt jobb och briljant teknik. Men att han bränner minst tre soprena lägen är inte okej. Utgången kunde blivit förödande om motståndet varit snäppet bättre.

  Även Seedorf spelade väl som trequartista och visade varför han en gång i tiden värvades till klubben. Men det är mot Bari och generellt sopmotstånd, där tempot är lägre och ytorna blir större, som Seedorf spelar bra. Vrid upp matchtempot ett snäpp, och holländaren hade varit värdelös.

  Hur som helst är det alltid underbart med tre poäng och att sopa till ett sydlag. Än mer underbart att gå om Inter i tabellen.

   1. Så alla lär sig att hitta hit och läsa kommentarerna också. Någon måtta får det banne mig vara.

    :Mvh

     1. Vadå inte Facebook? Detta är precis som Facebook. Fast bättre. Istället för idiotiska inlägg från idioter om snö och bakfylla får vi fantastiska inlägg från genier om Patos första touch och Thiago Silvas gudomlighet.

      Vad är skillnaden. Fattar inte? 😉

  1. På tal om Silva, hur står det till med honom?

   Jag blev också överraskad över hur hårt Robinho jobbade men nu får han ta och skärpa sig, sätt anfallarna på avsluts-träning!

 2. Pato’s självförtroende är inte på topp men återigen är han en avgörande faktor och Milans spel hoppas upp ett snäpp i dimension med honom på planen.

  Ang. Ambrosini så kan jag hålla med om att han var bra idag men hans passningsspel var under all kritik i många lägen. Enkla felpassningar på tok för ofta….!

  Zlatan kändes väldigt loj idag, bortsett från assisten helt osynlig! Robinho kämpar överraskande bra vilket var positivt, mindre bra avslutningar…

  Saknar Silva om 2 nya ytterbackar… 🙂

  1. Min eufori kanske överskred verkligheten en aning.

   Inombords infann sig ett lugn när Max fick bollen. Under matchen kändes han helt klart bolltrygg IMO. Fast hans passningsspel har väl kanske aldrig varit någon av hans bättre kvalitéer.

   Men det är alltid roligt att folk uppfattar saker och ting annorlunda. Så det ska vara!

 3. Borde inte Flamini-Ambrosini-Boateng fungera som konstallation emot dom flesta lag? Så kan Pirlo & Seedorf få varsin halvlek framför?

   1. som om logik hör hemma i laguttagningarna vi haft senaste 3 åren?
    Jag resonerar utifrån dom uttagningar som varit och ser efter sannolikheter. Därav resonemanget 🙂

 4. Det jag främst reagerade på var petningen av Pirlo. Han är genial på alla sätt och vis och bör således ses som gjuten i ett Milan, som idag, är beroende av hans kvalitéer i uppbyggnadsfasen. Sedan får skottet, fasta situationer och defensiven ses som en bonus.

  Att Flamini och Boateng ska tampas på planen samtidigt fungerar inte enligt min mening. Det bör vara Ambrosini, Pirlo tillsammans med Gattuso eller Boateng IMO. Både Flamini och Seedorf har inget att komma med jämförelsevis. Deras speltid blir således beroende av skador på ovan nämnda spelare.

  I den framskjutna rollen spelar Robinho/Ronaldinho.

  Hur smakar det för er?

  :Mvh

 5. Jag tror han ”petade” Pirlo för att vila spelaren till derbyt nästa helg. Det har varit en hel del matchande rätt intensivt på sista tiden och med tanke på att man ”bara” möte Bari så tog dom nog denna match som en chans att vila vissa spelare och låta andra få lite matchtid i benen. Vi ser nog med största sannolikhet Pirlo i startelvan på söndag.

  Angående Boateng vs Flamini så går Boateng före Flamini alla dar i veckan. Sedan tar jag nog Boa före Rino också, trots att Rino gjort det bra den senaste tiden. Måste få in nytt frisk blod i elvan. Boateng har imponerat på mig hittills!

  Seedorf kan få vara en supersub numer IMO..

  Ps. be Ibra karatekicka Robinho så killen vaknar framför mål. Förjävligt sa Bill, bedrövligt sa Bull..

  1. Syftade väl mer på SirGrunges petning av Pirlo i den formation som han redovisade. Kanske var otydlig.

   Angående karatekicken anser jag det vore bättre att skrota hela idén med att sparka folk. Det är snarare Zlatan som behöver en smäll så han själv vaknar. Robinho var kass i avsluten igår, men även Zlatan var nästintill likgiltig på den punkten. Sedan var de avgörande passningarna katastrofala från svenskens sida.

   Men sedan, vilken macka till Flamini vid 1-0!
   Eller inte….

   1. Petar Pirlo pga första halvlek igår visade vad ett ambitiöst löpvilligt mittfält kan göra utan honom. Givetvis tillför Pirlo fortfarande en del i sitt fotbollskunnande men jag ser det som att dom runt honom faktiskt presterar MER utan honom. Dom tar för sig och ger spelet en dimension vi inte har när han är med. Han blir FÖR VIKTIG för lagets bästa. (Helvete vilken motsägelse, men ni förstår säkert).
    Zlatan behöver MER direktiv av Allegri verkar det som.

 6. Kanske bara jag som njot av att se Flamster igar…?

  Tycker han visade upp lite av det man sag av valdtakten pa San Siro da han agerade livvakt och stadgubbe at Cesc.

  Han har kanske fattat att det ej gar att sparka lika mycket pa allt och alla som i PL? 😉

  Skont om aven Flam kan komma att inga i planerna framover. Mer konkurrens + mer fradga = battre prestationer?

  Men helvete vad segt det ar att i stort sett varenda match se Milan sara pa benen och bjuda in alla likt 19-ariga Springbreaker-brudar har i Cancun.

  Skaprning pa den fronten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.