Det blev ju fina fisken det här

I somras tillträdde han, grönare än en bönsyrsas arsel, med giljotinen hängande över sig från dag ett. ”Nickedocka” och ”odugling” sades det. Till och med av de egna.

Tre och en halv månad senare kan vi konstatera att Massimiliano Allegri har:

1) Format en samling av individer, den ene med den brokigare bakgrunden än den andre, till en solid grupp. Spelet är långt ifrån perfekt men det är vägvinnande, stabilt och på god väg. Uddamålssegrarna börjar bli lite för många för att det ska vara en slump.

2) Vågat peta världens genom tiderna bäste spelare ever-ever och insisterat. Inte ens när kvadratmetrarna inne i sjukstugan blir allt mer tätt bebodda. ”Ronaldinho kommer att få sina chanser”, vilket han skall. Men inte när laget mår bättre utan honom.

3) Vunnit ett derby på ett bragdartat sätt – och i processen satt punkt för Inters 46 matcher långa förlustfria svit – samtidigt som Milan befinner sig i serieledning.

Visst, vi kan fortfarande åka ur Champions League med buller och bång. Vi kan definitivt slarva bort det här goda läget i ligan också. Men faktum är att Acciuga hittills visat sig göra ett bra arbete i en allt annat än lätthanterlig miljö och ska därför få sin del av äran.

Till alla olyckskorpars förtret.

* * *

Ingen skugga ska falla över någon spelare ikväll. Inte ens Abate, precis som Immondo påpekade. Han fortsätter att jobba och kriga sin väg in i fansens gunst med sitt ADHD-mässiga högerbacksspel.

Hur lätt är det att möta Cristiano Ronaldo och Samuel Eto’o egentligen? Inte särskilt, men Abate ger sig inte. Han dör hellre än att ta skit av någon, oavsett stjärnstatus. Mot Pandev tog han ingen skit vilket kostade honom en varning. En otroligt korkad sådan.

Men han är inte dummare än att han lär sig, vilket han visar hela tiden. Ett projekt jag mer än gärna ser i fortsättningen också.

* * *

Inter var ingenting, ingenting, ingenting denna afton. Men de kommer tillbaka.

Avsaknaden av Samuel och Cambiasso är otroligt tung. Utan dem och deras auktoritära spel centralt i banan förmår laget inte pressa så högt och aggressivt som man måste göra för att få ut max av sina spelare och sitt frenetiska grundspel.

Serie A har aldrig avgjorts i november och den här säsongen blir inget undantag.

* * *

Säga vad man vill men Clarence Seedorf är, när och om han vill, en spelare av Guds nåde. Detta var tredje riktigt högkaratiga insatsen som trequartista framför ett muskelmittfält som återigen övertygade.

Det blir nog många falska leenden i holländarens riktning från en viss mössprydd brasilianare i veckan på Milanello.

Galliani, gör det rätta: boka flygbiljetten i januari till Porto Alegre. En enkel.

* * *

La Domenica Sportiva levererar snabba och goda nyheter för Materazzi: ”han har genomgått en undersökning av hjärnan med magnetkamera men på bilderna syntes ingenting”.

* * *

Tvåårskontrakt på Massimo Ambrosini. Nu!

Verkställ för helvete.

* * *

Två, kanske till och med tre, år av mitt liv försvann under de sista trettio minuterna ikväll. Men hellre dö ung, glad och med minnet av att en gång ha varit bäst i stan.

Att vakna upp imorgon och inse att det inte var en dröm, det saknar motstycke.

GRAZIE RAGAZZI!

20 reaktioner till “Det blev ju fina fisken det här”

 1. ”La Domenica Sportiva levererar snabba och goda nyheter för Materazzi: ”han har genomgått en undersökning av hjärnan med magnetkamera men på bilderna syntes ingenting”.”

  – Hahaha. Dagens citat. Bör sen kanske fyllas på med ytterligare en följdfråga gällande Materiazzi och dennes skalle…

  Vad händer ifall en fluga entrar Materazzi skalle genom öron-öppningen? Flugan blir till en space invander!

 2. Aså fan mix du marco o tempesta skriver artiklar som silva o nesta spelar försvarspel mästerligt man blir ju fan hård av att sitta här o läsa era texter

  Detta till min fråga tror du att du kan lägga upp bilder på er 3 eller?

  så jag kan få lite kvällslektyr till min nattliga mastrubation

 3. Nu fick du till det Mixy.
  Bra!
  Allegri har gjort det bra. Dock krävs det ännu mer rörlighet och bättre samarbete mellan lagdelarna för att verkligen se att Allegri satt sin prägel.

 4. Så jävla skön seger. Alla gjorde sitt yttersta ikväll.

  Sen måste man bara få uttrycka sig om Flamini. Det Allegri har gjort är ett genidrag. Fått en sittande pitbull omgjord till ett expresståg som tar djupledslöpning efter djupledslöpning som om det inte fanns någon morgondag.

  GRAZIE!!!!!

  Arsenio Lupin är så jävla stor, fyfan.

 5. ”I somras tillträdde han, grönare än en bönsyrsas arsel”

  HAHAHAHAHA!!! Årets öppningsfras alla kategorier!

 6. Grymt !

  Läste nyss att Borriello kan komma tillbaka i Januari?

  Står på aftonbladet(ej trovärdigt) men även på milannews ?!
  Någon åsikt ang. det ?
  Personligen känns det väldigt osannolikt att han kommer tillbaka och antagligen bänkas, dessutom är han ingen favorit.

  Läste inlägget du skrev om Matri och jag kan inte hålla med mer.

  1. Helvete också.

   Ska det vara Milan sätt att slippa lägga pengar på en nya spelare i januari?! Vill fan i mig inte ha tillbaka Boriello, inte efter vad han sagt när han gick över.

   I helvete heller! Mix/Immondo ringer Galliani och styr upp nu!! 😛

   1. Pato blir borta i en och en halv månad och Borriello är aktuell i januari, enligt ryktena. Visst, klart det kan finnas substans, men jag har svårt att se honom särskilt nöjd över det faktum att han får inta Inzaghirollen. Å andra sidan har han fått sitta mycket bänk i Roma också och han trivs uppenbarligen i Milano (enligt Milannews var han i Milano och firade segern med grabbarna).

    Vidare borde jag nog följt upp denna rapport. I en intervju med honom personligen förnekade han att han hade sagt dessa saker; vilket lyfter upp ämnet ”källkritik” till ytan. My bad. Sorry.

    http://milanosiamonoi.se/2010/09/bittert-marco-borriello/

    1. Fast sparar vi pengar genom att ta hem SnyggMarco kan vi istället investera i ytterbackar/mittfältare. Att ha Matri eller Borre på bänken skulle inte spela någon roll för mig, alltså, med Borre får vi mer pengar till annat…

 7. Lasermannen får fan sikta mot Italien och på alla inblandade om den jävla sopan får spela för Milan igen.

 8. Borre kan dra at helvete.

  En enbent sopa och surpuppa. Kan verkligen INTE se honom agera backup, aldrig.

  Stanna i Roma och njut av att spela under mindre press.

 9. Marco Di Vaio, skulle inte det kunna vara något? Ruggigt bra avslutare. Gammal måhända men det är en spelare vi hade kunnat ta in enligt mig.

  Tar helst in en spelare på lån istället för att värva i Januari.

  1. Eftersom det antagligen ror sig om en backup/rotationsspelare, sa tycker jag Di Vaio later spannande. 🙂

   Borres psyke haller knappt for matcher dar han spelar fran start – att se detta pa banken ger mig svettningar av det onda slaget… Ugh…

 10. Allegri verkligen inne i the zone nu. Han gör ju allting precis rätt. Inte nog med de tre punkterna som Mix tog upp. Men han har även

  4)Vågat peta Seedorf när han sög och sedan återigen vågat ge honom chansen när han visade vad han kan(trots att ingen på hela jävla jorden vill se honom spela igen).

  5) Förstått att om det är någon som Milan inte klarar sig utan så är det Ambrosini, trots att vi hade ett mittfält fullt av spelare i form så lät han Ambro spela direkt när han kom tillbaka från skadan.

  6) Inte gått på Boateng-hypen, visst en duglig fotbollsspelare som tillför laget vissa egenskaper som verkligen saknats, men han är i dagsläget inte bättre än någon av de ordinarie mittfältarna(definitivt inte Flamini, hans främsta konkurrent). Kan inte komma på hur många ggr jag läst om folk som onanerat i kapp till Boatengs prestationer. Detta när han egentligen bara varit godkänd.

  7) Vågat peta Pirlo inför ett Milanoderby (Milans enskilt viktigaste spelare de senaste åren?)

  8) Vågat byta ut Gattuso i halvlek i ett Milanoderby, att detta var nödvändigt kunde ju alla se men tror fortfarande inte att alla skulle vågat ta samma beslut.

  9) Sist men inte minst vågat spela ett köttarmittfält som har den defensiva pressen som sin paradgren. Precis vad jag sa efter Realmatchen att det är det vi i första hand behövde (jaja, man måste ju skryta lite när man får chansen, ni vet blind hund och allt det därr ;)). Detta var inte direkt heller något som alla ansåg vara en spelide värd namnet för eleganta milan.

  Tack Max, och vi får väl hoppas att det håller i sig.

  1. Verkar som om det blir en smiley solglasögon om man skriver 8 mellanrum ). Någon lite mer tekniskt bevandrade som kan förklara det? Ur ren en nyttoanalys då? 🙂

 11. Pirlo var väl inte duglig för 90 min, därav bänken första 45? Oavsett så var det rätt att peta Pirlo. Vår trio köttmur är otrolig, framförallt när Flamini och Ambrosini fyller på i djupled i anfallsspelet!
  Så länge inte vår gamla trio med Gattuso, Pirlo och Ambrosini spelar är jag nöjd 🙂

  Förövrigt har även min livslängd gått miste om 10 år efter gårdagens kämpar insats!

  Avanti!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.