Inför kvällen

Milan möter som bekant Real Madrid i afton efter helgens svidande förlust mot Juventus där man trots bra spel i inledningen kammade noll mot ett cyniskt och väl kämpande bortalag.

Fotboll är ingen bedömningssport, det är en jävla kampsport. Inte så att man ska springa runt och sparka ned varandra men nästintill. Frågan blir därför vem som är mest villig att få Vamos Ramos hårpiska i ögonen eller Pepes buckliga kranium i ögat?

Det är in i skiten och gilla läget som gäller. Lipa kan vi göra sen.

Laget kommer till spel med massor av frågetecken gällande självförtroendet, spelet, spelarna men framförallt om man lärt sig läxan man på ett bryskt sätt tilldelades på Santiago Bernabeu för ett par veckor sedan.

Kort och gott: orkar Allegri stå emot det gamla gardet eller har han lyckats motivera samma spelare om de (mot all förhoppning) får förtroendet från start? Hade ni frågat mig för några veckor sedan hade jag inte tvekat. Nu däremot är det inte samma självklarhet åt någotdera håll…

Gazzettans förväntade lag ser ni här och utifrån den kan vi dra slutsatsen att i princip samma lag som i helgen får chans till revansch. Helt rätt drag om ni frågar mig. De gamla fick sin chans men tog den inte.

Bollen ligger nu hos spelarna, de som av många fans anses vara mest lämpliga och intresserade av att försöka matcha det hårda arbete som Mourinhos lag kommer bjuda på.

Magkänslan inför kvällen är dessvärre mycket lågmäld och oroad.

Visst är det på sikt viktigt att uppnå ett bra spel men ikväll handlar det bara om resultatet: vi måste till varje pris gå vidare från gruppspelet. Allt annat vore – som de flesta håller med om – en katastrof. Särskilt med tanke på den modesta klass de övriga två lagen i grupp G håller.

I teorin kan vi gå vidare även efter en förlust ikväll, förutsatt att vi vinner de sista två. Det lämnar emellertid utrymme för noll komma nollnolls marginal. Vi behöver poäng, minst en, för att resan till Auxerre och sista matchen mot Ajax inte ska behöva bli några klassiska fiaskon i våra historieböcker (Rosenborg hemma comes to mind, för er som minns…).

Låt oss undvika detta.

5 reaktioner till “Inför kvällen”

 1. Jag är väldigt oroad inför kvällens drabbning. Framförallt hur Abate och Zambrotta skall hänga med på kanterna….

  1. Zambrottas medverkan ser jag bara som positiv. Gubben kan än och bör ses som ett betydligt starkare kort än Antonini.

   Abate har åtminstone snabbheten, men är riktigt risig i övrigt. Dock lär han möta Di María på sin kant som är, om möjligt, ännu risigare.

   1. Fast Reals elva stämmer väl inte? Så vitt jag vet lirar både Ronaldo och Di Maria på ”fel kant” dvs Ronaldo till vänster och Di Maria till höger, mest för att de ska kunna skära inåt och gå på skott.

    Känner dock också att Zambrotta kommer sköta sig ok, trots avsaknad av snabbhet.
    Abate saknar iaf 200gram hjärna (shake well before use ffs) för att ställas mot en så pass skicklig ytter som Di Maria, även om han inte varit så pass bra som Real hoppats på. Den gode Ignazio har snabbheten och viljan, det mesta andra saknas tyvärr.

    Hoppas innerligt att jag har fel.

    1. Marca pekar på att du talar sanning. Isåfall lär det hela sluta olyckligt för Abate som – åtminstone – kommer ligga bakom tre baklängesmål. Det lär dessutom vara en jävla underdrift om man ska jämföra Ronaldo och Abate upp och ner, som fotbollspelare.

     Sedan lär Di María och Ronaldo skifta kant som en annan byter kalsonger. En grafisk uppställning är nog av större betydelse för oss supportrar och journalister. 😉
     Hut som havet blir det viktigt för Boateng och Gattuso att understödja sina ytterbackar, det är en av kvällens nycklar.

     1. Angående Marca, har inte de en aning om hur Milan brukar och väntas spela eller är det vi som inte har fått veta nåt de vet?

      Amelia, Antonini, Seedorf och Ronaldinho syftar jag på då som alla finns i deras preliminära elva.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.