Farmor Gärdas delikata konfekt

Tänk på era personliga favoriter till konfektyrer. Rulla därefter in dessa med ett riktigt dassigt omslagspapper. Lägg dem sedan i en helt presumtiv burk, typ en sån i plåt som farmor hade.

Ungefär i den stilen blir det om jag ska bilda mig en uppfattning om Milans anfallsuppsättning, anno 2010. Allt som oftast blir det omvänt och, konstigt nog, kulinariskt. Jag vet inte varför, kanske har det att göra med min osunda inställning till mat och godsaker. Eller att Zlatan och Pato spelar pissdåligt tillsammans.

***

I stycket ovan ser inte konfektyrerna särskilt goda ut där dem ligger med sitt osmakliga omslagspapper. Trots detta vet man med säkerhet att de håller yppersta världsklass. Samtidigt som farmors plåtburk alltid är lika pålitlig och levererar. Besök efter besök.

Igår sög Zlatan och Pato tillsammans gammal bärstjälk. Rent spelmässigt. Ur målsynpunkt var det suveränt. Det kan inte bli bättre. Zlatan gjorde ett mål på straff (som var skapligt säker f.ö), passade fram till ett, samtidigt som Pato knoppade dit en strut på hörna. Spelmässigt ser det inte bra ut, men resultatet blir – hur man än vänder och vrider på det – förjävla bra.

***

Tidigare tänkte jag enligt följande: Pato plus Zlatan är lika med en redig härdsmälta i skallen för mig som åskådare.
Men efter gårdagen är jag av en annan uppfattning.

Jag struntar egentligen i hur tjusigt och vackert det ser ut. Zlatan får gärna vifta med armarna och göra bolltapp på mittplan i samma veva som Pato trasslar in sig i ärkesopan Bovo. Det gör mig ingenting, inte så länge de båda är inblandade i samtliga tre mål och därmed tar tre poäng åt oss.

Jag måste bara påpeka detta, främst för min egen skull: Att ha en anfallsuppsättning som gör mål, oavsett om det handlar om pissiga insatser eller en anfallsfotboll av frenetiska proportioner, bör ses som en underbar jävla välsignelse. Gårdagen påminde mig om detta.

Milan har producerat 20 strutar på elva matcher, vilket sedermera lett till att man leder Serie A. Zlatan har stått för fem mål medan Pato gjort sex av dessa. Det är fakta. Ingenting annat.

***

Jag vet att många här inne är av en annan åsikt, att fotboll handlar om underhållning. Jag kan hålla med till viss del, men i slutändan handlar det om att vinna. Tidigare har man prioriterat showen framför resultatet. I år har det inte sett lika fint ut, men det är likväl första gången på år och dar som man leder Serie A.

Sedan spelar Milan en fotboll som man absolut inte behöver skämmas för. För oss supportrar bör det ses som en bonus av hiskeliga mått.

***

Och i väntan på derbyt väntas kommissarie Barnaby starta en utredning gällande Patos skadebekymmer. Något har gått snett. Man ska inte behöva utgå skadad varannan match.

8 reaktioner till “Farmor Gärdas delikata konfekt”

 1. Jag är en av dom som prioriterar vinster över underhållning all dar i veckan.
  Jag skiter fullständigt i allt vad bollinnehav, vackert spel och publikfriande fotboll heter. Jag vill ha resultat, vinster och titlar. Skit högaktningsfullt i resten. Som du säger Ibra kan gå runt och drälla med bollen ibland och se anmält loj ut så länge han blixtrar till och gör sitt mål och assist per match.

  Pato däremot, den jäveln har jag tröttnat på. Hans jävla praktiserande av ”spela 1, skadad 5” har jag tröttnat på. Han gör visserligen mål men njae vettefan. Killen är ju lika skadebenägen som Gabriel Özkan i AIK. Han tog en löpning förbi 3 pers, fick en knuff och drog på sig en lårskada??! Börjar bli löjligt. När han väl spelar sen så blir jag inte så imponerad. Killen har en fasansfull första touch och blir så jävla trött på han när han blir av med bollen i 9 av 10 fall och knappt bryr sig om att ta tillbaka bollen. Plus att han vägrar släppa bollen i rätt läge, passa bollj*veln för i helv*te!!

  Sälj tack, om vi nu får så mkt för han. Han+Dinho borde generera tillräckligt med cash för att kunna köpa både två och tre bra spelare.

  Frågan är vafan gör vi nu med anfallet när Pato är skadad och Pippo borta för resten av säsongen?? Vill man se Clyde lunka runt där uppe?

  http://www.football-italia.net/nov11r.html

  Vad säger ni? Förslag på spelare vårt älskade Milan borde värva om vi skulle sälja Pato och Dinho?

 2. Vad gör att Zlatan tillåts spela dåligt men inte Pato? Den sistnämnde har dessutom gjort fler mål i ligan, trots färre spelminuter. Ganska motsägelsefullt IMO.
  Men jag förstår din frustration. Verkligen.

  Robinho kan ta ett eventuellt längre vikariat som anfallare. Det blir inga bekymmer. Men sedan ser det tunt ut. En ersättare till Pippo i januari är en nödvändighet.

  Förslag? Kan rabbla spelare hela natten, men Pazzini är väl ett tänkbart nytillskott. Han kanske går att få loss i januari om inte saker och ting löser sig borta i Genua?

  1. Ibras klubblagsmeriter talar för sig själv. Han leder de lagen, med undantag Barca, han kommer till. Det gör att iaf jag har större tålamod när Ibra spelar dåligt jämfört med Pato. Ibra levererar nästan alltid, på endera sätt.

   Att Pato gjort fler mål beror väl, en del, på just Zlatan. Han har väl passat fram till åtminstone (rätta mig om jag har fel jag har ingen direkt fakta att backa detta med) 1-2 av Patos mål. Rätta mig om jag har fel. Pato har assisterat Zlatan till åtminsto…. nej just det ja.

   Om bara Robinho skulle hitta skärpan framför mål så skulle man vara lugnare. Hoppas han skärper sig ju fler matcher han får i benen, för det kommer han få nu.

   Vi får verkligen hoppas att Galliani & Co agerar under januarifönstret.

   FORZA MILAN!!

   1. Jag hade tagit Pazzini när som helst, mångt och mycket för hans grymma målgest, men även för att jag tror han hade vart nyttig för Milan.

    Dzeko och andra storslagna namn kan vi väl ändå direkt lägga åt sidan känns det som. En annan fråga är, kommer man vilja värva någon som inte redan spelat i Europa för att isåfall kunna utnyttja denna spelare i just CL eller kommer man skita i det och köpa något bra för framtiden direkt tror ni?

    Detta med Cissokho och Januari känns väldigt tveksamt just pga ovannämnda situation, vi behöver bra ytterbackar även i CL…inte bara Serie A så jag har otroligt svårt att se att han kommer redan i Januari men visst, hellre Januari än inte alls på så vis.

 3. [Besserwisser] Ibra passade fram till två mål i samma match, tror inte han passat fram till några mer. Dock har han ju passat fram till Flamini mot Bari och nu sist till Robinho mot Palermo. [/Besserwisser]

  😛

 4. Jag måste erkänna att jag har ett stort överflöd av tålamod då det kommer till just Pato och Ibra, hela elva gånger har motståndarlagets målvakt fått bita tag i kudden efter mål av någon utav dem, utöver det har de varit delaktiga i x-antal andra mål… Detta utan att ha klickat/levererat fullt ut. Efter våren då den rödsvarta blomman vanligtvis visar sina fina färger, och dessa herrar lyckats bli (mer?) samspelta, kommer det bli åka av, håll då ett stadigt grepp om hatten för det kommer smälla hårt, högt och framförallt ofta!

  1. Alltså jag ställer mig lite frågande till denna ”starka vår” som vi alltid lyckas med. Inte så att jag tror ”ni” ljuger men är det någon som har svart på vitt att vi faktiskt spelar så mkt bättre på just våren? Om det nu skulle va så, är det något som är specifikt för oss…eller är det i själva verket så att de flesta lag spelar bra på våren då de fått ett bättre och bättre samspelt lag?

   Jag har bara lite lite lite svårt att tro att just vi ska göra så grymma ”vårar”…om det nu ens är ett ord.

 5. I stället för Pippo ser jag gärna Matri.
  Värva Dzeko i sommar och ge dem Robinho skulle vara sweet.
  Sen trequartista istället för Dinho/Seedorf…. vi får se.
  Hur som helst, siamo a posto cosi 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.