Derbysurr någon?

Söndag kväll bringar säsongens hatmöte numero uno på menyn: bortaderbyt inför kusinernas hemmapublik innebär ångest och anspänning till tusen. På spel står tre poäng (även om det känns som fler) och rättigheter att titulera sig bäst till stan.

Let’s have it.

* * *

Med skräckblandad förtjusning på morgonkanten (det bästa sättet att vakna på för övrigt) kommer jag till följande insikter efter att ha ögnat igenom La Gazzetta dello Sport:

Milans lag ska tydligen inkludera Ronaldinho, Seedorf och Pirlo.

Samtidigt.

Man hade ju som förhoppning att Massimiliano Allegri – efter två synnerligen goda insatser från det kraftfulla mittfältets sida – skulle ha insett att triple and touch aldrig mer bör spela ihop.

Så måste det vara, eller hur? Jag hoppas innerligt att detta är antingen en lapsus från tryckfelsnisse eller att någon på den rosa redaktionen tog fel örter till det uppiggande natt-téet när texten skrevs. Annars är det avgång för Allegri som gäller.

Herregud. Boateng, Robinho och Flamini alla på bänken…

Ångesten tilltar.

I övrigt får vi äran att återse vårt ordinarie mittlås, vilket inte är fy skam. Duon flankeras som väntat av Antonini och Abate, förutsatt att han – småskadad som han tyvärr verkar vara – kan få behandling och kurera sig i tid till söndagskvällen. I annat fall är det Zambrotta som kliver in i hans ställe.

* * *

Mellan frukosttuggorna kunde jag i dagens tidning vidare läsa att Rafa Benitez funderar på att spela med en klassisk rombo på mittfältet. Orsakerna till detta är två till antalet.

Först och främst handlar det om mittfältets prekära beskaffenhet där endast två grovjobbare (i ett hypotetiskt 4-2-3-1) riskerar att lämna för mycket yta till Milans kreativa spelare.

Detta då Sneijder (som spelar från start) och Cambiasso (som inte spelar från start) inte är helt fräscha spekuleras det i en robust trio bestående av Zanetti, Stankovic (som knappast orkar 90 minuter) och Obi bakom holländaren som väntas få il pallone d’oro 2010.

Vidare vill nog Benitez klämma in både Milito och Eto’o i laget utan att behöva begränsa afrikanen med den sanslösa målformen till en extern position till vänster.

Med andra ord blir det ett lite annorlunda Inter än vad vi sett hittills under säsongen med skickliga och rasande snabba yttermittfältare (Coutinho och Biabiany) om prognoserna stämmer. Ett drag som andas vilja att bli lite rakare och mer konkreta.

Ett illavarslande drag om ni frågar mig…

* * *

Magkänslan säger därför att derbyt – precis som det ska vara – kommer att bli en stenhård uppgörelse mitt på planen med mängder av dueller och konstiga situationer. Vem kan hålla huvudet kyligast och sätta de lägen som bjuds?

Sassa brassa mandelmassa är det enda som gäller.

* * *

Gazzettans förväntade laguppställningar:

Inter (4-3-1-2):
J.Cesar; Cordoba, Lucio, Materazzi, Chivu; Zanetti, Stankovic, Obi; Sneijder; Milito, Eto’o.

Milan (4-3-2-1): Abbiati; Abate, Nesta, T.Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Ronaldinho; Ibrahimovic.

Domarjävel: The last Windcutter (Tagliavento).

3 reaktioner till “Derbysurr någon?”

  1. Magkänslan och dagsformen sa Milan. Det var tills jag kikade in här. Tripple´n touch, why my lord, why…

    Hoppas att Allegri och gazzettan inte har samma uppfattning om hur laget ska formeras. Har dem det så blir det en tuff söndags kväll med en förmodad svordoms kavalkad från min sida.

  2. De flesta resultaten börjar gå vår väg nu. Att det blev kryss mellan Juve – Roma var något jag hoppades på och vinner vi imorgon betyder det att vi kommer ha ett sjukt försprång för att ta hem scudetton… InshaAllah!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.