Bra kryss på Marassi

Igår diskuterade jag fotboll med en av mina arbetskamrater, närmare bestämt Milans starka form på sistone. Han menade att vi återigen är ett topplag och att Sampdoria därför skulle bli en munsbit.

Med en något mer återhållsam inställning förklarade jag att den senaste tiden inneburit hård belastning för en kärna av spelartruppen och att en sämre insats – och ett sämre resultat – därför inte vore helt ologiskt.

Med andra ord: jag är ingen bra tippare.

Milan stod, bortsett från en tjugominutersperiod i den andra halvleken, återigen för en solid insats och kunde mycket väl ha kommit undan med alla tre poängen. Chanserna saknades inte och framförallt Seedorf borde ha sänkt Mimmo Di Carlos hårt arbetande Doriagäng.

Men men. Det gäller att sätta saker och ting i sitt rätta perspektiv: 5-1-0, 16 poäng och 11-4 i målskillnad sista 6 inom loppet av 20 dagar. Det är bara att lyfta på hatten och hylla grabbarna för en otroligt stark räcka av matcher efter det nesliga poängtappet mot Madrid på San Siro.

Så ett kryss på Marassi kan jag leva med. Lätt också.

* * *

Acciuga hyllade nyligen den franske tändsticksgubben Flamini och den blonde Ignazio Abate. Den senare har sannerligen förbättrats på ett uppseendeväckande sätt.

Den defensiva uppmärksamheten och lugnet – var fan kom dessa egenskaper ifrån?! När Nesta idag brände i bollkontrollen kom han som en räddande ängel. I mitt mentala anteckningsblock återfinns även en handfull aktioner i trängda lägen som andas massivt självförtroende.

Herregud, denna metamorfos är lika härlig som oväntad. För er alltså.

En annan har alltid stått i Ivan Dragos ringhörna. Det hade ingenting med tippning att göra…

* * *

Thiago Silva är världsklass, kanske inte bäst av alla men nästintill. Oftast. Målet idag faller nämligen till stor del på hans lott (och såklart Boneras som upphävde linjen) då han på ett bekymrande sätt lät mannen med oralsex-målgesten gå bakom ryggen och snatta in kvitteringen.

Det är ingen sågning, bara ett påpekande för er som kompromisslöst säljer in honom som Guds gåva till fotbollen.

Ingen är felfri, jämt. Inte ens Thiagone.

* * *

Mannen på läktaren som maskingevärsvisslade matchen igenom bör snarast avsluta sin levnad på denna jord.

* * *

Seedorf var sådär idag. Läge för turnover.

Och Pirlo i den positionen?

* * *

Nu: puckelryggar mot innebandygänget.

Korpderby!

14 reaktioner till “Bra kryss på Marassi”

 1. Vem skulle han ha bytt in? Vi spelade dessutom bra och spelarna såg ut att orka. Se bara på sättet vi avslutade matchen.

  Man måste väl inte effektuera byten bara för att man har möjlighet till det. Ibland kan de vara mer försvagande (se namnen på bänken idag…) än några tillskott.

 2. coulda shoulda woulda.

  noterade att bonera släpade kvar och upphävde offside vid målet. Jag kör syndabocksutpekande på den.
  Har vi inte alltid lyft backlinjen fort som bara h-e efter första touchen efter hörnan?

  Positiva tankar: Fruktansvärt bra presspel och positioner utan boll var klockrena. Det var som att mittlinjen var våran kortlinje ett tag. Jävlar i min tårta vilken skillnad emot det tidigare indrillade ”backa backa, rätt sida boll, avvakta!”

 3. Nesta då? Han var ju inte bra idag, och var ju den som ”missade” hörnan. Vi bör införskaffa en ersättare snarast. Och Nesta bör lägga skorna på hyllan efter säsongen, tyvärr.

 4. Jag håller med Giani om att vi bör införskaffa en mittback av klass som kan gå in och konkurrera och avlasta så att Nesta, när han spelar, gör det i gott slag. Han ser trött ut och gör slarviga misstag som inte är likt honom.

  Sluta däremot hoppas jag inte att han gör.

 5. Få gånger håller jag med dig gode Mix, men den här gången gör jag det i högsta grad.

  Dock tycker jag inte man kan skylla Thiago vid målet, snarare Bonera och Nesta (?) som förlorade nickduellen i första läget.

  Kan du förklara din beskrivning av Pazzinis målgest? Jag ser helt enkelt inte det vulgära i den. :/

   1. Spännande, jag har alltid sett det som att han helt enkelt pekat på ögonen.
    Någon tunga har jag aldrig skådat. :O

 6. Den här får allegri ta på sig, bytena som borde skett redan i 70e kom i 90e. Nestas får ta på sig målet, ikväll var han tyvärr helt off, sen är seedorf miss på friläget så uselt att det knappt finns ord att beskriva det med, ändå ok med ett kryss borta mot doria, men med facit i hand borde vi vunnit….

 7. Tycker att han kunnat forsoka andra pa matchbilden ”lite” tidigare an 90e minuten helt enkelt.

  Vill se ett Milan som gar for seger, och nar Clyde avslutar som en kratta, sa kan man trots allt slanga in en som dagarna innan prickskot in 2-0 mot Auxerre.

  Skall Ronnies lon betalas, sa kan han val iaf fa chansen lite mer an 4 minuter, speciellt nar den andre inte gor vasen av sig alls…

 8. ”Mannen på läktaren som maskingevärsvisslade matchen igenom bör snarast avsluta sin levnad på denna jord.”

  Haha klockrent Mix!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.