Äntligen helg!

Efter en tröttsam vecka är helgen äntligen här. För Milans del innebär det flyg till syd och spel mot Bari på San Nicola. Tacka fan för att matchen spelas på söndagseftermiddagen istället för lördagskvällen. Undertecknad är nämligen bortbjuden lördag och hade därmed blivit snuvad på föreställningen.

Nåväl, till det något mer väsentliga.

Bari borta är lika med tre enkla pinnar.
Så tänker säkerligen många. Men jag vet, likväl de flesta av er, att Bari kan vara grymt svårflirtade på San Nicola. I synnerhet om ett storlag är på besök och Curva Nord sjunger sig hesa matchen igenom. Vi har sett det förr.

Vad som irriterar mig något fruktansvärt med Bari är duon Massiello-Gillet som match efter match försöker göra anspråk på världsrekordet i att äga boll i eget straffområde. Satan vad de trillar boll. Imponerande. Verkligen.
Hög press och äckligt hårt jobb är vad som gäller. Filippo Inzaghi med andra ord.

Baris främsta anfallsvapen är kontringar, och det är ingen hemlighet. Ghezzal, Rivas och Barreto har ben som trumpinnar om de fått i sig en ordentlig frukost. Den består vanligtvis av kaninungar, självfångade av Almiron under vargtimmarna.

Denne Almiron är tillsammans med kumpanen Donati två fotbollsmördare utan dess like. Zlatan och Almiron kommer säkerligen ha ett par duster under matchens gång. Jag misstänker även att Pirlo får se upp både en och två gånger, såvida han inte vill resa hem med en järndopp i vaden som en gratissouvenir. Kanske kan bli nåt att visa barnbarnen om 30 år.

Milans främsta nyckel blir att sätta fart på bollen och få igång ett passningsspel som står sig snäppet vassare än vad Baris försvarsspel bemästrar. Uttrycket att låta bollen göra jobbet gör sig utmärkt i detta sammanhang.

För allt vad Milan står för hoppas jag verkligen Inzaghi startar till Patos – förhoppningsvis – stora förtret. Ankfan borde veta hut och gör sig bättre lämpad på bänken mot Bari. För egen del flaggar jag inte ens för ett inhopp. Nån måtta får det vara.

***

Det är iallafall mina tankar inför matchen.

8 reaktioner till “Äntligen helg!”

 1. Verkar som om Thiago Silva fått skadekänning igen. Osäker inför Barimatchen i morgon..

  ..cirkus Milan rullar vidare..

  1. Silva och Antonini missar matchen enligt football italia. Bonera och Oddo är sedan tidigare skadade…

   Jankulovski, jippie!!

   Kommer vi få se Bruno Montelongo på plan?

    1. Frågan är om Papasthatopoulos ska få chansen i mitten igen eller om de spelar in Yepes med tanke på nästa söndags derby. Jag menar med tanke på Thiago Silvas ”spela en skadad tre” policy 😛

 2. Skulle vilja ha det såhär:

  Abbiati

  Zambrotta-Nesta-Yepes-Abate

  Ambro-Pirlo-Gattuso

  Dinho/Robinho-Ibra-Izaghi

  Dags för Yepes att få en chans. Ingen mening med att plocka in han om han inte ens ska få chansen när det är mkt skador och Papa inte presterat alls. Lutar mer åt Robinho än Dinho förövrigt..

  1. Abate-Nesta-Yepes – Zambrotta.

   Så kommer backlinjen se ut enligt Allegri.
   Yepes får sin chans 🙂

 3. Inter kryssade och gav oss ånyo chansen för omkörning i tabellen. Det bör vara en redig morot för grabbarna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.