Allt tydligare

Hur är det möjligt att Alessandro Del Piero, 36 och töntigast i världen i övrigt, under lördagskvällen sprang och slet mer än vissa av våra anfallare?

Hur är det möjligt att Filippo Inzaghi, 37, igår kommer in och löper lika mycket som två av våra brasilianska anfallare gjorde sammanlagt?

Hur kommer det sig att Gattuso och Ibrahimovic säger saker som ”han (Pippo) borde spela oftare” och ”såg ni Reals anfallare, de jobbar hemåt också…”. Vad tror ni?

För mig är det tydligt att folk lessnat. Såväl spelarna i laget som fansen på sidan om. Visslingar mot Pato hade jag inte förväntat mig, även om de på intet sätt är omotiverade.

Fotboll är ingen bedömningssport, det handlar inte om att dribbla av din gubbe, springa tillbaka och börja om med dribblingen igen. Fotboll handlar om att spela som ett lag där man på planen krigar, vinner och förlorar tillsammans.

Ronaldinho är förlorad i sin egen värld. Frågan är om bästa polaren Alexandre Pato någonsin växer upp och inser att han faktiskt inte – till skillnad från Dinho – vunnit eller uträttat ett jävla skit ännu. Trots att hans uppenbarelse ger sken av annat.

Gårdagen var ett litet fall framåt jämfört med Napoli och Juventus. Men det är inte ens nära att tangera den potential pojken besitter. Inte på långa vägar.

Den gröna rektangulära skolbänken på Milanello verkar inte ge några resultat men först till sommaren vet vi om det blir några fortsatta studier. Så sakteliga börjar mitt sista hopp försvinna.

Målen i all ära, han skulle kunna göra så otroligt mycket mer. Allegris jobb blir att locka fram detta. Patos ansvar är att bevisa sin förmåga. Annars kanske det är lika bra att Galliani och Braida gör sitt jobb även med Alexandre Pato.

Och säljer honom till högstbjudande.

25 reaktioner till “Allt tydligare”

 1. Personligen börjar jag tröttna på honom.
  Behålla en bra spelare eller sälja han och ha råd att förstärka laget med riktigt bra spelare på 2-3 positioner?

  Lutar åt det senare för egen del i dagsläget.

  Vi behöver ju definitivt förstärka både mittfält och backlinje. Kränger vi Ronaldinho och ankan så får vi ju in tillräckligt med dinero för att kunna göra nåt något riktigt bra utav det. Inge snack om saken. Båda spelarna, speciellt Dinho, ser ju onekligen både slöa och helt omotiverade ut.

  Casha in tack.

 2. Pato sätter ju själv upp riktlinjerna. Visst besitter killen en enorm mänd talang, men vad hjälper det när man inte utnyttjar den. Killen är bara 21, det är väl då man ska visa respekt och lyssna på dem äldre och framför allt lära sig av dem. Är han egocentrisk, bortskämd eller bara ur form?

  Nä, snudd på tjänstefel om inte Ibra och Inzaghi får starta nästa match.

  Vad händer med Ronaldhino? Har inte kritat på ett nytt kontrakt och verkar lika intresserad som en säck potatis. Varför sura över en eventuell lönesänkning, som han spelar nu är han inte ens värd 4 mille per säsong.

  1. HAHAHA, jag dör. 🙂 Vackert skrivet och ja, det borde Allegri fan låta Gattuso göra. Jaga dem tills de blir hans bitches. 🙂

 3. Tror Pato behöver komma ner på jorden lite med andra ord peta han låt han förstå att jorden inte kretsar runt han.

  Tar han petningen rätt eller kommer han sura allt handlar om instälning i patos fall för talang har han i överflöd. Annars är jag för en försäljning med be city ge oss balo plus 300miljoner så det det klart lägg till 100 så hämtar vi bale med hehe

 4. Visst, Pato tar inte samma hemjobb som många andra forwards gör. Men det är inte där Milans problem ligger…

  Lugna ner er, pato kommer växa till den storspelare han spås bli – inom sin tid.

  Många lyfter fram Gattuso, varför? det enda killen kan göra är att borra ner huvudet, sätta en och annan glidtackling och sen sätta press med 1-2 meters avstånd. Jämför honom med t ex. khedira eller alonoso som både kämpar, passar RÄTT (som förövrigt inte Gattuso gör om det är mer än 5 m pass), tar löpningar offensivt som defensivt, med och utan boll!

  Real Madrid anfaller med en hel armé, hela mittfältet är i rörelse offensivt och ytterbackarna kommer som skott på kanten. Milan fyller inte på alls med mittfältare och ytterbackarna står med hälarna på egen planhalva.

  pressspelet i madrid var fantastiskt att skåda igår. Hög press med hela laget till skillnad från Milans som var obefentligt….

  Många är trötta för att Pato inte tar hemjobbet, jag tror Pato är lika trött på övriga i laget för att ingen fyller på i anfallen och ger honom alternativ….

 5. Spelare som passerat revy sedan Pato kom till Milan: Ronaldo (il fenomeno), Ronaldinho, Emerson (vilket luder) och Kakà. Samtliga landsmän, idoler och spelare som vunnit saker som Pato bara sett på TV innan han kom till klubben.

  Det har gått jävligt snabbt och om man inte stannar upp och reflekterar så är det nog rätt enkelt att tro att man hör hemma bland samma grupp av etablerade världsspelare.

  Varken Ronaldo eller Ronaldinho är några goda föredömen. De må vara hur sköna som helst civilt men sättet de agerar på planen (och i Ronaldinhos fall utanför) sänder dubbla signaler till en kille som avgudar varje steg de tar. Däri ligger en jättestor del av problematiken.

  Dåliga föredömen och ännu sämre mentorskap. En baksida av klubbens envetna satsande på fuoriclasse-lirare som inte går under beteckningen lagspelare med fokus på kollektivet.

  Lägg därtill att Pato ofta talar sig varm om Ancelotti, trots att Carletto faktiskt bänkade honom sönder och samman under en period. Även om grabben gnällde och surade så är det bevisligen så att någonting från Carlettos hårda nypor fastnade bakom pannbenet. Inte på samma sätt som han talar om Leonardo (som spelade honom jämt) och säkerligen inte om Allegri (som fortsatt på samma spår).

  Kontentan: tydlighet och ärlighet är det som gäller i längden. Vill vi fortsätta att stryka Pato medhårs och få säg en 10-15 mål per säsong i samtliga turneringar (vilket är för lite IMO) eller ska klubben våga dra en gräns för en vilsen snorvalp i desperat behov av rätt guidning?

  Det rent speltekniska behöver vi inte gå in på så länge ”skallen” inte sitter på plats som den ska. Det ena ger det andra, särskilt i det här fallet.

  Pato behöver vila några matcher och fundera igenom vad han egentligen vill med sin tid i Milan.

 6. OM cashen fran en forsaljning skulle ga till att kopa in 3-? rejala nyforvarv, sa salj, redan ”imorgon”.

  Detta grundar jag inte pa att han nu haft 4 skitmatcher i rad, utan for lagets basta: Vem skulle INTE byta 3-4(exempel) hogkalibriga spelare pa olika positioner, mot EN..?

  Notera att jag gar efter Berlus ”salj forst, kop sedan”-linje.

  Hoppet kvarstar att Pato rycker upp sig samt far en tydligare roll och att Berlu likt forbannat trottnat pa vara allt annat an bra ytterbackar.

  Tva ytterbackar av hog klass, en mittfaltare som besitter mer an ”bara” en egenskap, och jag skulle aterfa hoppet… lite iaf.

  Ps. Upprepar: Om inte Pippo lirar bredvid Zlatan i helgen, sa ar det fan i mig tjanstefel av Allegri. Pato maste bankas, for sitt eget basta – plocka ner fjunisen pa jorden innan det gar overstyr.

 7. Sälj snorungen och köp 2-3 försvarare av rang.

  Pato är alldeles för kass och skadebenägen för att tack nej till ett bud säg upp mot 400-500 mille. Dock tvivlar jag att vi kommer få så mycket för honom.

 8. Läser lite här och var att representanter för Milan och Real träffats i veckan angående Lass Diarra. Vad sägs om det?

  I like! Påminner mkt om Makelele!

  1. Lass skulle vara ett friskt tillskott,
   kraft + bollkänsla -> Gattuso + Pirlo = Lass.

   IMO , go for it!!

 9. Skulle inte ens låta en kille som Lass Diarra gå före mig i duschkön.

  När allt ska summeras i maj månad, kommer det visa sig att Pirlo och Gattuso dragit både ett och två strå ur stacken. Betydligt fler än andra i laget dvs.

  Jag skulle kunna sträcka mig så långt som Flamini mot Lass. Men Pirlo och Gattuso? Njae.

  IMO har flera betydelser:
  Akronym flitigt använd på IRC och andra internetbundna medium står för In My Opinion, enligt min åsikt.

  1. Tack för svaret.

   Tanken med Diarra är väl att det ska va en spelare för ett par år framöver. Hur många har inte stått och skrikit att Pirlo och Gattuso varit slut i både 1,2 och 3 år. Inför denna säsong va ju Rino på väg bort men Galliani övertalade honom att stanna och har nu gått igenom nån sort av frälsning och spelar bättre än på år och dar.

   MEN, spelarna blir inte yngre. Dom är redan relativt gamla (i fotbollsår mätt dårå) och ska vi hålla på och traggla med samma spelare år ut och år in för att dom är mästare, har en bra period under säsongen etc etc (det gamla vanliga) håller ju inte. Vi måste släppa våra gamla hjältsr och blicka fram. Nya, unga och hungriga spelare måste in IMO (sådär ja 😉

   Klart som fan att vi behöver stärka det centrala mittfältet. Flamini får ju inte inte chansen och när han fått det har han ju definitivt inte övertygat.

   Sen att backlinjen egentligen är det mest akuta att förstärka är heller inget att orda om men i mina ögon skulle Diarra vara en bra värvning.

   Sälj Pato och Dinho och förstärk laget. Vi borde lätt få in både två och tre spelare för dom pengarna..

   1. =D, Självklart är det överdrivet att säga att Diarra = Gattuso+Pirlo. Menade mer att Diarra har egenskaperna bollkänsla och slit. Sedan är han ett antal år yngre än de nämnda herrarna vilket gynnar utfasningen av dessa.

 10. Lass är en duktig fotbollsspelare. Ingen snack om saken. Men tycker inte att vi är i behov av den spelartypen i första hand. Då vi har Boa, Flamini, Ambro, Gattuso som har liknande egenskaper.

  Dock tycker jag att en förstärkning i försvaret är ett måste i Januari om vi ska konkurrera om scudetton.

  Som det ser ut idag får Pirlo koncetrera sig alldeles för mycket på att försvara.

  Varför inte testa denna uppställning:

  ———–Abbiati————-
  Papas-Nesta-Silva-Antonini
  –Ambro-Boateng-Gattuso–
  ————(Pirlo)————
  —-Zlatan——–Pato—–

  Med tanken på att varken Seedorf, Ronaldinho eller Robinho har misslyckats att visa sig lämpliga att spela i den här postitionen.

  I den här positionen så tror jag även att Pirlo kommer att hamna i fler skottlägen istället för Gattuso och Ambrosini som inte kan skjuta för att rädda sina liv.

  Till sist så har Pirlo visat bl.a i landslaget att han är kapabel till att spela på denna position.

  Bara en tanke…

 11. Med tanken på att varken Seedorf, Ronaldinho eller Robinho har *LYCKATS* att visa sig lämpliga att spela i den här postitionen.

 12. Är med dig på spåret angående Pirlo, helt klart. Dock tror jag han skulle hamna för högt upp i banan för den Allegrianska spelmodulen, vilket således skulle resultera i tusentals bolltapp i uppbyggnadsfasen – då varken Ambrosini, Gattuso eller Boateng kommit på lösningen till formeln att bibehålla lugnet med bollen när en grymtande Cambiasso är hack i häl. Det är få som behärskar detta. Pirlo är en av dem. En av dem bästa av sitt slag, absolut.

  Med detta sagt är det inte helt kört att testa denna spelmodell, tack vare Silvas gudabenådade passningsspel samt spelförståelse. Han skulle eventuellt kunna hitta in till Pirlo på fötter, såvida inte motståndartränaren inte heter Ancelotti eller Mourinho. Så pass skicklig är han.

  Det mindre fina i kråksången, tillika faran, är att Pirlos kvalitéer kan gå till spillo då han iklädd rollen som trequartista lätt kan bli isolerad. Det vill vi undvika.

  Även om det absolut skulle kunna fungera mot sämre motstånd (typ Bari), skulle det förmodligen börja ryka oroväckande om maskineriet mot ett bättre motstånd (välj fritt). Silva ser jag som den enda lösningen isåfall, övriga mittfältare i Milan har för mycket trä på sina fötter för att behärska detta. Än så länge.

  Det får bli en nöt att knäcka för Massimiliano.

 13. I min värld fungerar det inte längre att ha mittfältare som är specialutrustade med en enda egenskap (det skulle väl möjligtvis kunna vara en genuin trequartista då). En sådan som Pirlo fungerar väl med två defensiva mittfältare bredvid sig, men som fenomen tror jag att han och hans spelroll är på väg bort.

  Jag vill istället vurma för mittfältarna med dubbla egenskaper (det kan vara passningsspel och det defensiva, men det kan även vara som Ambrosini; offensiva egenskaper i kombination med defensiva). Scholes är en typisk sådan som jag beundrar till döds. Hans passningsspel är snudd på sjukt. Han är lite gammal, men det finns säkerligen många liknande spelare där ute. Lass tillhör väl inte riktigt den kategorin då hans passningsspel inte är i absoluta världsklass (av det jag har sett mig i alla fall). Hans defensiva spel tycker jag dock är långt mycket bättre än exempelvis Gattusos.

 14. Jag håller med dig till fullo att det inte längre går att vara specialutrustad mittfältare. Därav min negativa åsikt om Gattuso och hans speltid.

  Håller dock inte med om Scholes… 🙂

  En spelare som t ex De Rossi, Pastore, Sneijder m fl. hade varit en dröm i dagens Milan. Mångsidiga mittfältare med egenskaper offensivt som defensivt. Även om de inte tar världens hemjobb så tar dem faktiskt jobbet.

  Milans mittfält består mestadels av specialutrustade spelare vilket gör att spelet saknar dynamik och blir väldigt statiskt. Varken Gattuso eller Pirlo är kända för att fylla på i anfallen – vilket är ett måste för mittfältare i modern fotboll. Samma gäller ytterbackarna…

  Tyvärr är detta obefintligt i Milan… Därav uteblivna resultat…

  Vi når ingen ny storhetstid och pokaler så länge Gattuso, Pirlo och Ambrosini har speltid! Gäller samma med Zambrotta på ytterbackspositionen. Saknar snabbheten och förmågan att fylla på i anfallen….

 15. Verkar som Zlatan har fajtats med Onyewu på träningen. Tragiskt att Milanellos harmoni förvärras för var dag som går….

 16. Nu har jag ingen aning om vad som hänt så kanske är det bättre att inte uttala sig. Men i egenskap av hockeyälskare så är detta ett gott tecken. En poäng sista två matcherna är inte bra nog.

  Avslaget och lojt vore mer alarmerande.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.