Alla vi, längtar efter sommaren

Jesper Hussfelt. Du är tamigfan en sopa.

Där. Jag sa det. Det vi alla har tänkt någon gång.

Jeppe är inte som alla andra; dålig är hans andranamn. Idag lyckades han dock med konststycket att vara urusel och sämst på San Siro.

Pinilla, Ilicic och Miccoli filmade sig igenom hela matchen, Pato blev omkullsprungen i sin hast och Palermo lyckas väl egentligen bara skapa en ordentlig målchans under 93 minuter (den som Abbiati – av ömkan naturligtvis – väljer att ignorera). Ändå väljer Jeppe att stirra sig blind på en handssituation som 9 gånger av 10 viftas bort. Det händer Milan så pass ofta att jag knappt reagerar längre. och jag har till och med slutat reagera.

När ni trodde att det var nog…

Vad säger ni om att han är polare med Jesper Blomqvist? Att han är en möjlig ersättare för Tomas Brolin i Dr. Albans sommarvideos? Att han alltid har två inlägg i skorna? Att han skriker VARNING BOVO som om han har en årsförbrukning av buttplugs? Att han inte ens kan uttala buona sera?!

Herre min Franco; Don Tommaso. Allt är förlåtet. Kom tillbaka och gör kaoz me han!

***

För övrigt rätt häftigt att man immobiliserar de rosa molnen och skapar chanser trots att man går på tvåans växel. Att fokus låg på derbyt syntes på långa vägar. Och då menar jag inte enbart det faktum att man lät specifika fotbollsskor lufta.

Palermo får in en boll. Och boom. Milan höjer sig. Allegris trollstav (inte köttstav; essentiell skillnad) börjar trolla och det är inte bara knäckebröd på menyn.

Men som sagt. Inte bländande, men man gjorde sagan kort mot ett ganska namnstarkt Palermo. Imponerande, i alla fall om ni frågar mig.

Båna serra.

25 reaktioner till “Alla vi, längtar efter sommaren”

 1. Jesper har alltid varit förtjust i Milan, det vet jag om eftersom när jag träffade honom i sommras ifjol under U21 matchen mellan Italien och Vitryssland så pressade jag honom till att säga vilket lag han gillar mest i Italien. Han svarade att han gillade allt som hade med Italien att göra, men jag fortsatte att vara tjatig och sa att han bara får välja ett lag och i så fall vilket skulle det vara?

  Till slut svarade han att om han vore en fotbollsspelare skulle han vilja spela för Milan…

  Jag har också märkt det på hans blogginlägg då han lyfter fram vilken fin klubb Milan är och att det inte är som de andra klubbarna i Italien. Det finns klass i Milan brukar han säga.

  Jag blev också förvånad att han fastnade vid straffsituationen och nämnde den vid flera tillfällen men det verkar som att han blivit kär i ”Darin” på nåt sätt och det kanske var det orsaken till hans stöd för Palermo i denna match…. who knows?

  ”Det såg ut som en långhårig Borriello som sprang på plan då Yepes tog löpningen från backlinjen” – Citerat: Jesper Hussfelt 😀

  Underbar människa som jobbar för att se till att Serie A strålar i Sverige. Keep it up man!

  1. Detta är jag faktiskt medveten om. Man kan tvista fram och tillbaka, men i slutändan tror jag att det handlar om att han, i sitt försök att vara objektiv, väger över till ”motståndarlaget”.

   Å andra sidan är jag subjektiv, så vem är jag att bedöma hur han är på matcherna? 😉

   Tyckte bara det var lite väl uppenbart denna gång.

 2. Snarare tycker jag att han jobbar för att profilera sig själv som någon form av dvärg med ensamrätt till att tycka om ligan. Noll förståelse för spelet och en stil som är rakt av snodd och ihopknåpad från föregångarna.

  Han var ingenting när SVT och TV4 (första svängen) sände matcherna, för att inte nämna när TV3 skapade den riktiga myten. Idag är han fortsatt ingenting, liksom den där jävla alkisen i studion och han som var petad i gnaget.

  Jag saknar verkligen Uno Kryss Due, inslagen och kommentatorerna, ty där snackade vi kvalitet och äkthet.

  Inte okunnig plast som idag.

 3. Trodde att det bara var jag som var mäkta irriterad på han 🙂

  Bloggen är grym ! Är inne flera gånger om dagen. Keep it up !

 4. Varför sparkar Ibra på bebisar i Robinhos mage?

  Hur kan Robinho missa så enkla passningar ibland?

  Varför är det så jävla halt på San Siro?

  Har prinsen flest tatueringar i laget?

  1. 1. För att han har grova attitydsproblem och tycker det är ”ballt” att sparka på småbarn, dvs att leva upp till uttrycket ”göra KAOZ med han”

   2. För att han är en sopa som pissat bort större delen av sin talang, och känner att han måste leva upp till hypen och traditionen att pissa bort resten av talangen oxå..dvs, löpa linan ut!

   3. Bra fråga! Min vilda gissning är att berlusca hyrt San Siro i dagarna efter matchen för att sätta upp en privat och personlig uppsättning av ”biatchez on ice” men sina små slynor, och har varit lite för tidig med att frysa planen till is, då han helt enkelt inte kunde hålla sig…

   4. Skulle det inte vara för som massiva satanist-tatueringarna som Abate har kring sitt anus, så skulle det mkt väl kunna vara fallet att Boateng har flest tatueringar i laget, han är ju trots allt ”the ghetto kid”. Abate har dock inledd ett sammarbete med Belsebub för att få lite speltid, och den massiva uppsvingen i form är resultatet av detta. Dock är det ju som så att ”smakar det så kostar det” och Abate har alltså fått stå tillbaka för kravet från Belsebub att tatuera in en måltavla med poängsystem kring sitt rectum, till Belsebubs och hans polares stora nöje!

   Hoppas det ger svar på dina frågor! =)

   och i sann ”DJ Mixen” anda avslutar jag med, och ta det absolut inte personligt, ett HÅLL KÄFTEN!

   =)

   Puss o kram!

 5. Visst hakade Jesper upp sig på handsen igår, agreed.

  Men personligen tycker jag han gör det väldigt bra.

  Och btw: fel Jesper på bilden. bilden företäller Jesper Blomqvist (du kanske vet om det, men isåfall missar jag logiken/den röda tråden).

  Peace

  1. Det är många som tycker att han gör det väldigt bra. Som hobbypsykolog tror jag det beror mer på att det är brist på kunnigt italienfolk. Dessutom kan branden bli lite väl stor ibland, och poängen är väl ändå att en kommentator ska försöka vara neutral?

   Ta en sådan som Bosse till exempel. Vem kan ta på honom på allvar när italienska lag möter engelska? Eller, Glenn, som skrek JAAAA när engelska lag gjorde mål och som skrek MÅÅÅL när italienska lag gjorde det.

   Å andra sidan är det fullt tillåtet att tycka att han är bra. 🙂

   1. Beror på hur man ser det.

    När man har en kommentator som håller på sitt lag (läs Crudeli) är det för jäkla gött. Men när kommentatorn är en antagonist (läs Corno) är det inte lika kul längre.

    Summa: en Protagonist+en antagonist/2=neutral.

    😉

 6. Vad har Blomqvist med Hussfelt att gora?

  Hah, googlade ”Jesper Hussfelt” och fick upp en massa drev till cyklar… Nu vet jag ej hur lange denne Hussfelt huserat i sportvarlden hemma, men kan ej minnas honom sist jag bodde hemma, 2005.

  Educate me!! 🙂

  For ovrigt: Spottade och svor over att Binho nastan missade oppet mal…

  Tycker fortf de +18 milj EU hade kunnat anvandts till annat, lat os saga en ytterback UNDER 78 bast som fortf har nagot att ge.

  Ps. Lecce, Cesena och Brescia – love y`all bitches!

  1. http://hussfelt.fotbollskanalen.se/2010/09/10/med-blomqvist-pa-milanello/

   Jag gjorde en höna av en fjäder och påstod att de var vänner. Mycket för humorns skull, men än mer för att jag någonstans har fått för mig att de är nära vänner. Även Abgar Barsom om jag inte missminner…

   Orättvist att gnälla på Robinho tycker jag. Han tänker rätt när han ska lägga den i det hörnet som Sirigu är på väg bort ifrån. Målvakten halkar dock och hamnar således ”rätt”.

   När samma brasse sedan försöker bjuda tillbaka Zlatan blir det väl lite väl mycket hjärta och lite väl lite hjärna. Men, jag vet inte, jag kan känna att det är OK. Samspelet mellan spelarna i tridenten måste bli bättre.

   1. Har aldrig sett storheten med Robinho(bokstavligen, hehe) och tycker fortf att det hade varit battre att lagga samma cash pa andra positioner. Han far saledes en liten del av smallen da Berlu bestamde sig att ”splasha ut”… Lite orattvist iofs…

    Dock: Ilskan var en reaktion over ett till synes enkelt mal… Pekar val aven pa hans ”flyt” senaste tiden…

    Forsoker gilla honom, men kan ej.

    Dock: sa lange han spelar for Milan sa onskar jag honom det basta – allt annat vore dumt, heh 😉

    Tack for lanken! Har faktiskt aldrig sett snubben, haha. Kan ej dela med mig vad jag tycker da jag aldrig hort talas om honom.

    Tankte forst: ”Javlar vad lik han ar den ”riktige” Jeppe!” 🙂

    Vad ar det for snack jag lyssnar till pa ESPN om att Pippos sasong ar i fara…? Ugh…

    1. Det är klart att du inte hört honom. Och än bättre; tacka gudarna, du har inte hört Åslund.

 7. Helt förvirrat att man kan såga Hussfelt på detta sätt. Hussfelt är kung när det kommer till Italiensk fotboll, han dessutom är Sveriges tveklöst bästa kommentator… Tycker kritiken är extremt förvirrande om jag ska vara ärlig Marco.

  1. Du ska vara ärlig. 🙂

   Men varför är den förvirrande? Jag har aldrig haft särskilt mycket kärlek över för den mannen. Tyckte bättre om den tidigare… Petter Johansson, hette han så? Neutral och härlig.

   1. Inser plötsligt varför du anser det förvirrande. Kan det vara för att alla andra tycker att han är grym?

 8. Håller tyvärr inte med dig där lad. Tycker hussfelt är överlägsen samtliga kommentator i sverige. Killen har en inlevelse som man annars får åka till Italien för att få uppleva när han kommenterar…

 9. För mig är det ett tecken på en osunt snäv referensram, förmodligen till följd av en relativt låg ålder hos betraktaren och oklar syn på vad en kommentators respektive expertkommentators roll egentligen avser, när folk övertygat stormar in här och kallar de som inte slickar Hussfelt i dajmen för förvirrade.

  Det är arrogant också.

  Bara en person som tror att Hussfelt uppfann den italienska ligafotbollen kan nonchalera faktumet att han har låg förståelse för spelet och mestadels droppar fragment ur konspirationsteorier (som han aldrig går i mål med) när han inte drar rena urklipp ur skvallerpressen (som förvisso kopplas till spelare).

  Less is more grabbar. Det var bättre förr, med kommentatorer som lät matchen tala, vilket är grymt synd för er som inte var med då och tror att allt handlar om att skrika högt, falskt och på Crudelivis.

  1. Antar att du syftar pa gamla goda ”Uno, Kryss, Due”?

   Pa tal om det programmet:

   Inledningen av programmet(introt) har en skon Italienska lat, som jag antar ar enbart en gitarr…

   Har letat efter denna sedan manga, manga ar tillbaka…

   Laten brukade aven vara med i nagra av Tommasos special inslag.

   Kan ej ge nagra ledtradar alls gallande laten(framst da jag ej vet hur jag skulle beskriva den med ord…), men helvete vad skon den ar och vad jag letat.

   Tempot ar ganska hogt pa den laten…

   Ursakta allt svammel, men maste fan fa reda pa den :S

 10. Mix. Jag var 11 när det var bättre förr enligt dig. På vilket sätt var det bättre? Jag slickar absolut inte hussfelt i dajmen men däremot kan man ju knappast blunda för hur outstanding den här killen är jämfört med resten av killarna som kommenterar sport idag. Crudeli… Ja även han är magisk att lyssna på när han kommenterar matcherna…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.