Älgsäkert

Stensäkert. Dödssäkert. Skitsäkert. Bajssäkert. Dunksäkert. Hur många ordtyper kan sätta innan ordet säkert?

Tja, det är väl en del…

Idag kan vi lägga till Milansäkert. Och vips så börjar Carlo Ancelottis AC Milan dyka upp på näthinnan.

Auxerre håller möjligtvis inte mästarklass ännu, men Milan visar ändå att man har gått ifrån Champs-Élysées till Mårten Trotzigs gränd och från fantasifotboll till Massimiliano Allegri på enbart ett antal månader. Snacka om att sätta sin prägel på laget. Och den spontana frågan som jag ställer mig är: kan det bli ännu bättre?

Ja, varför inte?

Kan Allegri göra Gattuso till en gigant och en passningsskicklig spelare, då kan han göra vadsjuttonsomhelst med Milan. Hade lag som Real Madrid och Barcelona inte haft sina sinnessjuka trupper och befunnit sig i ett ordentligt stim, då hade åtminstone hoppet om en CL-vinst klätt mig som en aura.

För tillfället vågar jag dock inte tro på något. Faktum är att det inte ens handlar om att våga. Vi är inte tillräckligt bra. Punkt. Men det finns absolut möjligheter till stordåd om nämnde Massimiliano får fila på detta ytterligare. Och med det menar jag inte över jul, utan möjligtvis över sommaruppehållet; så mycket tror jag på Allegri.

Och matchen då?

Ja. Som sagt. Megafonsäkert. Balanssäkert. Robinhosäkert. Abbiatisäkert. Och, så klart. Strassersäkert och VilaIbrasäkert.

18 reaktioner till “Älgsäkert”

 1. Visst fan känns det skönt att vinna. Men jag kan ärligt talat säga att glädjen var större föregående säsongerna när vi segrade.
  Vinna matcher med två legoknegtar där uppe känns på något sätt som en lånad vinst. Som bara är tillfällig.
  Jag vet, det är en jävligt konstigt känsla. Men när man växt upp med spelare med riktigt Milan-hjärta blandat med världsstjärnor som växt in skorna och utvecklats och blivit bäst i just vårt Milan så känns detta annorlunda.

  Men vi gick precis vidare till åttondelen samtidigt som vi leder ligan. Så vem är jag att klaga?

  1. Exakt vem är du?

   Skämtåsido, känner tyvärr likadant.

   Skulle inte förvåna mig ifall vi möter Barca eller något annat topplag i åttondelen.

 2. kvällens bästa var utan tvekan ronaldinhos Tick-Tack, stolprotsschmack!

  finns extremt få fotbollsspelare som inte är legoknektar, så tycker den diskussionen är rätt vek, även om jag personligen inte gillar zlatan, så är han iallafall ärlig ang. sitt legoknektande…tillskillnad från vissa spelare som lovar o stanna o sen drar…

 3. Marco,

  Gattuso och passningsskicklig i samma mening? Njae 🙂
  I min mening är Gattuso för ensidig och det märktes väldigt mycket igår. Vårat mittfält saknade kreaktivitet, dynamik och rörelse. Man måste kunna göra mer saker än att kämpa, imo.

  Förövrigt väldigt skönt att vara klara för åttondel och få vila spelare mot Ajax. Kanske några ungtuppar får chansen hemma mot Ajax?

  Även roligt att Ronaldinho nätade. Vore roligt att se Ronaldinho i Seedorf roll… Vad tror ni? Efter ha varit bänkad x-antal matcher, går han in och springer på planen som aldrig förr eller samma loja försvarsarbete?

  1. Jag tycker ensidiga Gattuso har varit vår bästa spelare i höst. Hans passningsskicklighet är inte jämförbar med Pirlos, men han får trots det för mycket skit för den.

   Nej, därför sätter jag ned foten och säger: Gattuso är en passningsskicklig spelare. Igår visade han upp direktpass och volleyskarvningar som Flamini, Robinho och till och med Zlatan försökte sig på men misslyckades.

   Vårt mittfält ska sakna kreativitet. Det är därför de är där. Det var meningen att vi skulle mala ned motståndet. Glenn, som för övrigt har tappat mycket, sa till och med: Milan kan, men vill inte. Betyder det ingenting?

   Allegri hade åkt till Auxerre för att om möjligt få med sig ett 0-1-resultat. I värsta fall skulle han nöja sig med oavgjort och således låta Real Madrid sköta sitt i Amsterdam (vilket de gjorde).

   Och apropå det kreativitetslösa mittfältet. Jo, då ska ju så klart Abate och Zambrotta springa upp. Igår gjorde de inte det i samma frekvens. Varför, undrar man säkert. Jo, det är väl uppenbart att det har med viljan att göra. Milan ville inte, Auxerre kunde inte.

   Av någon anledning förväntar sig världen att man ska spela ut varenda lag och att det cyniska i att spela på resultaten i tabellen inte betyder någonting. Så är tyvärr icke fallet.

 4. Legoknektar,bråkstakar,för starka individer. Kalla dom vad man vill. Men jag har alltid haft ett starkare band till spelare som utvecklats och tagit steget ut till världstjärnor i just vår klubb… Spelare som Sheva,Kaka,Pirlo,Silva,Ambrosini osv..

  Spelare som spelar för och Milan och inte tvärtom..

  Men med tanke på att vi inte vunnit något på ett tag så får man väl nöja säga sig med det man får.

 5. Du har säkert rätt i att Zlatan och Robinho inte älskar klubben lika mycket som Ambrosini och Maldini. Min själ, precis som din, blöder när fotbollen har förvandlats till någonting annat. Å andra sidan är det kanske därför man älskar tröjan mer än någonsin, och inte lika mycket spelarna som man gjorde förr.

  Som sagt, jag förstår din problematik, men jag anser inte att man kan ta någonting ifrån tröjan för det. Och att det skulle vara en lånad vinst? Hmm…

  Det är en evig balans. Spelare som är sprungna ur klubbens ungdomsled kanske inte är bra nog. Ska man låta dem spela eller ska man bli ett topplag och köpa in spelare? Jag tycker det ska finnas en balans, men framför allt tycker jag inte att man ska sitta och kräva vinster som vi gör.

  Jag vet inte vart jag vill komma, men jag kommer snart dit. Frid.

 6. Marco,

  Jag vet inte hur du värderar en bra passningsspelare, vet inte om vi såg samma match igår… Jag såg inga direkta skarvar m.m. från Gattuso. Slår han passningar längre än 5 meter framåt, bakåt eller sidledes går dem allt som oftast till fel person.

  Jag är fullt enig med dig att Milan ”kunde, men ville inte”. Oavsett speldominans eller inte så måste det finnas kreaktivitet på mittfältet oberoende om ytterbackarna följer med upp eller inte.

  Jag medger att Gattuso har förbättrat sitt passningsspel väsentligt men det är fortfarande under all kritik när det kommer till passningar längre än 10 meter.

  1. Då tycker jag du ska se matchen igen. Problemet är fortfarande att du jämför honom med Pirlo. Och det funkar ju inte, det är som att gnälla på att Pirlo borde vara lika bra defensivt som Gattuso.

   Gattuso är på planen för att vinna bollar på mitten. Ytterbackarna har tom. ett större ansvar, offensivt sett. Om man nu inte hade åkt till Frankrike för att täcka igen ytor.

   För övrigt överdriver du hej vilt. Gattuso är kapabel till crosspassningar, volleypassningar och till och med skarvningar. Däremot behöver han jobba på sina avslut. Det är där det brister, å andra sidan avslutar han inte så ofta. Tack och lov.

  1. Jag tror och hoppas att Silva kommer ut med ”Jag har aldrig sagt det där”

   Nesta börjar bli en ikon i Milan, hoppas han inte förstör det.

  2. De hänvisar till Football Italia. Football Italia har ingen källa, så vi får vänta och se. Helt osannolikt skulle det dock inte vara. Jag har dock svårt att se att han drar tillbaka till Lazio. Han kanske kommer lägga skorna på hyllan?

 7. Enligt ESPN(som hanvisar till Nestas advokat, Franco Zavaglia) sa galler foljande: ”OM Nesta lannar efter sasongen, sa lagger han skorna pa hyllan…”

  ”Jag tror inte pa en aterkomst till Lazio, och inte heller pa en flytt till nagot annat lag. Blir det ett adjo, sa blir det ett adjo till fotbollen i sig”.

  1. Laste det nyss.

   Har tagit Yoann i forsvar mest hela tiden, och anser fortfarande att man misslyckades i att ge killen vagledning.

   Man borde ha lanat ut honom vid samma tidpunkt nar Carlo visste att han ej var med i planerna for A-laget.

   Tycker det ar synd att man kastade in honom i frysboxen.

   Finns otaliga exempel pa ungdomar vars personligheter varit ”struliga”, men som genom diverse atgarder… atgardats.

   Suarez i Ajax ar ett lysande exempel: Killens personlighet var ej att leka med, men han gavs ett storre ansvar samt utseddes val aven till Kapten(?), nagot som visade sig fungera.

   Notera att jag INTE sager att Yoann skulle utsatts till kapten(LOL!), men att man kunnat hantera det pa ett battre satt.

   Zlatan ar ett annat exempel: Hade aven han kastats in i frysboxen sa vete fan om vi hade sett samme Zlatan idag.

   Trist, da jag gillar Yoann och faktiskt inte hort mycket negativt om hans personlighet fran Milanlagret innan…

   Haha, han hamnade mitt i skiten nu nar han skarpt till sig ocksa – minns sommarens VM…? Dar var han ”for serios” enligt de enorma egona som gled runt och gjorde som de ville…

   …och for att spara ur totalt: Ar villig att satsa min hogra pungkula pa att Irland och deras spelare hade gett ALLT for att ens delta i Sydafrika VM… Skillnad pa folk och folk.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.