Vintertid är ingen lek

Trettonde oktober. Det första andetaget utanför porten är oväntat friskt. I morse var vattenpölarna förvandlade till tunna skikt av is, blankare än Adriano Galliani efter att flintskallen genomgått en intensiv shiatsubehandling.

Vintern är i antågande. På torsdag väntas den första snön falla till marken i mitt svinkalla björkarnas stad. Tre olika halsdukar har redan avverkats och den riktigt feta är fortfarande orörd.

Allt är som det ska med andra ord.

Det är emellertid inte bara väderleken som nu slutar skämta med oss: spelschemat kära vänner, det lämnar fan inga som helst tillstymmelser till flams och trams. Non-stop action mot sanslöst dignifierat motstånd är vad som väntar:

Lördag: bortastarka Chievo på hemmaplan
Tisdag: Real Madrid på Santiago Bernabeu…
Måndag: alltid lika ogästvänliga Napoli på Stadio San Paolo
Lördag: Milos Krasic kommer till San Siro
Onsdag: Real Madrid, förmodligen i en avgörande match
Söndag: sprinter-Bari på bortagräs
Onsdag: de rosa Palermo-pantrarna kommer till Milano
Söndag: Crunch time i Derbyt

Herre min Legrottaglie, det är allt man kan säga egentligen.

Chievo är knappast lika kittlande som stormatcherna därefter men kommer – som alltid – göra exakt allt för att jävlas med oss.

Sergio Pelissiers vuxenfilms-klassade ansiktsbehåring kommer att frekventera såväl Nestas som Silvas synfält på lördag. Måtte anletet och the frown slippa vara turned upside down när kvällen lägger sig över San Siros himmel.

Tre poäng är en livsnödvändighet, för arbetsron och självförtroendet.

Appropå självförtroenden, som försvann och kom tillbaka: Pato har den här säsongen gjort fler officiella matchminuter i den brasilianska landslagströjan än vad han hittills gjort i sitt klubblag.

Oerhört irriterande men samtidigt hoppingivande: åtminstone om man utgår ifrån hur rappt och starkt det såg ut mot Ukraina.

Patos tid kommer, det förstår vi alla. Även Robinho såg mer kalibrerad ut med kaptensbindeln om sin späda arm. Han kommer han också. Seedorf är utvilad och kommer göra sitt. Ronaldinho? Vi får se om han tänkt sig att själsligen närvara nu när det vaknas stormatcher.

Ibra är redo sedan dag ett, han väntar in de andra.

Förutsättningarna finns. Kunnandet likaså, åtminstone bland spelarna. Frågan man ställer sig är om ledarskapet, fingertoppskänslan och den iskalla cynismen är närvarande på de lyxiga tränarbänkar som väntar vår Mister.

Säsongen börjar här och nu. Massimiliano Allegri har laborerat, trixat och fixat tillräckligt: nu vill vi se Milan spela med en tydligt definerad identitet och med ett spel med balans i planens samtliga riktningar.

Det är inte bara i Umeå som kasten mellan välkomnande höstvärme och vinterns mördande iskyla är tvära. Oktober och november blir Allegris två tuffaste månader i tränarkarriären. Vi håller tummarna för ett gott utfall.

Och en aning mindre snöfall.

6 reaktioner till “Vintertid är ingen lek”

 1. >Vet att ni efterfrågat lite mer kommentarer och diskussion från oss läsare, men det finns ju inget att diskutera när du formulerar allt så perfekt. För rövslickeri räknas väl inte? 🙂

  Med andra ord, skärpning Mix! Skriv sämre, kom med idiotiska åsikter så kan vi ha nåt att diskutera 😉

 2. >Kom nu på en sak. Angående förra posten? Menar våran ledning allvar, finns det tveksamheter till att förlänga kontraktet med Ambro. Han är väl den enskilda spelare som förtjänar en förlängning allra mest? Åtminstone efter Silva.

 3. >Nu måste alla gubbar tända på alla fyra cylindrar och jobba skiten ur sig. Kommer det skador på nyckelspelare i denna stund så kan det bli rätt illa och då menar jag mest resultatmässigt, för det är ingen nyhet att det är ett helvete för spelare som åker på allvarliga skador som håller spelaren borta en längre tid. Nu gäller det bara att bita ihop och hålla sig positiv.

 4. >Haha. Dagens citat: "I morse var vattenpölarna förvandlade till tunna skikt av is, blankare än Adriano Galliani efter att flintskallen genomgått en intensiv shiatsubehandling."

  – Sjukt att en person skriver bättre och i mer intressant form än alla snubbar tillsammans som får betalt för att göra just samma sak i tidningar så som Aftonbladet och Expressen.

  Mix, en fråga till dig nu…

  Vad var du hade för utbildning? Har nämligen glömt det. 🙂

 5. >@ Zero Pulse

  Journalistiken är inte vad den en gång varit. Nu handlar det om att få ut ett scoop så fort som möjligt.

 6. >Lika kul som vanligt att besöka bloggen. Idag med hela tre av mig olästa inlägg! Tre, det känns som att få en ordinarie och en bonus.

  Iallafall var detta inlägg superbt.

  Man både bävar och längtar till dessa matcher. Hoppas nu för bövelen bara att Nesta-Silva håller sig hela matcherna igenom så att de är med i derbyt. Utan dom får vi det svårt, alltid ska tilläggas.

  Men offensiven kommer nu att få chansen att visa att de sprungit ikapp tiden i sina förberedelser och blivit samspelta.

  Jag är som vanligt optimist och tror på vinster rakt igenom förutom mot Real i Madrid då det blir förlust.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.