Vilket läger tillhör du?

>Ryktena växlade så fort Kaká uppdaterade sitt Twitterkonto. ”Forza Milan!”, skrev han. Och vips, så var Interryktet dödfött. Journalister, tidningar och media arbetar ständigt med populismen på ena axeln. Jag gillar det inte, men det är uppenbarligen bara att gilla läget.

Man måste verkligen ha en kreativ fantasi för att vara journalist. Till och med prisspekulationerna har börjat trilla in. På Milannews ryktas det om ett lån i januari. Från och med juni månad ska man sedan betala Real Madrid 30 miljoner euro. Uppdelningen sker på fyra år och Kaká ska uppenbarligen tjäna 10 miljoner euro per säsong.
Siffrorna bör man naturligtvis ta med både en och två nävar salt, i synnerhet när Zlatan köptes in för kaffepengar i jämförelse. Och även om siffrorna känns orimliga så vill jag höja ett varningens finger för sanningshalten i dem. Varför?
 1. Real Madrid och Milan har en ypperlig relation.
 2. Kaká och Milan har en fantastisk relation.
 3. Det kan röra sig om en kompensationsaffär eftersom Madridklubben köpte brassen för dyra pengar.
 4. Det ligger en Pedro Leon begraven.
Därför…
Med detta vill jag påstå att oddsen för att han hamnar i Milan är rätt små. Hans fjolårssäsong var allt annat än lyckad och denna ser ut att gå i liknande tecken. Av erfarenhet vet jag att det är lätt att skylla på de allra underligaste faktorer; i detta fall miljön, och då är det lätt att hoppas på att en flytt ska ge karriären en skjuts igen. Kaká trivdes i Milano och supportrarna trivdes med att ha honom här. Samtliga tecken finns där. Inga konstigheter egentligen.
Ryktet delar dock in Milansupportrarna i två läger. Ett läger som har glömt bort sveket och mer än allt vill ha tillbaka Kaká i Milan och ett annat som ser sveket som någonting större och, mer än allt, skulle vilja spy på hela situationen. När det väl kommer till krita tror jag att jag tillhör kategori nummer två. Jag menar, är det OK att ta emot honom med öppna armar bara för att han har lett klubben till diverse framgångar? Och än mer, är det OK att slänga dit en superlön på det?
Å andra sidan hoppas jag att hälsoansvariga tar en titt under hans sulor och reviderar priset ordentligt innan man spikar ett beslut. Bäst föredatumet kan möjligen ha gått ut, men en billig Kaká som komplement – eller som Seedorfs (eller någon annan sopas) direkta ersättare – vore i detta fall allt annat än undermåligt. Spelare som Maldini och Baresi är fridlysta och rent av overkliga i dessa tider av pengajakt. Kanske är det dags att vända på skutan, att tänka lite annorlunda och möjligtvis följa den europeiska strömmen?
I kärlek, krig och fotboll är allt tillåtet. Typ. Bah. Äh, jag vet inte. Hur som helst…
Det är inte bara julen och Aftonbladets vår- och tussilagohets som kommer tidigare för var år som går. Nu har turen kommit till Silly season. Frågan förblir därför: vilken kategori tillhör du?

14 reaktioner till “Vilket läger tillhör du?”

 1. >Absolut inte. Han är:

  – Gammal för den typen av spelare som baserar sin fotboll på fysiska attribut.
  – Fysiskt sett oförmögen att binda samman mer än 2-3 sammanhängande medelgoda insatser utan att bli skadad igen.
  – Svindyr.

  Och då har man inte ens nämnt de subjektiva anledningarna till varför inte.

  De som säger ja till den här affären är synnerligen sentimentala korkskallar IMHO.

 2. >För en billig slant säger jag absolut, Alltid skönt att se de äkliga spanska klubbarna få sig en knäpp på näsan…

 3. >Ja, fy fan va besvikna Real Madrid ska bli när de blir av med honom.

  En rejäl knäpp på näsan.

 4. >Det hela handlar om att hitta en gråzon. Allt är inte svart eller vitt. Visst, jag är emot transaktionen, men jag tror även att den kan föra med sig en del gott. Det finns trots allt en hel del faktorer som spelar roll här…

  I fallet Zlatan var jag tvär som satan. Nu i efterhand är det lätt att tycka att man var dum i huvudet. Han ersatte en sopa och har spelat långt över förväntan. Varför skulle inte Kaka kunna göra något liknande?

  Dessutom… om Gattuso kan skärpa till sig, varför skulle Kaká inte kunna göra det?

  Skadebenägenheten är en faktor, men det argumentet håller inte riktigt när Nesta, en av Milans allra viktigaste, möjligtvis kan vara världens sköraste spelare.

  Å andra sidan hatar jag honom för att han svek.

  Som sagt, man vet inte riktigt…

 5. >Nej tack.

  Vi måste börja blicka framåt istället för att vara nostalgiska.

  Hur många hemvändare har vi haft som lyckats?

  Jag har två jättestjärnor som dåliga exempel. Gullit och Shevchenko.

  Sen om det blir verklighet så ska det till en jävla lönesänkning + kaffepengar för köpet annars är det skandal.

 6. >@Immondo
  FÖRTYDLIGANDE:
  Jag hatar Kakà men det här skrivs med någon form av objektiv syn på saken. Så, då kan den som menar annat hålla käften sen.

  ON TOPIC:
  Man kan ju för helvete inte jämföra en kroniskt skadad Kakà med en fragil Nesta. Må så vara att Sandro ofta lirar med blessyrer och står över matcher men detta är verkligen äpplen och päron. Helt otroligt! Har ni missat hela grejen med Monumental Nesta? Jag lider med er.

  Sandro baserar ju för helvetet hela sitt spel på sin gudabenådade talang, teknik och spelsinne (inte lika mycket på styrka och explosivitet) medan den andra är en glorifierad olympier med sidenmuskulatur.

  Jag blir förbryllad och oroad av folks kommentarer i frågan.

  Titta på kronologin sedan han gick till Real Madrid och inse att Kakà är kroniskt skadad. Förstår ni inte detta eller vill ni bara drömma er tillbaka till pre-2008?

  I sådana fall låter jag er hållas, kärleken är blind.

  ANGÅENDE ZLATAN:
  Han gjorde ett mellanår i Spanien efter fem briljanta i Serie A. Spelmässigt hade knappast någon några dubier. Sedan kan man ju tycka vad man vill om hans legoknekt-aktiga sätt att hoppa runt i olika klubblag.

  ANGÅENDE GATTUSO:
  Gattuso skärpte till sig ja men återigen: här har vi en spelare som kan spela bra med ett ben om han bara hjärntvättar sig själv in i rätt sinnesstämning.

  Så, godnatt.

 7. >Kan vi inte få Bale för de pengarna istället?

  En 100% frisk Kaka skulle jag älska att ha tillbaka i Milan – för rätt summa pengar (läs billigt)
  Annars kan vi lika gärna lägga de slantarna på en 21-åring som skulle äga vår vänsterkant de närmaste 7-8 åren. Och då menar jag hela jävla vänsterkanten. Han skulle göra både Antonini OCH Dinho arbetslösa

 8. >Slopa Kaka och lagg cashe och kraft pa TVA nya, snuskiga ytterbackar av hogsta kaliber istallet.

  En pa vardera kanten, garna ej over 27 bast heller for den delen ;O

 9. >OM Kaka anländer för en kaffepeng som Zlatan är han välkommen oavsett sveket för 65MEUR!

  Satsa pengarna på Seedorfs/Pirlos Gattusos ersättare istället….

 10. >Jag har väldigt svårt att se hur Kaká ska kunan komma tillbaka och leverera på högsta nivå i Milan. Första frågan jag ställer mig utan att ha täckning för min frågeställning är hur många brassar är det inte som börjar dala i karriären redan vid 28-29?

  Som Mix redan nämnt så är det en person som lever på sin explosivitet för visst finns det en del avsaknad av spelförståelse? Han var redan tidigare skadebenägen vilket i sig inte är särskilt konstigt med den spelstilen, men hur påverkar hans ålder detta? Knappast positivt..

  Min spontana tanke är att Milan istället bör använda dessa slantar för att köpa en bra ytterback samt en mittfältare med passningsskicklighet och aggressivitet.

 11. >Lucius,

  No doubt, real beteede sig som svin i flera år när man jagade Ricky, när de väl fick han betalade man ett sjukt högt pris för han, om vi sedan plockar tillbaka han billigt kommer det kännas så sjukt fint för oss och så oerhört bittert för den förre detta storklubben från Madrid … Han lär va Milan spelare i januari…

 12. >Antar att Bonera och CO behover sallskap under rehaben…?

  Kaka – nej tack. Du har brant dina broar. Hall nu i din pengasack och vifta glatt samt slang pa ett rejalt Colgate-smile.

  Join the f*cking evolution, Milan!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.