Svordomskavalkad

Jag är precis lika förbannad som ni är. Detta var 90 minuter bestående av svordomar.

Någonstans under den brutalt dåligt genomförda andra halvlek, där Seedorf fick en något misslyckad huvudroll, släcktes hoppet om lo Scudetto för egen del. Vinner man inte mot ett nedpissat Juve på San Siro, vinner man heller ingen ligatitel.

***

Milans taktik var inte direkt av vattentätt material i afton.

Det jag är är mest besviken på är den tidsnöd man hamnade i. Men även den bristande, eller rentav icke-existerande, reservplan laget visade upp. När Pirlo snabbt försvann i uppbyggnadsfasen, i och med Juves dropp av Del Piero, kändes matchen slut. Man saknade fler idéer. Det stod tomt i Allegris huvud. Man försökte lyfta långt ett par gånger på Zlatan, men det skedde via eget agerande som inte mittfältet var med på och understödet uteblev totalt.

Det bästa man kunde komma med var Nestas bolltransporter över mittlinjen, som ställde tusen gånger fler frågetecken till Juventus presspel, än man lyckades ställa under hela matchen. Dock skedde dessa transporter alltför sällan, och blev enformiga och impulsiva. Ändock ett gott genomfört försök av Tempesta Perfetta.

***

Ikväll saknar man såväl kvalité som rutin i det bakre ledet. Nesta står upp bra och gör det han kan, men med sin omgivning blir hans insats av ondo. Med sin blotta närvaro och briljans framstår han mer som en jävla klasspappa, snarare än kung. Detta är fan inte godtagbart.

Killarna på ungdomsgården höll inte för trycket. Ikväll borde Yepes spelat i Sokratis ställe, men det är alltid lika enkelt att vara efterklok. Jag ska inte leka smart på något sätt, men fan så dålig greken var. Han var dock inte ensam.

***

När Allegri bytte in Seedorf i den sjuttionde minuten istället Boatengs avgjordes matchen. Jag skulle vilja påstå att bytet blev rentav avgörande – utan Seedorf hade det åtminstone blivit 2-2. Clydes insats förpestade således hela sin familjs rykte, och borde satt – tack och lov – sin framtid i Milantröjan i gungning. Nu får det tamejfan räcka. Det börjar bli pinsamt.

Ridå.

Och Felipe Melo, ti odio.

En kommentar till “Svordomskavalkad”

  1. Åh Gud, vill inte ens tänka på vad Real kommer göra med Milan ifall Milan spelar så som dom gjorde igår…

    Modric in, pirlo ut. Två ytterbackar in, häll bensin över dom andra och tänd eld. Hela mittfältet får IG förutom Boateng, han försökte iallafall.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.