Robinho: "Jag kedjar fast Ronaldinho"

Låt er inte luras av intrycket av en pojkspoling. Robinho har redan några ärr på skinnet och har åldern tillhörande en person som tilldelats mycket ansvar. I förbundskapten Mano Menezes nydesignade landslag är han omslagspojken. Försvunnen är Ronaldinho och med Kakà ur spel på grund av fysiska problem är det hans tur att kliva in i offentlighetens ljus för bibehålla det stora intresset kring det brasilianska landslaget.

LEDARE OCH VÄN
Robinho har svårt att iklä sig rollen som den gamle och vise, precis som han har svårigheter med att konversera på italienska.
– Men jag har en bra lärare, Thiago Silva. Han är bra men sträng.
På grund av kontinuerliga landslagsuppdrag har han hittills befunnit sig väldigt lite på Milanello. Men isen är redan bruten i omklädningsrummet.
– Jag har funnit samma glädje och vilja att i Milan prestera den spektakulära fotboll som fanns i Santos. En brasilianare kan verkligen inte lida av nostalgi i den här klubben.
Thiago är hans problemlösare, Ronaldinho hans guide och vägvisare.
– Ni måste sluta skriva att han ska lämna för spel i USA. Dinho stannar med mig, med oss. Jag är beredd att kedja fast honom i omklädningsrummet om det krävs. Han är inte bara en klasspelare: han är även en ledare och spelare som gör skillnaden. För mig är han en riktig vän, en person man kan lita på som aldrig sviker dig.

ALLA ORDINARIE
Även med Allegri infann sig känslan direkt. Robinho hade problem med en annan italiensk tränare, Roberto Mancini, under sin tid i Manchester City. Mellan de två fanns inget förtroende, ingen feeling. Det blev en konflikt, en separation och sedan dess har de inte talats vid.
– Allegri hjälper mig att lära känna Milan och den italienska fotbollen. Det är tydligt att det inte kommer att bli enkelt för oss att spela med fyra anfallare samtidigt på planen. Det är en fråga om balans. Men vår tränare får oss alla att känna oss ordinarie och viktiga. Jag kan försäkra er om att jag aldrig kommer protestera emot en söndagseftermiddag på bänken.

PIRLO MAGIKERN

Viktiga ord. Lika intressant är Robinhos bedömning av den italienska ligan.
– När jag kom hit talade jag om scudetto och Champions. Det är normalt. Jag valde Milan för att nå så långt som möjligt. Men nu när jag med mina egna ögon eller på TV sett våra rivaler är jag mer övertygad än någonsin om att vi kan vinna ligan. Vi är starka i alla lagdelar. Pirlo är en magiker, när han sätter dig i spel ger han dig bollen framför dina fötter; Thiago och Nesta är två försvarsspelare av världsklass och då har jag inte nämnt allt.

ZLATAN BRASILIANAREN
Thiago passerar och ropar skämtsamt:
– Robinho, det är dags att göra mål i den rödsvarta tröjan.
Robinho spricker upp i ett leende.
– Jag skulle tycka om att göra mål i Champions League mot mitt gamla Real. Men jag skulle även villigt acceptera en fortsatt måltorka så länge Milan vinner. Matcher som den mot Madrid kan ge ett lag en skjuts och övertygelse om sin egen förmåga. Hur som helst, ni kan inte förvänta er mängder av mål från min sida. Jag vill göra viktiga mål och servera massor av målpassningar.
Kanske till Ibra och Pato.
– Zlatan har verkligen speciella fötter. På träningarna står han för brasilianska uppvisningar. Ibra kan vinna skytteligan men jag är bättre än honom när det handlar om att dribbla av en motståndare. Om ni inte tror mig så är jag redo att utmana honom på träning.

BOENDE SÖKES
Han tycker om Zlatan. Pato är hans favoritpartner i landslaget. Brasilien återlämnar en Pato i storform: fyra matcher i landslagströjan och fyra mål.
– Pato är otroligt laddad. Det visade han i de senaste vänskapslandskamperna. Han hade kunnat göra två eller tre mål per match. Milan kan ha alla problem i världen förutom målproduktionen.
Knappt tillbaka i Italien väntar nu en ny tuff utmaning. Robinho söker fortfarande efter en lägenhet. Tillsammans med sin fru har han tittat på ett par stycken utan att hitta det rätta boendet. Han letar i San Siro-området, nära de andra brasilianarna. Kanske finns det någon Milanista som kan servera Robinho en assist?

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 14/10 2010.

3 reaktioner till “Robinho: "Jag kedjar fast Ronaldinho"”

  1. >Jag tror verkligen att Robinho kan utföra "stordåd" om han bara får speltiden och framförallt tiden att anpassa sig. Andas killar, hav förtröstan (:

  2. >Trevlig läsning, kul o höra att han har hittat harmoni med laget o sin roll i laget. Även kul att Allegri lyckas nå ut till sina spelare, nu gäller d bara för laget att börja prestera!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.