Pyrrhusseger mot Chievo

Ja, det var väl ungefär vad det var. Thiago Silva ankelskadad och ytterligare nittio minuter för vissa spelare som hade behövt vila. Men Galliani lär knappast ha ångrat att han med stapplande steg tog sig till borgen ikväll. Dessa segrar är otroligt viktiga när en säsong summeras.

Hur många mål vår anfallsduo uppnär när samma bokslut görs är en annan god fråga. Samspelet mellan Ibrahimovic och Pato lovar nämligen gott även om den sistnämnde inte gjorde någon särskilt bra match i spelet. Men vem bryr sig: hans jobb är att sätta bollen, vilket han gjorde dubbelt upp.

Stort även att se Gattuso kämpa på som en furie på mittfältet och – som spökläsaren SirGrunge påpekade – blandar det hårda arbetet med oväntade nummer från teknikskolan. Snart blir det avbön för många av oss, inklusive undertecknad. Bravo Rino!

Skönt i dubbel bemärkelse var även det tredje målet. Segermålet smolkades dock av en osmaklig gest därefter. Kom igen nu… Vem går på sånt där uppenbart publikfrieri? Nej Robinho, det där vinner du ingen sympati på. Men mål är mål, tack för det.

Bäst i Milan: Var många spelare (Gattuso och Ibrahimovic främst) men självklart avgår Pato med den utmärkelsen efter två riktiga klassmål. Livsfarlig igen, förhoppningsvis slipper han skadorna. Insha’Allah.

Sämst i Milan: Thiago Silva, som bestämde sig för att göra en huvudlös tackling i en kroppsställning som aldrig var sund to begin with. Krya på dig.

8 reaktioner till “Pyrrhusseger mot Chievo”

 1. >Jag tokgarvade när den taniga brassen kysste klubbmärket och gjorde gesten mot curvan. Fyfan va skoj, stabil kille den där brassen.

  Jag var dock helt bergsäker på att han först var offside och sedan att han skulle missa. Skönt som fan för nerverna att han satte det där målet.

 2. >Jag tror Robinho ville tacka alla Milan-fans för dom haft tålamod med honom. Till skillnad från Huntelaar som buades ut i början, så har ju Sud applåderat ut Robinho trots dåliga insatser.

  Tycker inte det var så pinsamt av honom att tacka publiken. Klubbmärkskyssen var väl lite överdrivet dock.

 3. >Det såg faktiskt ut med tanke på handgesten direkt efter kyssen ungefär som att han menade något med det. Kanske var det inte hans mening att fjäska så som andra men ändå, lite löjligt.

  Ska vi offra en get eller tre och hoppas på Silva tills på Tisdag?

 4. >Såklart har ni rätt i att Robinho bad om ursäkt för sina mediokra insatser hittills. Men jag pratar bara om kyssen.

  Annars håller jag såklart med er.

 5. >Robinho kan ju faktiskt bli populär på annat sätt i milanlägret istället för att kyssa klubbmärket.. mina förslag är

  1. Fortsätt göra mål
  2. I brist på mål, kyss mitt arsle, inte klubbmärket!

  =) Tre goa poäng, in med Boateng!

 6. >Underbara framspelningar av Z men vilken idiotisk dubbel fotad tackling han gör i slutet av matchen!! Hade ju fått rött direkt och en del matchers avstängning om den hade träffat.
  Känns som om vi e på väg 😀

 7. >Håller med om att Gattuso kämpar som aldrig för, men kvalitet och teknik? Njaee…. Han klarar av passningar så länge de är inom 5 meter, däröver så slåss dem bort… Ser hellre Boateng i hans roll!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.