Hypoteser schmypoteser

Lecce hemma och Parma borta: där har vi Ronaldinhos två adekvata insatser hittills under säsongen.

En riktigt, riktigt lovande prestation med hemjobb och grannlåt när Luigi De Canios mannar mottog fyra mål och förnedring och en ojämn men ändå helt OK match senast.

Mellan svans och morrhår finner vi dock en handfull urusla manifestationer som vittnar om disharmoni, ovilja och ointresse från den mindre gode Gauchos sida.

De som följt träningspassen på Milanello förstår att det finns ett element av passiv aggressivitet som gör allt för att göra så lite som möjligt så ofta som möjligt utan att kliva under gränsen.

Orsakerna? Man behöver inte ha högskolestudier i bagaget för att lösa rebusen.

Som alla känner till löper kontraktet ut till sommaren och förhandlingar är att vänta. Om han, brodern och klubben så vill.

Det talas om ett kontraktserbjudande från Milanhåll på drygt 40-50% av det han tjänar i dagsläget (8 miljoner euro) motsvarande cirka 3.2-4 miljoner euro årligen. Jag tror och hoppas att förhandlingarna blir rekordkorta.

Läs: kanske helt uteblivna.

Hade utgångsbudet varit fem eller sex miljoner hade utrymme funnits för förhandlingar. Så mycket ödmjukhet har till och med brassen. Men detta är ett erbjudande som Galliani, Berlusconi och hela ledningen naturligtvis inser vart det kommer leda.

Stämmer uppgifterna, vilket man är fri att tro vad man vill om, är detta inget annat än ett långfinger i ansiktet på Ronaldinho och medföljande entourage.

Och handen på hjärtat: långfingret är befogat.

Frågar man journalisterna är de helt inställda på att Ronaldinho drar till Los Angeles Galaxy med en ritorno di fiamma – en gammal passionerad hetta som blossar upp igen – som konsekvens snarare än att resonera nyktert inför hela situationen.

Kakà och Ronaldinho är som hund och katt, natt och dag, nykter och onykter. De var inkompatibla under sin tid tillsammans i Milan, i landslaget och förmodligen var du än finner dem ihop i framtiden.

Ronaldinho kom, Kakà försvann. Ronaldinho försvinnner… Du hajar. Fethajar, åtminstone om du är en journalist som har för avsikt att fortsätta med denna otroligt givna såpopera.

Ingen verkar bry sig om att Smoking Bianco – mellan löneförhöjningarna ivrigt påhejad av ingenjören Bosco Leite – har uppvisat det ena ljumsk- och knäproblemet efter det andra.

Bisaker i sammanhanget för dem med trycksvärta på nästipparna.

Resonemanget lyder:
A) På jorden finns det bara en offensivkraft som spelar i samma, eller åtminstone en snarlik och därmed ekvivalent, position på planen som Ronaldinho gör. Det finns, till exempel, ingen Ganso eller herrar av samma kaliber för en billigare peng, med hälsan i behåll (jo, jag känner till korsbandshistorien).

B) Det är strängeligen förbjudet för Milan att investera i någon annan spelartyp, månne på önskemål av Allegri som kanske – och nu sticker jag ut hakan – vill ha en mer dynamisk, hårdjobbande men ändock effektiv spelare utan Dinhos mästerliga bolltouch.

C) Milans lönestruktur är galen, just därför ska man plocka in ytterligare en lönepost ifrån helvetet. Visst vore det logiskt?

Rent genialiskt.

Om ni hade kommit med kommentarer i stil med: ”jag tror ändå att Kakà hamnar i Milan, vet inte varför, känsla i magen”, så hade jag tipsat om Samarin och ett toabesök.

Sedan hade jag blivit bekymrad och insett att Silvio Berlusconi är galen och stolt nog att göra en sådan sak: blott, endast och idel i syfte att stryka sin tunnhåriga och transplanterade hjässa medhårs. Eller så är han precis det motsatta, nämligen slug och smart. Ibland både och.

Hypotesen är således att betrakta som osannolik. Vilket gör den sannolik. Obehagskänslorna sprider sig.

Rädda sig den som kan.

9 reaktioner till “Hypoteser schmypoteser”

 1. >Om man har lyxen att välja mellan Kaka och Gaucho, så skulle jag varje gång välja den senare med nuet brinnande i minnet.

  Men det är min enkla åsikt…

 2. >Jizz in my pants! Du skriver så mästerligt, Mix. Jag läser hellre dig än Mario Vargas Llosa 🙂

  Om nu Kakás återkomst blir mer än en våt journalisthypotes så får Berlusconi betala hur mycket han vill för min del. Under villkoret att han helt och fullt erkänner att hela kalaset är en enda stor prestigeaffär. Då menar jag förstås inte att han ska deklarera detta i officiella sammanhang. Snarare att Silvio själv tar alla ekonomiska Kakásmällar och inte använder brassens eventuella återkomst som en ursäkt för att inte inhandla förstärkningar till mer utsatta positioner.

 3. >Milanlab jublar val over detta…?

  "Wooohooo, mer for oss att experimentera med…"

  Ehrm, *host, host*… Ytterbackar…? ;O

 4. >jag tror ändå att Kakà hamnar i Milan, vet inte varför, känsla i magen helt enkelt =)

  Klockrent !

 5. >Äh, vem fan behöver Kaka eller Ronaldinho? Vi har ju Erik Kristjansson nu förfan!! (HAHAHA)

 6. >Jag kan inte bedöma några sannolikheter, men personligen väljer jag en frisk Kaka före Ronaldinho alla dagar i veckan.

  Vad är mest ovärdigt: en tjock latmask som ser Milan som ett lagom behagligt ställe att avveckla karriären på eller före detta hjälte som förmodligen övertalades att lämna pga finansiella orsaker?

  /Lentini

 7. >Och om dessa rykten är utfall av att Allegri anser att Ronaldinho inte lägger ner tillräckligt med energi (mycket troligt) så förstärker det de positiva vibbar jag redan fått från vår nye tränare.

 8. >@daniel: Ingen av dom.

  Milan bor haka pa evolutionen och satsa pa framtiden istallet for dessa nostalgivarvningar.

  Hade man "tvingat" Kaka sa hade han spelat for City ;O

 9. >"Rädda sig den som räddas kan."

  Berlusconis ord om att Ronaldinho är den bäste genom tiderna och att han kommer att avsluta sin karriär i Milan tyder mycket på att Ronaldinho stannar i Milan en bra tid framöver. Dem där 6 miljoner euro årligen kommer att erbjudas om det nu behöver komma så långt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.