Hård stämning på Milanello

Enligt rapporter från Milanello via SKY:s utsända reporter ska Massimiliano Allegri givit mängder av instruktioner till laget och individuella spelare under träningspasset på den perifera planen inom synhåll för supportrarna. Reportern beskriver miljön, som vanligtvis är avspänd och lugn, som seriös. Inte heller spelarna är sena att ge instruktioner till de övriga i gruppen. Thiago Silva är frånvarande från träningen. Hans frånvaro mot Napoli på måndag kväll är emellertid inte bekräftad med tanke på att det ännu återstår många dagar innan dess.

KÖKSREDSKAPETS REFLEKTIONER:
Enbart genom att rensa luften och enas om ett nytt gemensamt mål kan man gå vidare. Förhoppningsvis har detta skett inför den otroligt tuffa period som nu stundar. Jag vill inte ens tänka på vad som kan hända vid ett otydligt ledarskap om splittringar uppstår till följd av att storspelare bänkas till förmån för mer löpvilliga obskyra herrar…

Allegri har mycket jobb att göra. Han valde att satsa på sina senatorer under säsongens inledning – med blandade resultat. Han fattade det enkla beslutet. Nu är prestationerna däremot miserabla och någonting måste ske. Förhoppningsvis följer han sitt sunda förnuft och fattar några tuffa, och för en viss kärna (med några nya högst oväntade tillskott) i truppen obekväma, beslut.

Det krävs en stark personlighet för att handskas med ett storlag. Frågan vi ställer är därför självklar: Max, är du stark nog för att leda Milan?

* * *

Källa: MilanNews.it, 21/10 2010.

7 reaktioner till “Hård stämning på Milanello”

 1. >Flamini och Boateng?

  Personligen hoppas jag på Abbiati/Amelia; Zambrotta, Nesta, Silva(om han är redo), Antonini; Boateng, Pirlo, Flamini; Pato, Zlatan, Robinho.

  Det som saknas i denna elvan jämfört med den vi spelat med tidigare är Ronaldinhos goda spelförståelse samt passningsspel. Med tanke på att han inte visat upp något utav det konsekvent hittills är det lika bra att bänka honom. Gattuso behöver kanske vila i annat fall ska han spela. Så som han har spelat och upprätt de senaste matcherna är han given i startuppställningen.

  Möjligen något sämre passningsfötter i denna elvan kontra den vi startat med hittills men mer löpvilliga spelare, bättre täckning bakåt samt ett starkare djupledsspel garanteras.

 2. >I modern fotboll finns det ingen plats för Gattuso. Mittfältet saknar dynamik, rörelse med och utan boll. Mittfältarna måste fylla på i anfallen…. a och o!
  Jag ser hellre boateng istället för Gattuso, ev Robinho istället för Ronaldinho. Om Milan gör värvningar i januari så måste mittfältare och ytterback införskaffas!

  Hur går det för Merkel i primavera?

 3. >Gattuso har varit vår bäste mittfältare, kanske också vår bäste spelare hittills. Att bänka honom "bara för att det är Gattuso" och pga hans tekniska brister, något som inte synts till alls under inledningen av säsongen, vore tjänstefel. Visst, vill man vinna titlar i Italien och Europa är kanske inte Gattuso rätt man för det, men i brist på annat just nu bör han, om han fortsätter som han gjort hittills dvs, spela varje match.

  Boateng, Pirlo och Seedorf har provats med katastrofal utgång. Nog för att Boateng kan löpa lika mycket som Gattuso, men en lika bra bollvinnare kommer han aldrig bli.

 4. >Bollvinnare i all ära, men slår han bort bollen lika snabbt han vunnit den ser jag inte nyttan.

  Jag kräver mer än en bollvinnare av en mittfältare i Milan.
  Boateng har imo gjort det bra – när han spelat på "rätt plats".

 5. >Jag är villig att hålla med Sjuan i detta. Visserligen säger det tyvärr det mesta om vårt mittfält, men med bäst dagsform ska spela och sådana som inte ens kan få rörelse på arslet ska sitta på bänken, så är det bara.

 6. >Med ronaldinho skadad så missar han eventuellt matchen mot napoli på måndag kväll.
  Varför inte ge en spelare som Merkel chansen att sitta på bänken och göra ett eventuellt inhopp? EN RIKTIG TREQUARTISTA…
  ________________________________

  Äre bara jag som är imponerad av en den enda offensivaspelare i milan som rört sig mellan sitt eget straffområde och motståndarnas straffområde sen kaká lämnade oss.

  Som också har rätt motivation och hunger till skillnad från spelare som hmm i don't know? spelare som SEDORFF?!?!?!?!?!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.