Gazzetta: "Thiago i tårar, Madrid i farozonen"

Alla har en dold sida, även om vissa val i spelet enbart riskerar att lämna ett minne i form av dobbmärken på skinnet.
– Det är inte mina spelares narcissism jag är rädd för, klasspelare älskar att roa sig och vissa saker kommer spontant, och jag måste säga att laget efter 2-1 gav intrycket av att återta kontroll över matchen. Men ibland blir motståndarna irriterade och reagerar med regelvidrigheter som kan leda till skador. Jag vill undvika detta. Vi måste vinna och undvika att ta risker, säger Massimiliano Allegri.

FLYGTUR
Risker som är långt ifrån bortblåsta: Ibrahimovic snurrande och Ronaldinhos löpningar ledde förvisso inte till några skador utan den största skadan Milan drabbades av och som alla frågar sig själva är om Thiago Silva kliver på flygplanet till Madrid eller inte.

PÅ EGEN HAND
Thiago skadade sig själv på egen hand: han blev fult kapad av Bentivoglio men den tacklingen har ingenting med backens skada att göra, stukningen av vänster fotled, då han blev utburen på bår med tårar i ögonen till publikens tröstande applåder. Thiago följdes av Galeazzi för den första prognosen och klubbläkare Melegati verkade något optimistisk:
– Det är en lättare stukning men det är för tidigt att säga något.
Lite senare verkade Galliani än mer optimistisk:
– Ligamenten har klarat sig. Min son påminde mig om fjolårssäsongen då Inter fick tillbaka Sneijder efter tre dagar inför matchen mot Barcelona. Jag har hopp. Jag skulle kunna ge min friska fot för att se Thiago på planen i Madrid.
Sedan en kommentar om spelsättet:
– 4-3-1-2 tog oss till världstoppen och är en av Berlusconis idéer.

BESTÄMDHET
– Fotleden har inte svullnat och vi hoppas att det inte är någonting allvarligt. Men utöver matchen mot Real så är det en stenhård och avgörande period som väntar och att bli av med Thiago Silva vore tråkigt. Men det finns många duktiga spelare som kan ersätta honom.
Lika bra som de som började matchen mot Chievo på bänken och som förstärkte tränarens idé om att turnoversystemet bör användas med reservernas hjälp. Men han kräver mer bestämdhet av sina spelare.
– Jag talar inte om narcissism, vissa saker är en del av de många talangers natur som jag har i truppen. Men, som matchen mot Chievo visade, och med tanke på att vi har medel för det, borde vi alltid försöka att döda matchen.

ABBIATI OK
Och nu går tankarna till Real Madrid och Mourinho.
– Den här segern behövdes inte bara för att provisoriskt leda serietabellen men framförallt för att möta Madrid i det bästa psykologiska tillståndet.
Vem vet om det räcker. Milan idag, med eller utan Thiago Silva på flygplanet, åker hur som helst med en mer tydlig bild av sin egen förmåga och trequartistan Ronaldinhos effektivitet och även en Robinho som äntligen verkar ha funnit säkerhet i Milans inre. Även Abbiati verkar OK trots Amelias intensiva uppvärmning i pausen:
– Jag kände av samma smärta som i Parma, även om jag återhämtade mig väl den gången. Smärtan finns där men vi ger inte upp i första taget.

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 17/10 2010.

En kommentar till “Gazzetta: "Thiago i tårar, Madrid i farozonen"”

  1. >Thiago Silva är uttagen till CL matchen iaf 🙂

    La seduta è termina alle ore 12.20 circa. Al termine dell'allenamento Mister Allegri ha diramato la lista dei 22 giocatori convocati per la trasferta di Madrid:

    Abbiati, Amelia, Roma; Antonini, Bonera, Nesta, Papastathopoulos, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes; Abate, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Strasser, Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho, Ronaldinho.

    Giocatori indisponibili: Ambrosini, Jankulovski.
    Non convocato: Oddo.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.