Gazzetta: ”Inga untouchables för Allegri”

Under den första kvarten på Bernabeu trodde han att det var en mardröm: under den senaste tiden hade han aldrig sett sådana misstag och så lite karaktär. Han stod där med tappad haka, eller snarare med munnen lätt stängd framför kamerorna, men ansiktsuttrycket sade allt. Massimiliano Allegri saknade ord inför detta mer än dåliga Milan. Han kommer försöka att återfinna orden idag på Milanello där laget återgår till träning efter en dags vila. Så som efter förlusten mot Cesena (0-2 även den gången) är det troligt att han höjer rösten eller åtminstone har mycket att säga och poängtera.

KONCENTRATION
Till exempel: koncentrationen måste alltid vara hög, skam den som gör misstag som öppnar vägen för motståndaren. Berömmet till ett välspelande Real är bortom tvivel men vissa misstag finns kvar i tränarens huvud. Patos misstag till exempel, som orsakade frisparken där sedan Ibras och Seedorfs misstag kom, vilket ledde till det första målet i matchen. Sedan finns problemet med spelarnas mjukhet: som spelare på Milans nivå förväntar man sig en större förmåga att reagera än den reaktion som spelarna stod för i den andra halvleken. Det saknades löpningar men även karaktären, en brist som Allegri inte hade förväntat sig av de gamla drakarna.

ÄSS
Det var den italienska ryggraden i laget som såg till att Milan inte sjönk helt. Pirlo, stolt ända tills slutet, Gattuso, som löpte generöst i den första halvleken, Nesta en av de piggare spelarna, som kvarstod och stretade emot Madrids målkalas men det räckte inte för laget att resa sig. Den usla prestationen på Bernabeu lämnar ett märke på tränarens skinn som igår förmiddag, knappt återansluten från Spanien, såg om den inspelade matchen. Inte av masochistiska orsaker utan av viljan att förtydliga för sig själv vad som gick fel.

KVALITET
Sammanfattningen är enkel: Milans taktik är inte hållbar, inte så länge man spelar två matcher i veckan, och här pekar skulden på tränaren som ville spela samma lag som mötte Chievo med undantag för de som av fysiska skäl inte kunde spela. Men det är dags att byta och det har man redan talat om under ett långt möte mellan tränaren och Galliani, om än fortfarande i samförstånd. Ronaldinho, som överraskade många på lördagen mot Chievo genom att röra sig som en trequartista, var apatisk under större delen av matchen vilket även gäller för hans orörliga anfallskollegor. Med de svåra matcher som väntar Milan är det bättre att ge plats åt de som löper mer. Taktiken med kvalitet till varje pris får stå åt sidan, åtminstone så länge kvaliteten inte är redo att kombineras med en rejäl och kontinuerlig dos av löpvilja.

PÅ SPEL
Slutet av eran med det överlägsna spelet, slutet på eran för the untouchables. En del av laget kommer svårligen att acceptera en turnoverpolicy, som emellertid inte berör centrallinjen i laget i form av mittlåset, Pirlo och Ibrahimovic. I övrigt får vi se. Seedorf och Ronaldinho har redan suttit på bänken medan Pato endast stått över på grund av skador. Boateng däremot är i gott slag: han är förvisso inte pålitlig defensivt men uppväger detta med sin dynamik. Han kommer att få mer speltid, dels även beroende på att Gattuso är i behov av vila. I anfallet kandiderar Robinho för en plats. Liksom Inzaghi, som i Madrid endast fick ett fåtal minuter på sig, men tränaren vet att han kan räkna med honom.

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 21/10 2010.

5 reaktioner till “Gazzetta: ”Inga untouchables för Allegri””

 1. >Är det någon annan som också börjar tröttna på ordet dynamik så fort Boatengs namn dyker upp?

  Det blir lite för mycket…

 2. >''Det saknades löpningar men även karaktären, en brist som Allegri inte hade förväntat sig av de gamla drakarna''

  HAHAHAHAHAHAHAHA lever vi i samma värld? Vi & Allegri?

  Ibland jag undrar..

 3. >detta kommer hålla en vecka, sen är det tillbaka till samma gamla visa..

  enda sättet att få ut "drakarna" ur startelvan, är att få ut dom ur klubben…

  seedorf måste väck!

 4. >Man blir så trött, samma visa varje år… Samma spelare, samma prestationer år in och år ut, vad är så överraskande för Allegri. Allegri har för den delen inte kommit upp med en vettig spelplan själv,detta Milan med denna ineffektiva spelstil har vi sett i flera år.

  Stor eloge till Galliani o Berlusconi för den rökridån som var Zlatan o Robinho. Vi alla började drömma om scudetton o CL final m.m.

  Jag e trött på detta Milan som vägrar slita o kämpa för sitt lag, d gör att jag inte bryr mig lika mycket heller, utan sitter helt fuckin likgiltigt på o tittar på andra halvlek mot Real där Milan spelarna lallat runt som i en uppvisningsmatch o Real pressar som om d e Milan som leder me 2-0.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.