Galliani: "Vem hjälper mig till San Siro?"

Vänsterfoten är fixerad och han är jätteledsen.
– Det går inte att hitta en läkare som säger att jag kan åka till stadion. Att vara i det här tillståndet är tortyr.
Adriano Galliani, den hyperaktiva vicepresidenten, trampade i ett hål i marken när han klev ner från trottoaren i New York.
– Jag skulle kunna berätta en mer heroisk händelse men det var verkligen så det gick till.
En fraktur på ena metatarsalbenet och en och en halv månads vila. Den supereffektiva borgmästaren Bloomberg är medveten om att olyckshändelsen sätter stopp för en svit längre än Interkaptenen Zanettis: det är nämligen åratal sedan Galliani missade en officiell match för sitt Milan.

FÖRSÖK
Galliani var i New York för att besöka sin dotter Micol som bor där. Han gjorde illa sig på söndagen och återvände till Italien efter att ha undersökt och fått foten gipsad av basebollaget New York Mets klubbläkare. Så snart han återvände påbörjades pilgrimsfärden från en läkare till en annan i hopp om att få en mjukare dom än den som alla andra fällt: frakturen kan förvärras om Galliani får för sig den osunda idén att promenera, med kryckor eller utan, istället för att förflytta sig i rullstol. Galliani är förkrossad av tanken: att missa Milan-Chievo vore en hård smäll. Att missa bortamatchen mot Madrid vore ännu värre.

RÄTT FOT
Med andra ord kommer Galliani desperat att försöka övertyga läkarna om att få dispens. Redan igår förmedlade han sin ovilja att utebli från den stundande sponsorsträffen även om det innebär att behöva acceptera rullstolshypotesen. Sedan kommer han att göra ett desperat försök att övertyga de som tar hand om honom att få åka till San Siro. De förhastade återkomsterna är sällan goda, det vet han om, men han kan verkligen inte hålla sig borta från fotbollen.
– Kan ni tänka att detta var den fot som jag använde när jag spelade fotboll som ung. Dåligt förvisso men jag spelade.
Och nu, karriären är över?

ÅTERKOMSTER
Galliani försöker att skämta bort det hela men han lider, för den brutna foten och av tanken att förflytta sig i rullstol. Men att stanna hemma är ännu värre. Ett dilemma. Oavsett om Galliani återfinns på San Siro imorgon eller inte så kommer den brasilianska förbundskaptenen Mano Menezes att göra det då han vill bilda sig en uppfattning om Ronaldinho. Enligt O Globo har förbundskaptenen för avsikt att återkalla honom till landslaget och har ringt upp honom för att försäkra sig om spelarens vilja att utgöra del i landslagsgruppen. Med tanke på att Ronnie aldrig dolt sin vilja att spela i landslaget är möjligheten stor att han återfinns bland de uttagna inför vänskapsmatchen i Qatar den 17 november mot Argentina.

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 15/10 2010.

En kommentar till “Galliani: "Vem hjälper mig till San Siro?"”

  1. >Kunglig bild, trodde dock att han först blev överkörd. Tror dock vi kommer se hans flint på San Siro imorgon, hoppas på det.

    Att Milan gör ett drömmål och att Uncle Fester helt glömmer bort sig och ställer sig och vrålar ut sin glädje…. o sedan smärta

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.