Galliani ger sin syn på saker och ting

Adriano Galliani, klubbens vicepresident och tillika skinnskalle, har gjort lite uttalanden om diverse aktuella godbitar. Bland annat hyllar han Massimo Oddo efter matchen i Neapel. Staden som ständigt gör sig mer lik en soptipp, snarare än pizzans hemstad.

– Han var fantastisk igår kväll när han kom in efter Antoninis skada. Han gav Robinho och Zlatan Ibrahimovic passningarna till deras mål.

Såhär ville han beskriva den förre Laziokaptenens två assist:

– Han gjorde det andra inlägget exakt så som en ytterback ska göra. På det första, lyfte han sitt huvud och såg Robinho komma bakifrån, så istället för ett inlägg in mot mitten lyfte han sitt huvud och spelade bollen snett inåt till vänster.

***

Som Immondo förkunnade i föregående inlägg om Krasić avstängning, sade Galliani följande:

– Att Juventus saknar Krasić kommande möte kanske inte blir till någon fördel för oss. Jag slår vad om att hans ersättare gör mål.

Gubben är alltid lika cynisk. Dock håller jag, förmodligen tillsammans med de flesta av er här inne, Krasić som Juves viktigaste spelare för tillfället. Att den starkast lysande stjärnan är borta i ett lag kan falla ut och ge följande två, helt hypotetiska scenarion:

1. Juventusspelarna känner sig underlägsna inför matchen med vetskapen om att ”han som ska göra det” inte finns med på planen under kommande 90 minuter. Mannen som agerar ersättare känner givetvis av detta och kommer helt fel in i matchen – i synnerhet om det är frågan om någon ungtupp. Detta fenomen resulterar vanligtvis i dyngtorsk.

2. Juventusspelarna inser att de måste jobba ännu hårdare för en seger och förstår vad som krävs för att lyckas. Dessutom bildas en god stämning i gruppen och ersättaren får helt plötsligt bättre förutsättningar för en lyckad insats. Detta är mer förekommande bland storlag som inte är lika beroende av en enskild spelare och som dessutom har bättre ersättare.

Att Juventus är en storklubb med bred trupp gör alternativ nummer två aningen mer troligt. Men det som talar för alternativ nummer ett är Juventus nuvarande form och de säsonger man har i ryggen. Man är knappast av storklubbs-material nu för tiden och mer anonyma problem har satt klubben i gungning tidigare. Lägg där till att Krasić, i stort sett, är den enda spelaren som presterat enligt förväntningarna inledningsvis på säsongen.

Del Neri har en ny grupp till sitt förfogande som inte verkar vara alltför stabila för tillfället. Frågan jag vill ställa är om inte Krasić frånvaro rentav kommer bli avgörande?

***

Hernanes har tagit många med storm och har i säsongens inledning visat sig vara en av ligans absolut bästa mittfältare, vilket inte minst synts på Lazio – som för tillfället spelar solo på Serie A:s förstaplats.

Galliani vill ge sin syn på saken:

– Jag tror de kan utmana om Scudetton och de har en stor entusiasm, även om det är obegripligt att samma lag höll på att åka ur förra säsongen. Den enda förändringen som skett är att Kolarov lämnat och Hernanes kommit in.

– Vi hade ögonen på Hernanes tidigare, men under den tiden hade klubben en annan bra mittfältare vid namn Kaká.

Galliani tog även tillfället i akt med att hoppa på transfercykeln:

– Kan Kaká återvända från Madrid? Jag vet inte.

***

Källa: Football-Italia.net, 26/10 2010.

15 reaktioner till “Galliani ger sin syn på saker och ting”

 1. Enligt Galliani värvade man inte Hernanes pga Kaká, bullshit rakt igenom, enda anledningen var att man hade Seedorf, Ambrosini och Gattuso. Gourcuff fick inte chansen utav samma anledning, Flamini blir petad av samma gubbar. Frågan är ju om Boateng får fortsatt förtroende när Ambrosini är tillänglig.

  Hur tror ni man ställer upp när Ambro är tillbaka?

  1. Såhär i början av Ambrosinis skadefria veckor bör han inte vara i startelvan IMO. Främst pga avsaknaden av matchtempo. Sedan finns alltid risken att slå upp en skada om kroppen inte hunnit vänja sig vid matchspel till fullo.
   Därmed bör mittfältet se likadant ut som mot Napoli en bit framöver, för att i efterhand slussa in Max i startelvan.

   Man får heller inte glömma tonvikten av Ambrosini och hans ledarskap. En 80-procentig Ambro kanske värderas högre än en fullt frisk Gattuso eller Boateng. Det är iallafall en fråga som Allegri kommer fråga sig. Och om så vore fallet, kommer Ambrosini starta mot Juventus. Personligen tycker jag det vore fel.

   Med en hundraprocentig Ambrosini?
   Ambrosini-Pirlo-Gattuso. Boateng förpassas således till den frustrerade bänkpositionen, precis som du var inne på.

   Det är iallafall vad jag tror. Vad tror du?

 2. Jag tror inte att Ambrosini får starta mot Juve, men sedan när han kommer tillbaks så lär han kriga om en plats. Det som oroar mig mest är om tränaren väljer att starta med Pirlo-Gattuso-Ambrosini, alltså samma mittfältet som 2006. Tre defensiva mittfältare som redan sett sina bästa år, det är där Allegri kommer in i bilden. Vågar han peta dessa spelare som har status i klubben o samtidigt få skit eller väljer han att spela dom och köra ut Boateng på bänken.

  Vad Milan behöver är en tränare som vågar peta dessa äldre som har lite mer inflytande i omklädningsrummet. Skulle det vara upp till mig så skulle jag peta Ambrosini till förmån för Boateng och eventuellt Gattuso för Flamini. Seedorf skulle självklart förpassas till bänken. Denna sommar bör Milan släppa Seedorf, Gattuso/Ambrosini och få in två nya, hungriga mittfältare.

  1. Ingen ska gå säker i dagens Milan. Den tiden är förbi – i och med Allegris ankomst.

   Det är heller aldrig roligt att vakna upp och se sig själv i spegeln. Tiden har dock lärt mig att det är enda sättet att få se sig själv. Allegri skulle få ett helvete om han gick tillbaka till Ancelottis spår där svågerpolitik och ledarskap gick hand i hand.

   Jag är övertygad om Allegris kompetens att se det bästa för laget. Hans uppgift har aldrig varit att bli bundis med Gattuso eller Ambrosini. Hans arbetsuppgift är att ta obekväma beslut – allt för lagets bästa. Han har ett kontrakt med AC Milan för att vinna matcher. Det hoppas jag både han själv och spelartruppen är medvetna om.

   Av alla passioner är fruktan den som mest försvagar omdömet.

   1. Eftersom Gattuso nu är så upplyft av sin egna prestation och sin sedvanliga vikingastubb så blir förmodligen Boateng försedd till bänken. Dock inte med omedelbar verkan. Sett till hur mittfältet skötte sig senast så finns inget behov av förändring inför en tuff match mot den gamla damen.

    Boateng är ändå en man som förändrar en matchbild, vilket Rino inte är. Därav är nog valet lite lättare gjort för Allegri då han kan motivera en bänkning av prinsen, åtminstone tills Rino inte lyckas prestera maximalt längre.

    Av alla frukter är passionen den som mest försurar innandömet

    1. Du satte fingret på det.

     Och sedan, vilken jävla kontring! Den måste du vara nöjd med. 😉

     1. Jag satt några minuter och klurade på den 😉

      Säkert det vettigaste jag gjort på hela dagen.

  2. Men Gattuso har ju mer eller mindre varit Milans bästa spelare i år, i alla fall den senaste månaden. Ambrosini har kanske varit Milans bästa spelare sett över den senaste två års perioden, i alla fall den som haft den högsta lägsta nivån. Pirlo är den kanske enskilt viktigaste spelaren i laget, i alla fall den med den mest unika spelstilen.

   Ska alla dessa petas och skickas iväg från klubben bara för att de är gamla och varit ordinarie länge? Självklart ska inte Allegri välja ut spelare baserat på andra anledningar än prestation. Men borde inte samma anledningar gälla för dom yngre som för de äldre spelarna? De gångerna Flamini faktiskt spelat har han ju inte varit bättre än Gattuso eller Ambrosini. Det samma skulle jag säga gäller även för Boateng, fast inte i lika hög grad.

   1. Det är precis som du säger. Ambrosini-Pirlo-Gattuso kanske är det bästa för tillfället.
    Dock ska man betona vikten av en konkurrenssituation och ibland peta en gubbe för att visa just detta.

    Sedan har jag personligen alltid tyckt att det är bättre att göra en förändring i laget innan förlusten än efter. Det är aldrig bra med spelare som sätter sig till ro.

 3. Missförstå mig rätt nu. Jag håller med om att Gattuso och Ambrosini inte bör spela särskilt många matcher tillsammans. I alla fall inte med Pirlo som tredje länk. Inte för att de är sämre spelare än de andra alternativen utan för att ingen utav dom kan tillföra den dimension som Milans mittfält saknar allra mest, nämligen snabbhet. Därför bör nån av Flamini/Boateng spela tillsammans med nån av Gattuso/Ambro då Pirlo spelar.

  Det jag reagerade på var att de det inte fanns någon motivering till varför dessa inte skulle spela tillsammans och framför allt inte varför de skulle säljas, då båda presterat bra. I och för sig, enbart under hyfsat kort tid för Gattuso.

  1. Boateng bör spela tillsammans med Ambrosini och Pirlo om jag måste välja.

   Gattuso ska säljas för att han är slut som fotbollsspelare. Det han presterar just nu kan Flamini och Boateng göra lika bra. Boateng besitter dessutom lite kvalitéer rent bollmässigt.

   Sedan är Gattuso en pajas. Men det är en annan femma.

   1. Alltså nu är det ju så att jag faktiskt håller med dig. Mitt mittfält skulle vara Ambro, Pirlo med den av Flamini/Boateng som är bäst för dagen. Gattuso är ju egentligen en sämre spelare än dessa två. Framför allt tekniskt och fysiskt(snabbhet menat) men även taktiskt i mitt tycke.

    Det jag mest reagerar på är att det är så många som hela tiden säger vi måste göras av med Ambro/Pirlo/Seedorf/Ronaldinho/Gattuso osv. för att de är gamla, slut och inte presterat på flera år. Detta är ju helt enkelt inte sant.

    Däremot är det solklart att de gamla gubbarna inte alla kan spela samtidigt då de mer eller mindre har samma svagheter.

    1. I mitt tycke ska Seedorf, Ronaldinho, Gattuso och Flamini lämna när tillfälle ges.

     Men djupare än så ska vi inte hamna ikväll. Nu är det Juventus som gäller!

     1. Ja det skulle åtminstone sänka våra lönekostnader en del. Vi kanske tom skulle få råd att betala våra ytterbackars tandläkarräkning. 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.