En nightcap för ökad själslig ro

Torsdag kväll. Fortfarande lika skamsen, irriterad och besviken över bristen på engagemang från spelarhåll på en arena som skall framkalla stimuli som inte finns på denna jord.

Vad är det som rättfärdigar en slätstruken tisdagslunk när man i Champions League kommer på besök hemma hos Real Madrid? Det blir inte större än så på klubblagsnivå. Jag förstår det verkligen inte.

EN JÄVLA SKANDAL ÄR VAD DET ÄR.

Hör även rykten om att Sandro – med emfas… – satt ord på sin frustration över att vissa spelare inte tar hemjobbet på samma sätt som andra. Klarspråk? Ronaldinho, Seedorf och även den bortskämda ankjäveln längst framme. En signal som borde ha kommit för länge sedan. Allegri måste ta tag i det här omedelbart, det får inte fortgå.

Tre poäng på måndag för återupprättad heder. Jag skiter i att det är Napoli borta, har spelarna – förhoppningsvis i form av många nya ansikten jämfört med i tisdags – någon som helst skam i kroppen så ger de allt de förmår, precis som de borde ha gjort i tisdags. Då vinner vi.

Jag tror fortfarande på det här lagets kapacitet. Vi kan uppnå någonting stort den här säsongen med rätt attityd. Det är dessvärre inställningen, egoismen och de underliggande motiven som oroar mig…

7 reaktioner till “En nightcap för ökad själslig ro”

 1. >Håller till viss del med, visst saknas inställningen men det som oroade mig igår var framför allt taktiken. Vi möter ett lag som inte bara i praktiken(detta är många lag) utan även på pappret är bättre än oss och vi ställer upp med en startelva vars främsta styrka är bollhållande och passningsspel. Varför? Vi möter alltså ett lag som med väldigt stor sannolikhet kommer att vara bollförande på sin hemplan men ställer upp nästan helt och hållet utan bollvinnare? Hur tänker man då?

  Våran startelva måste ju var den i hela fotbollsvärlden och då inkluderar jag svenska divison 6 norra bohuslän, som har svårast att ta bollen i från sin motståndare. Detta i en match då vi vet att vi inte kommer att ha bollen. Varför spela med 3 spelregisörer och två forwards i en match man inte kommer att ha bollen? Jag fattar ärligt talat inte detta. Upplys mig.

  Kontentan jag tror inte att det bara var inställningen som var problemet igår. Utan helt enkelt valet av spelartyper. De gånger vi faktiskt hade bollinnehavet i första halvlek skapade vi även en hel del svårigheter för Real. Problemet var ju att vi aldrig fick röra bollen resterade tid.

  Ps. Jag vet inte hur bollinnehavet fördelade sig i matchen, så skippa statistiken. Resonemanget gäller främst första halvek. I andra var det ju väldigt tydligt att ingen orkade bry sig.

 2. >Problemet är att det inte går att resonera nyktert i laguttagningen när man disponerar sina spelare i en storklubb som Milan. Särskilt inte när det gamla gardet har en så pass konsoliderad position som de tyvärr har och pressen även kommer ovanifrån. Det är på inget sätt ett försvar mot Allegri utan snarare ett konstaterande av faktum.

  Matcherna mot exempelvis Real Madrid är paxade av sådana som Seedorf och Ronaldinho. Vad tror du skulle hända om de bänkades? Precis…

  Jag håller med dig om att taktiken inte var klockren men samtidigt så kan man spela 4-3xHasselhoff-1xNorris-2xKarate Kid och ändå förlora om de inte löper och pressar enhetligt. Titta på Patos junioragerande före frisparken som ledde till 0-1 och Seedorfs ovilja att möta Ronaldos skott med bröstkorgen och konsekvensen därefter. Det är inte solidariskt för fem öre.

  Jag vidhåller att inställningen var undermålig ur många hänseenden och att man förlorar, oavsett taktik och kvalitet i laget, om den kollektiva andan inte är tillräcklig.

  Jag är fortfarande jävligt irriterad och sur. Gomorron!

 3. >Nu är inte det här ngn kritik mot dig Drazen, utan bara ett konstaterande..

  För ngr år sen så klagade folk på ancelotti som ställde upp med ambro/rino i var o varannan match.. nu klagar folk för att man inte ställer upp så! det svänger snabbt!

  Jag håller dock med dig, men samtidigt får man se till alternativen. Visst skulle självklart Boateng spelat istället för seedorf, det ska han göra alla dagar i veckan, men utöver det har vi ju inte så mkt alternativ på mitten just nu. Ambro är ju skadad, och Flamini hade ja nog inte velat se i just den matchen, då hade vi nog spelat med en man kort ganska lång period..

  Problemet är inte spelarna och deras tekniska/taktiska egenskaper, för om våra spelare skulle varit på top så hade det varit real som inte fått låna bollen så mkt (lite överdrivet men you get the point)

  Problemet i mitt tycke är som många andra påstår, inställningen och löpviljan! det finns ett otroligt motstånd i vår trupp till att ta löpningar utan boll, och det sätter alla andra i laget i skiten! man kan i princip slå bort varenda passning under en hel match, men löper man som en Kunta Kinte i hela jävla matchen, så ser man iallafall till o öppna ytor och underlätta för sina polare!

  det är när man som milan i tisdags gör och slår bort varenda passning SAMT står stilla som man får den rejält i röven av en flinande spanjor med överklassbackslick och sidenskjorta.

 4. >Har inte Milans problem i tre-fyra år stavats trögt mittfält? Tre olika tränare men Seedorf får fortsatt förtroende. Bolldräll, felpass och ett VIP pass till mittfältet…

 5. >@Bobani

  Portugis…jag är så jävla besviken och less så jag har inget annat vettigt att säga som inte redan sagts.

 6. Äntligen belyser man detta ämne. Hoppas på reaktion från allegri med bänkningar och förhoppningvis skärper alla sig!

 7. Av Drazen kl. 21:34

  ”Jo visst är inställningen den största boven i dramat. Men att inställningen skulle se ut på just detta vis med tanke på vilka spelare Allegri valde kan väl ingen vara överraskad av? Så här spelar vi alltid med dessa spelare. Hörde nåt citat som Ronaldinho ska ha sagt, parafraserar ”De blir bara arga eftersom jag gör allt det där jag gör, utan att springa”. Problemet är ju att denna inställning inte bara är hans utan halva lagets. Alla anser sig själva vara så pass bra att de inte ens ska behöva löpa för att vinna. Men jag vidhåller fortfarande att vårt största problem ur ett taktiskt perspektiv är inte oviljan till offensiv löpningar utan samma ovilja till att gå in i defensiv press för att försöka erövra bollen. Därför anser jag att våran startelva måste se annorlunda i just dessa matcher då vi inte förväntas ha bollinnehavet. I dessa match blir just viljan till gå in och kvaliten i utförandet av den defensiv press som allra viktigast. ”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.