Avdelning: Seriöst, håll käften!

Landslagsuppehåll. Alltid lika roligt. Verkligen.


I brist på annat kommer här lite idiotcitat, signerade vår föredetta ”målgörarmaskin” och ett framtida fall för Försäkringskassan.

Under Italiens bortamatch mot Nordirland missade Supermackan ett ypperligt läge. Vid det här laget har vi vant oss vid hans bortförklaringar, och här kommer naturligtvis en till:

“At that point I wanted to hit it square across to the far post, but it came out a bit too central and the goalkeeper was able to parry. […] There is a great deal of regret at that incident, but I will learn from this mistake. After all, I have always scored goals.”
Kommentarer överflödiga.

***

Fotbollen har blivit en jätteindustri, och ungdomars egon växer i takt med den. Det ryktas exempelvis om att unga spelare från Manchester City springer omkring i staden och flashar sina dyra klockor och sina exklusiva bilar. Jag vet inte om Pato äger några dyra klockor, men den brist på ödmjukhet som han ständigt uppvisar stör mig något enormt. Så som han låter när han öppnar käften kunde man lika gärna tro att det var en fet 16-åring från USA. Har de inte lärt honom någonting på Milanello?

“If one day I do leave Milan, I’d like to wear the Barcelona jersey. I think I’d only leave Milan for Barcelona.”

Tagen ur kontext. Absolut. Men han får tamigfan lära sig snart. Varför detta behov av att hävda sig och varför detta behov av att nämna andra lag? Kära Pato, prestera och håll käften istället.

Någon måtta får det vara.

Källa: Football Italia.

8 reaktioner till “Avdelning: Seriöst, håll käften!”

 1. >Ja, vad ska man säga… jag börjar bli trött som fan på det här snacket från "Super"mackan och andra osmidiga personer.

  Om de har en sådan åsikt bör de hålla skiten för sig själva. Jag och alla andra Milanisti sätter hjärtat i halsgropen varenda jävla mercato numera, för man vet aldrig när en spelare säljs, om man får ha kvar sina spelare eller någonting och det är fruktansvärt frustrerande när de ska gå ut i media och flörta med andra lag… jag känner inte riktigt att jag orkar med det mycket längre till.

  Sen kan ju Borriello dra åt helvete, han har inte gjort någon glad den här säsongen, han missar lägen för att han är enfotad och överväger vad han ska göra hela tiden, sen att han kastat skit på Milan genom att säga att han har Roma i blodet och att Milan alltid får straffar med sig och Roma inte osv gör inte saken bättre på något vis. Han kanske skulle lära sig att sticka ut hakan när han vet att han inte kommer få en smäll.

 2. >Angående Borriello så är kommentarer överflödiga.

  Däremot tror jag Patos citat är liet taget ur sitt sammanhang. Låter nog värre än vad det är. Är det någon som hört hela intervjun?
  Jag tycker Pato växt väldigt mycket utanför planen, det går inte att jämföra honom med Maldini liksom 🙂

  Folk förstorar upp denna intervju med Pato… Ta den med 5 säckar salt…

 3. >Angående Boriello finns det inget att säga.

  Angående Pato eller snarare när spelare uttrycker sig om andra klubbar, där håller jag inte alls med. Det är väl bra om de faktiskt är ärliga med vad de tycker? Hellre det än att de ljuger oss rätt i ansiktet, lovar evig trohet och dagen därpå skriver på för Chelasea. Eller har jag fel?

 4. >Seriöst sälj honom!

  När det uppenbarligen finns klubbar som är beredda att spendera en halv miljard för en spelare som vid det här laget säkert har VIP-kort hos läkaren så varför inte.

 5. >@Drazen

  Naturligtvis är det bra om de är ärliga, jag kanske har en romantiserad bild av hur jag vill att fotbollsspelare ska agera i vissa frågor?

  Jag känner mig delad. För jag finner faktiskt ingen förståelse i att spelare, under sin kontraktstid, sitter och talar om andra klubbar. Ska det vara så svårt att bara hålla tyst, eller varför inte säga: inga kommentarer?

  Men det är klart, det är svåra situationer vi talar om. Vi får heller inte glömma bort, och det har jag nämnt, att svaret är utplockat ur ett större sammanhang.

  Kul att det engagerar.

 6. >@Slavotic

  Jag börjar så sakteliga att känna likadant som du… Tyvärr måste jag säga. Hade han inte haft dessa eviga skadeproblem så skulle han med enkelhet blivit den bäste spelaren i världen (med viss konkurrens från ett antal, så klart).

 7. >@Marco
  Svår diskussion. Visst önskar jag att alla spelare var en Baresi eller Maldini men nu råkar det vara så att de flesta är en Vieri. Och ärligt talat hur mycket kan man kräva av, säg en random brasiliansk spelare som rent emotionellt inte borde ha några starkare band till Milan än exempelvis Real. Visst äran att spela för en av historiens största och vackraste klubbar är ju inte illa men hur långt räcker det mot pengar, om inga emotionella band finns?

  Sen önskar jag faktiskt en större öppenhet och ärlighet från spelarna oavsett vad ämnet för dagen må vara. Skulle vara skönt att någon gång få ett ärligt svar från en spelare och inte bara de standardsvar som blir frammatade av PR-avdelningen. Då pratar jag inte om det specifika Pato fallet utan rent generellt. Men det kanske bara är jag?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.