Allegri talar klarspråk inför Napoli

Såhär lät det idag när Massimiliano Allegri presenterade det senaste samt truppen som åker till soptippen i syd imorgon, först angående ett eventuellt turnover-grepp när matcherna duggar tätt:

– Det beror som vanligt på vilken match det är som väntar. Som tränare försöker jag alltid att spela de bästa elva spelarna inför varje match. Snarare än turnover så kan det ske byten före eller under matchen som kan vara funktionella i matchen i fråga, framförallt nu när vi befinner oss i säsongens inledning. Det kan bli tal om nyheter och någon spelare kan bli utbytt jämfört med tidigare då vi har många frånfällen. Även av den orsaken tvingas vi till byten.

De som hängde med under Carlettos dagar känner till hur presskonferenserna inför ligamatcher brukade se ut. Journalister som fiskar efter nyheter kring vilka som startar… Och Carletto som bjöd på i princip hela startelvan. Så mycket för att sätta griller i huvudet på sina motståndare.

Allegri vill inte vara sämre och avslöjar följande:

– I backlinjen borde Bonera spela till höger, Antonini till vänster, Nesta och någon av Yepes och Sokratis vilket inte är bestämt ännu. Yepes? Han är en professionell spelare som tränar bra och vore redo om han blev uttagen från start imorgon kväll. Sokratis som inte spelat sedan Cesena? Han är också i god form men har bytt spelsätt jämfört med i Genoa och behöver acklimatisera sig. I Cesena gjorde han ingen jättedålig match och kanske har han fått för mycket kritik hittills. Han är en spelare med alla möjligheter att utvecklas och han ger allt på träningarna. Jag har ännu inte bestämt mig vem av Robinho och Seedorf som spelar men vi kommer att spela med en trequartista.

Med andra ord torde uppställningen ut ungefär såhär:

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Bonera, Nesta, X, Antonini; Boateng, Pirlo, Gattuso; Y; Pato, Ibrahimovic.

X motsvarar en av Papastathopoulos och Yepes medan Y avser antingen Seedorf eller Robinho. Förhoppningsvis colombianen och brassen om ni frågar mig.

Appropå brassar säger Allegri följande:

– Ronaldinho? Jag skulle alltid vilja ha med honom. När han är i form är han ytterligare en resurs för oss. Att Gattuso blir avstängd vid nästa varning? Även om så är fallet kommer han att spela imorgon. Jag tänker alltid på att ta ut det bästa laget inför varje match.

Varken Zambrotta eller Abate finns tillgängliga imorgon vilket gör att – håll i er – såväl Oddo som – håll i er ännu hårdare – Montelongo, den bortglömde högerbreddaren från Uruguay, kan komma att användas på San Paolo.

* * *

Källa: ACMilan.com, 24/10 2010.

4 reaktioner till “Allegri talar klarspråk inför Napoli”

 1. Såvida inte Seedorf är skadad lär han få starta, tyvärr. Hoppas jag har fel.

  Montelongo, hur har det gått för honom i primavera? Tror ni han är kvar i Milan nästa säsong?

  Tror du verkligen Boateng startar?

  Gattuso återigen i startelvan…………………………………………………………..

 2. Det vore kul att se Montelongo få några minuter men tror att han + en av måvakerna kommer att sitta på läktaren.

  Någon som har sett honom spela förresten? Han har väl om jag inte minns fel spelat någon match med primaveran och dessutom målat.

 3. Både tror och hoppas Allegri är en tillräckligt bra tränare så han såg allt som vi andra såg senast i Seedorfs grymma prestation.

 4. Jonas: Sedan säsongen startade har Gattuso förtjänat sin startplats. Han är i dagsläget oklanderlig.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.