Varför?

>

Frågorna kryllade redan innan avspark. Nu blev de tyvärr bara fler. Eller, vad sägs om dessa:
 • Varför är jag allergisk mot klyschan ”en dag på jobbet”?
 • Varför är jag så frustrerad över att det kändes som ”en dag på jobbet”?
 • Varför ska Allegri vänta till den 85:e minuten innan han gör bytena?
 • Varför satsar vi inte framåt när Ajax försvarslinje var så passiv och låg så högt upp?
 • Varför studerar man matcherna så dåligt att det ska krävas en halvlek innan man inser hur motståndarlaget spelar anfallsfotboll?
 • Vilken sorts spenat har Rino Gattuso ätit?
 • Varför blev det 5-1 i gula kort till Milan när båda lag bidrog till att domaren blåste av stup i kvarten?
 • Varför får Robinho miljonlönen när min farmor kan göra bättre ifrån sig?
 • Varför ser det ut som om laget står still när K-Prince börjar springa?
 • Varför får Seedorf spela fotboll?
 • Varför får samma holländare för sig att han ska springa förbi sina motståndare?
Men framför allt…
Varför går jag inte och lägger mig?
***
Djävla skitmatch. Nu har vi haft tillräckligt många på oss för att visa att vi kan. Men jag säger förbered er. Jag tror inte det blir bättre än såhär.
Vi spelar visserligen oavgjort på bortaplan och vaskar fram en del farliga chanser, men – och så en fråga till så klart – är jag kräsen som förväntar mig mer än det här?
Helvete.
***
PS. Inlägget är skrivet med en gnutta frustration. Det blir nog bra imorgon när jag har sovit på saken.

29 reaktioner till “Varför?”

 1. >jag är inte på ngt sett nöjd med seedorf ikväll..men som dom påpeka i studion…varje gång milan kom fria så låg han passningar bakom…

  sen kan ja hålla med om att alla hans andra passningar gick fel, och att han är för stillastående osv…

  Ang. byterna tycker ja oxå det kom för sent.. speciellt att robinho va kvar på plan sålänge..

  alla våra anfallare är slitna/ur form…zlatan presterar visserligen ändå… MEN vår enda anfallare som verkar pigg o fräsch…inzaghi..får komma in i 85.. där tycker jag att allegri gör fel… robinho och dinho behöver visserligen speltid och zlatan behöver vila…men vi MÅSTE VINNA oxå… in med inzaghi tidigare!

 2. >Sista Varför-frågan fattar jag inte
  Jag kan inte få ihop Seedorf och springa, det går bara inte

 3. >I och med denna matchen är röda mattan utrullad för Robinho. Han kan redan nu börja vandra på den för där den slutar väntar antipriset årets sämsta värvning på honom. Varför vänta? Är så trött på dessa tekniskt begåvade brassar som vägrar svettas en enda droppe för laget.

  Obegripligt hur Robinho får vara kvar på planen i 85 minuter idag. Det enda han får godkänt för är att han ofta tar distinkta löpningar i hög fart precis efter han släppt bollen till en medspelare. Det är bara han och Prince som gör det vad jag kan se. Alla andra släpper vidare bollen för att sedan småjogga några steg och stanna.

  Jag gillade verkligen El Hamdaoui. Väldigt energisk, distinkt i sitt agerande. Kompis med bollen vad han allt som oftast också.

 4. >Jag borde vara van men ändå fortsätter jag att bli förvånad varje gång ni skriver så korkade saker.

  Seedorf gör för första gången på länge en helt godkänd match. Han är fantastiskt duktig på att just dra ner tempot och vänta upp sina medspelare. Jag vet inte om ni ser det, men det är Milan och framförallt Seedorf som styr tempot i matchen. Ibland spelar han på ett tillslag (frispelar Robinho) och ibland håller han som sagt i den för att resten av laget ska kunna komma upp i banan. Det håller inte i dagens fotboll att bara försöka spela huvudlös omställningsfotboll för det är lätt att få en omställning på omställningen.

  Angående Robinho så kan jag inte annat än att hålla med att han ser svag ut i närkamper och han lyckas inte med det han är bäst på, att utmana. Men lite tålamod måste jag ändå be om, karln är ju otroligt matchotränad plus att han kommit till ett helt nytt lag.

  I övrigt så tycker jag att försvarsspelet sakta men säkert bara blir bättre och bättre. Nu syns tydliga linjer i pressen samt att det inte finns någon som häver offsiden.

  Trodde ni verkligen att Milan skulle gå som tåget direkt i början av säsongen? Ni som trodde det kanske ska börja tänka om…

 5. >Visst klarade Seedorf dra ner tempot, men när Pirlo och i viss mån Zlatan också drar ner tempot, blir Seedorf överflödig imo. Ska han ha den rollen måste någon löpstarkare spelare in istället för Pirlo.

 6. >svar till antonschuller:

  Jag håller absolut med dig. Det är för många på mittfältet framförallt som är för stillastående i sitt spel. Sen kan jag också tycka att det är alldels för många rollspelare vilket gör att dagens Milan är på tok för lättlästa. Sätter man press på Pirlo och söker uppspel i hans zoon så tappar Milan. Precis lika mycket som man tappar om man screenar bort Pirlo och får Gattuso att sköta uppspelen.

  Jag vill ha in nya mittfältare som är allround, spelar ingen roll vilka spelarna är. Man får säga vad man vill om brittiska spelare men de är oftast bra på många saker, se bara på spelare som Scholes, Gerrard och Lampard för att nämna några.

 7. >Bara jag som tyckte att Antonini var helt hopplös ikväll? Allt ifrån missade markeringar, chansbrytningar, felplaceringar och inkast mm som slarvades bort.

  Jag fattar inte heller poängen med att inte sätta in Pippo och Ronaldinho istället för Zlatan och Robinho. Zlatan behöver vila och Robinho var inte överdrivet lyckad.

 8. >Allegri har kört Zlatan alldeles för hårt tycker jag.. Inzaghi har sett fräsch ut på de få inhoppen han har fått, och det får samtidigt backlinjen att stå på tårna.

  Robinho hade farten, och ville mycket, men han får lägga ner filmandet och stanna kvar efter träningarna för att träna skott…

  Om denna Flamini skulla vara den grymma tvåvägsspelaren som han var i Arsenal så skulle han kunna sköta en del av uppspelen, men nu känns han bara för ivrig och stressad. Samtidigt tycker jag att Boateng har gjort ett bra jobb defensivt och offensivt (dock fanns lite mer att önska mot Ajax).

  D ska bli skönt att få Pato tillbaks nu… Har en känsla att hans samspel med Prinsen och Ibra kommer bli bra!

 9. >Den enda anledningen att Zlatan matchas så pass hårt är att Allegri inte har någon annan lösning. Vi har blivit det Inter var för något år sedan känns det som.

  Sedan anser jag att Allegri knappast har imponerat. Olika uppställningar hela tiden, konstiga byten och blandade resultat. Han visade igår att han helt saknar stake när han inte vågade gå på vinst trots att Ajax backlinje höll Kaladze klass.

 10. >@Slavotic

  Nej, du är inte ensam. Suarez är en äcklig filmare och igår gick domaren på allt. Tur att han inte slängde sig i straffområdet.

  @Niklas

  "Jag borde vara van men ändå fortsätter jag att bli förvånad varje gång ni skriver så korkade saker."

  Ska du tycka? Håll det gärna på en snygg nivå. Det är många härinne som tycker och tänker, och hittills har jag, runt om på nätet, sett fler som tycker att han var värdelös.

  Jag såg en Seedorf som slöade ned spelet när han inte skulle, jag såg en Seedorf som tappade boll i stort sett varje gång han stötte på patrull och jag såg en Seedorf som slog massvis av felpassningar. Rent bedrövlig rent ut sagt. Visst, det innebär inte att han inte gjorde någonting bra, men av honom kräver jag mycket mer. Det borde du också göra, han spelar för Guds skull i Milan.

 11. >Är det bara jag som blir väldigt irriterad på Seedorf som idag går ut i media o säger att "vi kan inte förvänta oss att zlatan ska lösa allt, vi måste alla hjälpa till.."

  Det kommer alltså från killen som fansen klagat på att han står för stilla senaste 4-5 åren… käre seedorf.. om du vill att alla ska hjälpa till, så kan ju faktiskt DU ta första steget o springa lite i djupet när du ser folk som inte har ngr alternativ…!

 12. >@Marco

  Att Seedorf inte är en speedkula kan vi nog alla enas om. Jag har svårt att tro att en tränare i Italienska Serie A missat detta? Han spelar just av den enkla anledningen att han är bra på att styra tempot och till viss mån för att det inte finns några andra alternativ.

  Enligt Uefas hemsida så fick Seedorf tillsammans med Alonso högsta betyg av alla spelare under tisdagens matcher. Framröstat av experter. Är det bara en tillfällighet tycker du?

  Jag är absolut inte den som brukar försvara Seedorf men när han faktiskt bidrar tycker jag inte att han ska få slentrianmässig kritik.

 13. >@Niklas

  Inte måste jag väl berätta för dig att betygen är hårt resultatinriktade? En assist räcker ofta för att höja betyget högt, trots att spelaren i fråga inte förtjänar det.

  Seedorf gjorde i mina ögon fortfarande en bedrövlig insats. Och många med mig. Så varför skulle mina åsikter vara korkade enbart för att experter tycker att han satte tre-fyra passningar på rätt läpp?

 14. >Jag får väl också ge mig in i disskutionen.
  Börjar med Seedorf – Jag tycker han blander väldigt mycket, ena sekunden väldigt bra och andra mindre bra. Tycker att han ibland slarvar och tar vissa felbeslut och löper i mina ögon väldigt lite, framförallt utan boll. Däremot är han väldigt bra på att hålla boll och få med sig laget upp. Dock tycker jag han var otroligt dålig igår mot Ajax.

  Allegri tycker jag inledningsvis saknar stake. Han måste lösa mittfältsfråga. Måste tillsättas dynamik och löpvilja med och utan boll. En bättre version av Merkel?

  Förövrigt tycker jag Milans spel är väldigt statiskt men på bättringsvägen. Förändringar görs inte över en dag och antar att Allegri prio har varit på försvaret mot snabba omställningar…?

  Hoppas och tror att allt bara kan bli bättre – om inte så har vi en ganska trist säsong framför oss…

  Robinho har inlett otroligt dåligt…

 15. >Tycker snubbarna i "Futbol Picante"(ESPN) sammanfattade Seedorf ganska bra:

  "Lika bra som han stundtals ar, lika nonchallant ar han ocksa."

  En assist som var ruggigt fin, men sjalv slutade jag rakna ENKLA bolltapp, mitt i banan, efter 30 mins spel… Kom upp i 4 stycken, vilket enligt mig ar allt annat an godkannt av en spelare som folk kallar "varldsbast pa att halla i bollen"…

  Gradden pa moset var nar han forsokte KUTA forbi en motstandare, a`la Cristina Ronaldo 😉

  Sjalvklart nojd med passningen, men att tappa boll sa enkelt kan man INTE forbise.

 16. >Vi har för enkelt för många bollhållare och temposänkare på plan samtidigt; Pirlo och Seedorf är de två som är bäst (eller hur man ser på saken. Även Ronaldinho har smittats av dem. Bland ser det ut som han och Seedorf tror att de har ensamrätt på bollen när de står och kortpassar till varandra tills hela motståndslaget står på rätt sida om bollen, och ibland inne i straffområdet och försvarar t.o.m. Dessutom har han blivit för lättläst. Det är samma sak hela tiden: jogga eller springa på vänsterkanten, tveka vid motstånd, lattja lite med en nästintill stillastående Seedorf eller Antonini (som kommer i full fart och lämnar hela sin kant vidöppen för kontring. För det är ingen j***l som ens funderar på att täcka upp den yta som Antonini lämnar efter sig), slå inlägg till två anfallare + Boateng (för det är ingen annan som orkar/vill springa i djupet)…eller så tappar han bollen när han ska försöka driblla och GÅ hemmåt.
  Och så har vi nu Zlatan som också är bollkåt och ska hålla i bollen lite för länge.

 17. >@Marco

  Är det så att du inte kan ta kritik och andra synpunkter så känns det inte särskilt genomtänkt att skriva i en blogg där personer kan kommentera?

  Att jag använde uttrycket "korkat" kan jag så här i efterhand också erkänna att det var onödigt och det ber jag här om ursäkt för. Nu var i och för sig inte kritiken direkt riktad till dig utan till de som kommenterade. Sedan handlade det inte bara om Seedorf utan även kritiken riktad mot Robinho.

  Till viss del är de resultatinriktade, men är det inte det fotboll går ut på? Seedorf fick högre poäng än Zlatan fick, och han gjorde ändå målet…

 18. >@Niklas

  Kritik kan jag ta. Jag har till och med, vid ett par tillfällen, eftersökt sådant. Det var dock din inställning som fick mig att rynka på pannan. Även om du skulle vara den enda i världen som tyckte på ett specifikt sätt så ger det inte mig rätt att kalla dig för korkad. Inget mer, inget mindre.

  Vi har uppenbarligen olika syn på fotboll, jag tycker inte man ska få ett högt betyg enbart för en avgörande assist. Zlatan var inte heller bra i matchen, så argumentet gäller även mål.

  Vidare tycker jag att fotbollen är mer än bara resultat. Hade det inte varit det så hade jag troligtvis intresserat mig för någonting annat, men det är en helt annan diskussion.

 19. >Robinho fick 4.5 av Gazzettan av en anledning: han sog, rejalt. Inte nog med att han missade malet helt och hallet pa nagot satt, utan aven for lama avslut overlag.

  Sa att kalla folk for "korkade" nar man kritiserar planens overlagset(Ajax alltsa inraknat…) samsta spelare, kanns ganska sa markligt… :/

 20. >@rawkus

  Kanske dags att gnugga ögonen och läsa om texten va? Står det där att jag tycker att Robinho var bra?

  Sen så har jag bett om ursäkt av det dåliga ordvalet, jag ber åter igen om ursäkt för detta.
  Men jag står ändå fast med min åsikt.

  @Marko
  Vi har olika åsikter, bara att acceptera. Som sagt ett övertramp av ordval från min sida men jag tycker ändå att en diskussion är uppfriskande.

  Jag skulle inte ha läst den här bloggen om det inte är för att ni gör ett bra jobb. Fortsätt med det arbete som du och Mix gör.

 21. >@Nicke: My bad, tolkade "utan även kritiken riktad mot Robinho." som ett forsvar av Robinhos allt annat an godkanda insats.

  Som en 26-arig anfallare, med ett VM precis bakom sig, sa tycker jag INTE att det finns nagot som helst forsvar for den sannslosa missen. Hade jag ej rakat skallen dagarna innan, sa hade haret rykt nar han rullade bolen halvmetern utanfor, fy fan.

 22. >@Nickeeriksson84

  Alltid uppfriskande. Du är – och nu är jag uppriktig – varmt välkommen med mer polemik.

  Och som jag brukar säga till våra läsare: det är ni som gör halva bloggen.

  MVH:

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.