Uppdaterad

>Vi får en del frågor om biljetter. Därför har vi passat på att uppdatera den relativt torftiga Milanoguiden. Ta gärna en titt och skicka in egna tips om ni har några. Det underlättar sannerligen för många av oss som ska åka ned i höst.

29 reaktioner till “Uppdaterad”

 1. >Jag har bott här dom sista 2 åren jag varit nere.

  http://www.hotelsienamilano.com/en/index.htm

  Ett väldigt enkelt tvåstjärnigt hotell som ligger bara ett stenkast från Corso Buenos Aires(väldigt känd shoppinggata i Milano för vanligt folk som inte har Ibras lön).
  Dubbelrum med bad för ca 50 euro natten. Trevlig personal..en av dom är interista, trevlig dock och gillar att tjafsa om fotboll på halvkass engelska:)

  Frukosten är simpel, cappuccino, croissant och flingor i ljummen mjölk. Härligt italienskt 😉

  Bor man där så har man också väldigt nära till bästa pizzan i stan, på pizzerian "Maruzzella" som ligger på Piazza Oberdan 3. Pizzan här är bara galet bra. Det är ofta kö ut på gatan, men det är värt att köa en halvtimme för att få käka deg här. 2 pizzor och en flaska rött får man för ca 200kr. Mycket billigt och vansinnigt gott!

  /Rickard

 2. >@rickarduomo

  Härligt. Jag tror jag har sett det, det ligger ett stenkast från de två övriga hotellen jag tipsat om.

  Får jag sno din text och klistra in det i guiden?

 3. >Grazie, den pizzerian kommer jag garanterat besöka. Texten är uppe och har blivit anpassad efter övrig formatering.

  Vi vill dock ha fler tips! Kom igen!

 4. >Tjenare. Tänkte åka ner på Milan-Fiorentina och ville för säkerhets skull kolla om det är lugnt att köpa biljetter på plats. Eller är det bättre att man fixar dom innan man åker när. Känner att jag inte vill betala en tusenlapp mer till ett nätbolag för att köpa en matchbiljett där arenan troligtvis inte kommer att vara slutsåld. Tacksam för svar!

 5. >@IlGenio

  Milan – Fiorentina torde vara lugn, men jag skulle inte chansa om jag vore du. Avvakta ett tag och se över läktarsiffrorna. Är det knökfullt i sämre matcher, då skulle jag hellre beställa från ett företag.

  Alternativet är att åka ned på torsdagen och köpa biljetter från en Banca Intesas filialer. Fler tips finns under rubriken Milanoguide och Milanotips ovan.

  Lycka till.

 6. >Det här hotellet har jag bott på och det håller en bra standard till ett ok pris.(http://hotel-marghera.com/)

  Mycket restauranger och barer i området samt väldigt nära till T-bana och Spårvagn som tar dig ut till San Siro och stadens övriga sevärdheter. Det går också att promenera till Doumen eller San Siro då det är hyfsat nära.

  Den vanligaste frågan från dem som åker till Milano för första gången är "biljettproblemet" och det löser detta hotell då dom säljer biljetter på hotellet till alla matcher i Milano.

  Personligen bor jag nästan alltid vid Doumen eller nära den då jag är i Milano, gillar det området bättre än centralstationen. Visst det är lite dyrare men jag tycker att områdena runt centralstationen kan vara lite "sunkiga" och nattetid även lite obehagliga.

  Smidigaste sättet att ta sig runt i Milano samt ta sig till arenan är spårvagn. Jag tror att det är spårvagn nr 16 som tar dig till arenan och den stannar precis utanför.

  När det gäller restauranger så är chansen att springa på kändisar överhängande på både Kaladze/Braidas restaurang Giannino (http://www.giannino.it/)

  som Il Coriandolo(http://www.ilcoriandolo.com/) maten är dessutom riktigt bra..

  San Siro är underbar och måste upplevas varje år 🙂 så vi syns där..

 7. >IlGenio – Det borde som sagt vara lugnt att få tag på biljett till den matchen. Dock kanske du inte kan förvänta dig att få platser var du vill utan du kan hamna i tredje ringen.

 8. >Vet inte om man blir censurerad eller om inlägg försvinner härifrån men borta är mitt inlägg hursomhelst.. 🙂

 9. >Marco Immondo

  Jag ger upp. Inlägget finns i ca 30sek sen försvinner det. Ha ha den här sidan filtrerar uppenbarligen skit-inlägg..

 10. >@kaka

  Tack för ditt engagemang. Jag har undersökt problemet. Av någon anledning fastnade ditt inlägg i vårt filter. Ett filter som uppenbarligen gör lite som den önskar. Ska se om det går att göra något åt det. Ber om ursäkt för eventuella hårförluster och jag tackar dig för dina bidrag (som jag får klistra in i guiden? Om inte, säg till).

 11. >Ang. att springa på kändisar så är väl restaurangen Ibiza i området Brera ganska känt för att många Milanspelare är stammisar?

 12. >Där kom alla inlägg med besked ha ha. Sorry för spammandet…

  Daniel

  Ibiza har jag missat. Får kolla in den nästa gång jag är i Milano d v s i vår. Nu till hösten åker jag till Madrid för Real-Milan underbart att snart få se Milan på plats igen..

  Marco Immondo

  Du får göra vad du vill med mina inlägg på denna sida. Du får gärna radera en del av dom då det nu ser ut som spam från min sida vilket knappast är trevligt för er andra..

 13. >@kaka

  Jag ville naturligtvis att du själv skulle få välja vilka du ska radera, men visst, jag kan hjälpa till.

  Och du behöver inte be om ursäkt för någonting. 🙂

  Ps. Era förslag är inskrivna. Vi tackar för det.

 14. >Kaka

  Fast Giannino ligger ju faktiskt vid centralstationen. Men visst jag kan hålla med om att området är sunkigt nattetid. Klarat mig hittils när jag bott i området, iaf. Peppar peppar 🙂

 15. >Il Tulipo

  Sant så sant men det är taxi dit och taxi därifrån som gäller ha ha..

  Har också bott flera gånger vid centralstationen och jag har också klarat mig. Såklart att det funkar om man är ett gäng kompisar(alla har ju inte samma ekonomi) med slimmad budget men när man åker med typ en kompis eller frugan så bor jag gärna nere vid Doumen då jag som sagt tycker området är lite trevligare. Sen måste ju frugan få shoppa lite eftersom hon måste "stå ut" med 90min fotboll 🙂

 16. >Först och främst, tack för en underbar guide! jag ska ner och se milan-genoa och upptäcker att den näst viktigaste delen (efter matchen ofc)inte finns med i guiden?

  min fråga är självfallet: vilka nattklubbar rekommenderar ni?

  Mvh

 17. >Kaka

  Hur ligger giannino prismässigt förresten? 🙂 Ska nog bli ett besök där, har man tur kanske någon spelare är där.

 18. >Il Tulipo

  När det gäller priserna så är väl allt relativt. Jag tycker inte priserna är alltför dyra ungefär som en Italiensk restaurang i Stockholm. Men givetvis jämfört med en kvarterskrog eller pizzeria så är det såklart ganska dyrt.

  Om man skall ha tur att träffa någon spelare så bör man vara där någon matchfri dag alt Söndag kväll på matchdag. Däremot är en glimt av Galliani och Braida snudd på garanti 🙂

 19. >@taher

  Minst sagt.

  @Seppe

  Tusen tack för berömmet!

  Jag är tyvärr inte så haj på det där med uteställen, men jag vet att vi, en kväll, gick i riktning mot Corso Como och hade riktigt roligt (vi blev inkastade, minns inte ens vad stället hette…).

  Sök på Milano Nightlife, troligtvis finns det hur mycket ordentliga tips som helst.

 20. >Grazie marco!

  självklart har jag redan googlat runt lite och hittat en hel del, tänkte bara om det va något ställe som du rekommenderade personligen. 🙂 ska kolla vad jag hittar i närheten av Corso Como.

  tack för ditt svar!

 21. >OFF TOPIC

  Tjena grabbar,

  är det någon annan än jag som inte kan logga in och skriva kommentarer?

  Det går helt ok när man skapar ett googlekonto första gången men loggar jag ut och sedan in senare för att skriva nåt så kommer jag f*n inte in! "Felaktigt lösen", "Konto finns inte". Man ska helt plötsligt fylla i dom här konstiga bokstäverna men det funkar inte efter det heller. WTF?!

  Är det bara jag som har detta problem eller har nån annan haft och löst det?

  Har fått aktiveringslänken i mailet men samma problem trots detta. HJÄLP!!

  Tack för en grym blogg för övrigt!

  //Tony

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.