Tudelade åsikter

>Hela grejen med att köra dubbla skribenter på denna blogg är oliktänkandet. Marco Immondo och undertecknad delar sällan samma uppfattning vilket är både härligt och uppfriskande.

Igår var tanken att såga samtliga aktörer – Pato och i viss mån Gattuso (som missade passningar men ändå hade en frenesi i sitt agerande som många andra saknade) undantagna – efter en insats som jag, olikt min kollega, inte vill härleda till marginaler, underskattning eller icke-samspelthet på planen även om samtliga tre aspekter hade sin del i det hela.

Jag hade tänkt mörda dem verbalt och överösa dem med riktigt otrevliga saker. Det gjorde jag inte. Nu, med ett lugnare humör och lägre puls, är insikten dock densamma.

För mig handlade gårdagens fiasko till övervägande delen om att ha svalt myten om ett storlag som ännu inte ens spelat 1 minut på planen: den som ljuger ikapp med vinden om att Milan – med 99% samma lag och därmed samma problematik som ifjol – har en 38 omgångar lång Eriksgata mot lo scudetto.

Vi förlorade även på grund av att spelarnas huvuden svällt lika mycket som Sebastian Giovincos (i förhållande till den ringa kroppen) men framförallt på grund av det klassiska som vi repeterat hela fjolåret och sommaren: hålen på mittfältet i omställningssituationerna vid offensiva bolltapp.

Allting i en härlig symbios.

Igår kom de från både höger- och vänster kant, från hålet framför mittbackarna och från Gud vet var. Vi blottade oss alldeles förskräckligt mycket på ett sätt som ett kontringsstarkt lag som Cesena – anförda av en ljudkuliss från helvetet vid namn Weisschwarz, vilket jag varnade för – inte är sena att utnyttja.

Orsakerna är för mig knappast Allegris oförmåga att utbilda och korrigera spelarna i deras rörelsemönster utan snarare om deras ovilja – ja faktiskt, så såg det ut – att omsätta instruktionerna i praktiken.

Men som sagt, detta var en nyttig väckarklocka som kan innebära att vi redan nästa vecka får se ett helt annat Milan mot ett lag som likt Cesena kommer vänta på rätt lägen och sedan sticka i full rulle. Något annat vore tjänstefel av dem att försöka sig på.

Det blir intressant att se om spelarna inser detta eller låter vattenskallen svälla ytterligare.

* * *

Papas gjorde en dålig debut. Men Thiago Silvas insats är mer illavarslande… En lätt känning i ena lårets baksida var orsaken till att han klev av. Tid för eftertanke på bänken skadar inte.

Ibra såg, med all rätt, väldigt trött ut med sina mängder av gatufotbollspassningar från stillastående position. Där är jag emellertid inte oroad. Vem som helst som följt den italienska fotbollen de senaste åren vet vad han kan.

Ronaldinho däremot börjar man undra över.

* * *

Hursom. 36 omgångar kvar.

Det finns sittplatser i ekan, använd dem.

5 reaktioner till “Tudelade åsikter”

 1. >Lagets ovilja att ta löpningar, offensiva som defensiva,tror jag blir svåra att printa in. Framförallt i de något äldre spelarna eller de som varit i Milan en längre tid.

  Ta en titt på 2-0 målet och Bonera's lunkande hem, hade han SPRUNGIT hem hade det målet inte kommit. Likaså Pirlo's defensiva jobb – det är pinsamt!

  Det som gör mig så förbryllad är allt slarv, ovilja och inställningen. Vi har haft tre tränare som alla valt att spela med Gattuso, Ambrosini och Pirlo samtidigt – har Allegri inte kollat på Milans tidigare matcher? Utnyttjade han inte Milans svaga mittfält i Cagliari?

  Avhyvling på samtliga spelare med undantag Pato och Inzagi imo.

  Det kan bara bli bättre! Visa det i nästkommande match, tack!

 2. >Backlinjen var, helt riktigt, osäker. Det får man ta när Grande Nesta inte är med, och man får räkna med en del misstag med nykomponerade lösningar i mittbackspositionerna.
  Det jag dock inte förstår hur Gattuso kan få förtroendet igen. I Milan anno 2010 kan man inte ha spelare där deras enda jobb är att springa, för han gör inget annat vettigt. In med någon som kan springa och passa och skjuta och tänka.
  Och med risk för att bli halshuggen så tycker jag att man måste erkänna Cesenas goda insats istället för att endast såga Milans.
  Tror det kommer bli många hemmavinster i Cesena i år.

 3. >Jag blir så trött. Scenariot som utspelade sig igår är ju fruktansvärt välbekant vid det här laget. Valfritt blåbärsgäng (som i just detta fall gör det hyfsat bra enligt mig) gör relativt tidigt mål på ett sömnigt Milan och backar sedan hem för kung och fosterland. Milan svarar med att ställa upp anfallsspelet i bästa handbollsanda utanför straffområdet där valfri lyxlirare står helt stilla på stället och tycks tro att lite flashiga ghetto-passar, skarvar och klackar ska vinna matchen.

  Min känsla är att Milanspelarna alltid springer mindre när laget ligger under än när de leder. Jag hoppas Allegri har pondus nog att styra upp detta illa kvickt för igår såg det precis lika äckligt impotent ut som jag vant mig vid de senaste åren.

  Tills prov på bättring syns väljer jag att sitta på huk i Mixets eka, beredd att snabbt som blixten ställa mig upp på Onsdag.

 4. >Hoppas Cesena matchen fungerade som en väckarklocka och att vi får se ett taggat Milan mot Auxerre!

  Det oroar dock att Terminatorn kanske inte kommer till spel mot Auxerre. Även om han gjorde en plattmatch i helgen så tror jag att avsaknaden av Nesta bidrog mycket till det. Det märktes att han inte inte alls kände sig lika trygg med Papas vid sin sida.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.