Till helvetet och tillbaka

>Efter en mastodontvecka på jobbet (med många pikar om att svensken är klar från personer med Barcasympatier) känns det nu skönt att kunna konstatera att såväl arbetsbelastning som landslagsuppehållet avsevärt minskar i samma veva som allvaret börjar.

Nu lättar vi ankar och låter regattan segla kontinenten och landet runt. Allt i vår strävan efter svunna tiders triumf och ära varthän vinden tagit oss.

Nästa anhalt på Il Torneo Milan Stellare: Stadio Dino Manuzzi i vackra men ogästvänliga Cesena. De bandage som väntas lindas runt besökarna från nordväst blir av det stenhårda slaget. Om ni inte känner till den inramning som väntar kan ni ta en titt här

Walk in the park någon? Inte direkt va…

Om Mario Balotelli promenerar till Cityträningarna efter att ha kvaddat sin bil (utan att råka ut för några skador, som tur var) förtäljer inte historien.

Däremot återberättas det att polisen – i samband med olyckan – ifrågasatte varför den Palermofödde italienaren hade så mycket pengar som fem tusen euro i plånboken. Lika rapp på planen är han i käften:

– För att jag är rik.

Fantastiskt. Med goda förbindelser till pizzabagar-agenten är en återkomst till rätt sida om stan långt ifrån en omöjlighet. En vacker dag mina vänner…

Men alla dagar är vackra så länge nummer 33 springer runt och sprider solsken med sitt enorma försvarsspel för AC Milan. Den underbare Thiago Silva pratade idag om framtiden genom att beröra många olika ämnen.

Om Milan:
– Milan är mitt hem, jag trivs här liksom min familj och hoppas stanna åtminstone till 2014. Klubben har gjort en fantastisk mercato. Jag säger inte att vi kommer vinna både Champions och Scudetton men åtminstone en titel ska vi ta.

Om de fyra ässen:
– Som försvarsspelare vore jag glad att se Pato, Robinho, Dinho och Ibra på planen tillsammans. Jag är redo att kriga och lida för att vara en del av det laget.

Om Nesta:
– Det viktiga är att Nesta finns vid min sida, han är en viktig referenspunkt för mig. En klasspelare. Försvaret och mittfältet måste finna den rätta balansen.

Om Ibra:
– Jag vet inte varför han inte trivdes i Barcelona men han är perfekt för den italienska fotbollen. Den här säsongen kommer hela laget att komma lättare till avslut och göra många mål.

Spänningen tilltar, liksom frågorna. Vågar Allegri sjösätta de projekt han under sommaren planerat? Vågar han bänka de erfarna som i premiären fick chansen (till följd av någon spelares frånfälle)? Vi litar på att mannen vid rodret har koll.

Stormen kommer nämligen. Snabbare än väntat.

Välkommen till en ny vecka. Nu börjar resan på riktigt.

4 reaktioner till “Till helvetet och tillbaka”

  1. >Cesena verkar ha ett stort hemmastöd 🙂

    Blir nog ingen lätt match men fortfarande en match vi skall vinna relativt enkelt imo.

    Hörde att de spelade väldigt kompakt mot Roma samt. att gamla Roma keepern som numera står i Cesena gjorde x-antal monster räddningar…

  2. >Om vi bortser från publikstödet på Dino Manuzzi finner vi Giaccherini iklädd svart och vitt på lördag. En sannerligen hal ål för Antonini att fånga.
    Förvisso återfinns Bogdani i Cesenas anfallsuppsättning.

    Abbiati får därmed hålla nollan. Jag ringer tatueraren imorgon om det.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.