Stolpe ut

>

Ibrahimovic stolpträff säger egentligen det mesta om denna match. Milan var inte usla, Milan hade inte marginalerna på sin sida och domartrion visade – klart och tydligt IMO – varför offsideregeln borde kritiseras från morgon till kväll. Nästan samtliga offsideavblåsningar var felaktiga. Lägg därtill att Cesena var taggade till maximum, kontrade bra och lyckades döda matchen med två av sina kontringar.
Som ni förstår var detta ingen bra kväll för oss…
Ligan är bara två matcher gammal så den lever än. Europadrömmarna kan vi dock kasta åt sidan. Nyförvärv och superstjärnor som Zlatan och Robinho i all ära, man kan inte vinna någon match mot tufft motstånd om man spelar med ett icke-samspelt backpar. Till och med Maud och Fröken Wetterstrand hade gjort det bättre. Både Sokratis och Thiago Silva får underkänt för vad de gjorde på Manuzzi ikväll. Thiago i synnerhet; han var så pinsamt dålig att jag stundtals undrade varför vi hade köpt honom.
Klaga alltför mycket ska jag dock inte göra. Jag såg väldigt bra intentioner från ett antal spelare. Pato var sylvass på sin kant, Ambrosini var precis överallt och Gattuso visar att han trots allt kanske är värd att satsa på. Enbart för att nämna några exempel.
I grund och botten talar vill jag belysa tre faktorer som gör att vi åker hem med svansen mellan benen: marginalerna var en, underskattning en annan och de icke-samspelta spelarna den tredje. Trots det är jag övertygad om att det kommer se bättre ut redan till nästa match då vi gästas av AJ Auxerre på San Siro.
Med denna röriga sammanfattning konstaterar jag att Cesena är en fin stad och att motivation slår klass. Gräva ned mig tänker jag dock inte göra, det tycker jag inte att ni heller ska göra. Höj istället blicken, njut av er helg och håll tummarna för att Allegris rockader resulterar i någonting annorlunda; AC Milan kommer tillbaka och det kommer snigelätarna förhoppnings få sota för.

9 reaktioner till “Stolpe ut”

 1. >Hoppas Allegri gravde fram oxpiskan…

  Resultate at sidan: Insatsen ar vad som gjorde mig forbannad. "Mina skor vinner over dig och ditt lag", typ.

 2. >Jag är på sätt och vis nöjd med resultatet, då man inte kan lära sig om man inte begår misstag!

  Seedorf är ett måste för att spelarna ska kunna hålla bollen inom laget. Och byt aldrig ut Ronaldinho, han blir het i slutet av matcherna. De misstaget begick Ancelotti.

 3. >"…Gattuso visar att han trots allt kanske är värd att satsa på."

  Hmm, samma Gattuso som slog bort 7/10 passningar medans de andra tre var i sidled?

  Första touchen ska vi inte tala om..

  Tack för en bra blogg!

  Mvh
  Emilio

 4. >Gatturo var ju hemskt dålig, pirlo likaså, ambro var väl okej men jag tyckte vi varken hade något mittfält eller någon backlinje. Såg mest ut som Milan lattjade boll, var är hungern? Om alla kunde springa lika hårt som pato gör.

 5. >Håller med dig helt angående matchen mix…De var verkligen effektiva och taggade till max och detta var tyvärr inte vår dag….

  En sak jag dock inte håller med om är att Gattuso kanske är värd att satsa på eftersom han inte håller måttet.Vi har spelare som Boateng,Seedorf och Flameni som alla gör ett bättre jobb än Gattuso..
  Han funkar defensivt men när han kommer i närheten av målet så vet han inte vad fan han ska göra med bollen…
  Trodde aldrig jag skulle sakna Seedorf så mkt som jag gjorde igår….Jag led med pato som hade Gattuso&Bonera på sin kant…

  Men vi fortsätter hoppas…..
  Forza Milan//Y

 6. >Trodde aldrig jag skulle se ett såhär slött, oinspirerat, omotiverat och stillastående Milan under Allegri's ledning. Detta var pinsamt! Lunkande offensivt och gick hem!

  Gattuso bevisar återigen att han har inget på planen att göra – snälla låt mig aldrig se honom från start igen.

  Pirlo segare än vanligt och har inte lärt sig spela på ett tillslag och sätta igång spelet snabbt. Sokratis ansvarig för bägge baklängesmålen och allmänt slarvig i både positions- och markeringsspel.

  Var är LAGET Milan? Kollektivet som kämpar och tar löpningar för varandra?

  Matchen i sig bevisar också att vi inte kan köra med våra 4 "ess" samtidigt, frågan är om man byter ut Gattuso mot Boateng och det ändå leder till felbalans när inga kämpar för varandra!

  Ridå!

 7. >Stirrar ni inte er lite blinda på Gattusohatet? Visst, jag är också allergisk mot hans närvaro på fotbollsplan, men något så när objektiv får man väl ändå vara?

  Sett till hans egenskaper gjorde han en väldigt bra match (det gjorde han i första omgången också). Visst, några passningar missade här och där och en teknik med allt att önska. Trots det fyllde han på bra i straffområdet och kan, i ärlighetens namn, dunka sig själv för bröstet och säga att han försökte sig på fler väggspelsförsök än Zlatan och Ronaldinho tillsammans.

  Cesena kontrade väldigt bra och oftast ut med kanterna. Gattuso kan omöjligtvis vara överallt. Det är orealistiskt, till och med för honom.

 8. >@Marco,
  Gattuso kan få en eloge för vilja men inte kvalitet. Även om han försöker så förstör hans närvaro mer. Känns som han mest är i vägen, slår felpassningar, tappar boll och kör ett pressspel med 1-2 m spelavstånd. Han är i en vakumbubbla imo. Och nu är jag objektiv.

  Det är kanske inte Gattuso fel att han är på planen, men ärligt talat så skall han inte vara en startspelare i dagens Milan. Släng in honom som en pitbull när vi vill stänga en match.

  Cesena skall däremot höjas till skyarna för sin kämparvilja. En för alla, alla för en 🙂 Tänk om Milan hade den vilja att löpa och kämpa!

 9. >@Jonas

  Att Gattuso får plats i Milan anno 10/11 förstår jag inte. Men det är definitivt inte hans eget fel.

  Än sorgligare är det att Gattuso var bland de bättre på plan igår. Sett till kapacitet alltså.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.