Skulle inte tro det

>– Ibra, Dinho, Robinho och Pato ihop? I vissa situationer kan det hända. Så länge man finner rätt balans är det en möjlighet, säger Mister på bänken.

Detta är en problematik snarlik den som Carletto konfronterades med när kvartetten Inzaghi, Shevchenko, Rui Costa och Rivaldo ville spela samtidigt. Utöver ett par galna forceringar (mest minnesvärd: den hemma mot Lazio när 0-2 blev 2-2 och man var nära att sätta segermålet i överljudshastighet) förblev den taktiska ekvationen svårlöst.

Frågar ni mig så är ovanstående förslag en utopisk lösning mot kvalificerat motstånd. Däremot kan man säkert bjuda på grannlåt hemma mot lag av exempelvis Lecces dignitet, någon gång då och då. Men inte mer än så.

Eller vad säger ni i kommentarsfältet?

* * *
Källa: Gazzetta dello Sport, 2/9 2010.

9 reaktioner till “Skulle inte tro det”

 1. >Jag tror inte det är möjligt med alla fyra samtidigt. Då måste man peta Pirlo och ha två rivjärn på mitten som kommer få löpa tills det är blodsmak i munnen och det lär inte ta mer än 20 minuter.

  Ambro kommer få hjärtstillestånd, han älskar att löpa, vara med, men tror inte någon spelare i världen kan hålla emot så om man ska ha fyra tokoffensiva lirare på plan samtidigt. Kanske mot ett riktigt bonkgäng, men annars ser jag det inte hända.

  Sen kan man ju leka med idén, men hur man än vrider och vänder på det så kommer det inte funka.

  Det är som att skjuta sig i foten och förvänta sig att det inte ska göra ont, ungefär.

 2. >Finns inte en chans att de kommer kunna spela samtidigt. Vår €18M värvning med €5M i lön får nöja sig med att sitta mycket bänk helt enkelt.

  Detta blir ju dock provet på hur pass mycket marionettdocka Allegri är. Ser vi alla 4 på planen samtidigt på en gång så känns det som en hint på att Berlusconi är där och drar i trådarna åter igen.

 3. >Jag ser Robinho som en dyr ersättare i drift. Det blir felbalans om alla 4 spelar samtidigt imo. Enda alternativet som jag ser det är att Robinho petar Seedorf och då även tar lika mycket hemjobb som offensivt jobb.

  I och för sig med den nya löpviljan i laget så kan det fungera som jag sagt ovan. Kollektivet måste försvara sig – inte bara Ambrosini med backarna!

 4. >Hmmmm…. Zlatan tar Borriellos roll och Robinho tar Dinhos – sen tar Dinho Seedorfs roll?

  Eller?

 5. >Just det. Hur mycket jobbar Seedorf hem egentligen? Han provocerar ju närmast med sina "jag-springer-utan-att-lyfta-på-knäna"-hemlöpningar. Men jag tror ändå inte på de fyra samtidigt. Hoppas på att Prince kommer igång såpass att han kan ställa Seedorf utanför.

  /Lentini

 6. >Haha och du menar att Dinho kommer att ligga nedanför mittlinjen och göra defensivt jobb då eller?

 7. >Jag tror heller inte att Allegri kommer spela de fyra herrarna samtidigt. Möjligheterna finns dock ändå där. Detta har sagts (http://www.soccernews.com/brazil%C2%B4s-robinho-thrives-as-kaka-struggles/39726/):

  Dunga: “Robinho can play in various positions and I am very pleased with how he is doing. Just think that last year he was with Manchester, nobody loved him and there were even calls for me to drop him.”

  After the match against North Korea, Robinho told reporters that “for me there would be no problem if I had to play in a slightly more withdrawn position – I played there before and there were no problems.”

  Som Daniel Lentini skriver: Seedorf tar inget hemjobb och jag tycker att han mycket väl skulle kunna ersätta honom. Han är minst lika grym som Seedorf på små ytor, men han har ett sämre skott (vilket jag tror kan vara viktigt mot lag som har spelarbussen på plan). I det fallet har vi dock Thiago Silva, Kevin-Prince och Flamini som kan dunka till. Även Zlatan har ju en härlig hästhöger.

  Ingenting är egentligen omöjligt IMO.

 8. >Naiv som man är så räknar aldrig med Seedorf till startelvan. Jag hoppas verkligen att Flamini/Prince tar plats bredvid Pirlo och Ambro i år.

  4-2-3-1 funkar väl annars med lite mer defensivt lagda ytterbackar. Åtminstone mot sämre lag, för de håller ju förmodligen inte mot bra lag, där vi ändå borde hålla oss till 4-3-3.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.